Basket Talk

Ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση της μισής ΑΕΚ και πάει να συναντήσει τον Παναθηναϊκό (video)

Ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση της μισής ΑΕΚ και πάει να συναντήσει τον Παναθηναϊκό (video)
Καθαρίζοντας το ματς στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της μισής, αλλά αξιόμαχης ΑΕΚ και πάει να συναντήσει τον Παναθηναϊκό στον μεγάλο τελικό του 47ου Κυπέλλου Ελλάδας
Ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της αποδεκατισμένης ΑΕΚ, στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας με 76-70. Κάπως έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, εκεί που τους περιμένει ήδη ο «αιώνιος» αντίπαλος τους, ο Παναθηναϊκός.

Σάσα Βεζένκοφ (15 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και Κώστας Παπανικολάου (16 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ) ξεχώρισαν από πλευράς νικητών, ενώ από το στρατόπεδο των ηττημένων ο Ίαν Χάμερ έκανε μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση, πετυχαίνοντας 26 πόντους, μαζί με 8 ριμπάουντ, 4 τελικές πάσες και 3 κλεψίματα.

Η πρώτη περίοδος έκλεισε με την ΑΕΚ να έχει προβάδισμα ενός καλαθιού (18-16, 10'). Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πήγαν σε γεμάτες επιθέσεις και βρήκαν πολύτιμους πόντους από τον Δημήτρη Φλιώνη και τον Ίαν Χάμερ (σσ. από 6 έκαστος), σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που πήρε αρκετά μακρινά σουτ, αλλά δεν του βγήκαν (3/9 τρίποντα). 


Με τον Κώστα Παπανικολάου να γίνεται γρήγρα-γρήγορα διψήφιος (σσ. 12 πόντοι), η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρα τα ηνία στη δεύτερη περίοδο και προηγήθηκε μέχρι με 6 πόντους (30-24). Η «Ένωση» συνέχισε να ακολουθεί πιστά το πλάνο της και εν τέλει πήγε στα αποδυτήρια στο -3 (32-29). 

Μετά την ανάπαυλα ο Ολυμπιακός έγινε το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης. Ο Σάσα Βεζένκοφ άρχισε να βρίσκει την επαφή του με το καλάθι, η ΑΕΚ άρχισε να μένει από δυνάμεις, αφού επί της ουσίας έπαιζε με οκτώ παίκτες, ελλείψει τον Παππά, Ανγκόλα, Ράουτινς και Λάνγκφορντ και η τρίτη περίοδος έληξε με διαφορά 14 πόντων υπέρ των τυπικά γηπεδούχων (56-42). 

Η μέγιστη τιμή της διαφοράς έφτασε στο +18 (60-42, 33'), όμως οι παίκτες του Στέφανου Δέδα δε σταμάτησαν ούτε στιγμή να παλεύουν, πλησιάζοντας στους πέντε πόντους (66-61), 2'30" πριν το φινάλε. Παρά ταύτα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε αυτό που έπρεπε στα εναπομείναντα λεπτά και πήρε τη νίκη που χρειαζόταν για να εξασφαλίσει τη θέση της στον τελικό του θεσμού. 



Τα δεκάλεπτα: 16-18, 32-29, 56-42, 76-70

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0