Basket Talk

Προμηθέας Πατρών - Παναθηναϊκός 68-85: Τα βρήκαν... σκούρα για ένα ημίχρονο οι πράσινοι, αλλά διαφορά ποιότητας και λύσεων τους έφεραν στον τελικό! (video)

Προμηθέας Πατρών - Παναθηναϊκός 68-85: Τα βρήκαν... σκούρα για ένα ημίχρονο οι πράσινοι, αλλά διαφορά ποιότητας και λύσεων τους έφεραν στον τελικό! (video)

Ο Παναθηναϊκός αν και τα «χρειάστηκε» στο 1ο ημίχρονο, κατάφερε να επικρατήσει με 68-85 του Προμηθέα και να πάρει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό. Αυτή θα είναι η 26η παρουσία των πρασίνων σε τελικό Κυπέλλου, σε σύνολο 47 διοργανώσεων, με τις 19 να είναι από το 2000 και έπειτα!

Ο πρώτος ημιτελικός του Final Four Κυπέλλου Ελλάδας, έφερε αντιμέτωπο το ζευγάρι του περσινού τελικού, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τελικά το πολυπόθητο εισιτήριο για το παιχνίδι της Κυριακής, που θα κρίνει και τον 1ο τίτλο της χρονιάς. Οι Πράσινοι, αν και εμφανίστηκαν νωθροί, ειδικά στο 1ο ημίχρονο, βασίστηκαν στην ποιότητα του Νέντοβιτς, που μόλις ανέβηκε αγωνιστικά, ανέτρεψε την κατάσταση και συμπαρέσυρε όλη την ομάδα του προς στη νίκη.

Ο Προμηθέας παρατάχθηκε απέναντι στο φαβορί Παναθηναϊκό, χωρίς τον Χάρη Γιαννόπουλο, αλλά και τους νοσούντες Γκίκα και Γκραντ, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να μην μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες του προσφάτως εγχειρισμένου αρχηγού τους, Ιωάννη Παπαπέτρου.

Οι Πατρινοί ξεκίνησαν καλύτερα το ματς και με τον Αγραβάνη να κυριαρχεί μέσα στο «ζωγραφιστό» προηγήθηκαν νωρίς με +6 (11-5 στο 3’), αναγκάζοντας τον Δημήτρη Πρίφτη να καλέσει γρήγορα τάιμ – άουτ. Οι παίκτες του επέστρεψαν και ισοφάρισαν άμεσα στους 11 πόντους, όμως η αίσθηση που άφηναν οι δύο ομάδες, καθ’ όλη τη διάρκεια του 1ου δεκαλέπτου, είναι πως ο Προμηθέας «πατάει καλύτερα» στο παρκέ.

Χαρακτηριστικό τα 0/3 τρίποντα που ξεκίνησε το παιχνίδι ο Νέντοβιτς, εκ των οποίων μάλιστα το ένα airball, με τον Οκάρο Ουάιτ να είναι ο μόνος που φαινόταν να έχει μπει στο κλίμα του αγώνα! Η εικόνα αποτυπώθηκε και στο σκορ, με τον Προμηθέα να κλείνει το 1ο δεκάλεπτο με τη μέγιστη διαφορά του, στο +14, κάνοντας… ότι ήθελε την άμυνα του Παναθηναϊκού (27-13 στο 10’).

Στο 2ο δεκάλεπτο η εικόνα δεν έδειχνε να αλλάζει, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους, όμως τον Προμηθέα να βρίσκει τις λύσεις που τον κρατούσαν σταθερά μπροστά (35-26 στο 14’). Όλα αυτά όμως, μέχρι να «ξυπνήσει» αγωνιστικά ο Νεμάνια Νέντοβιτς από τον λήθαργο του 1/8 σουτ εντός πεδιάς.

Ο επιθετικός ηγέτης του «τριφυλλιού» λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, πέτυχε ένα από τα γνωστά του «κρεσέντο» 8 συνεχόμενων πόντων, με δύο αλλεπάλληλα εύστοχα τρίποντα και ένα μακρινό δίποντο, για να ξαναβάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ και ζωντανή στη διεκδίκηση του εισιτηρίου για τον τελικό (35-36 στο 18’).

Το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, βρήκε τον Παναθηναϊκό να παίρνει σιγά-σιγά τα ηνία του αγώνα και χωρίς να εντυπωσιάζει με την απόδοσή του, να καταφέρνει να διατηρεί μια διαφορά λίγο πάνω από τους 5 πόντους καθ’ όλη τη διάρκεια του 3ου δεκαλέπτου.

Όσο το ματς πλησίαζε στο τέλος του, οι Πατρινοί έδειχναν να ξεμένουν από δυνάμεις και λύσεις, με τους Πράσινους να εδραιώνουν την κυριαρχία τους και να φτάνουν τελικά το σκορ σε διψήφιες διαφορές, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη (57-70 στο 35’).  

Εξαιρετική εμφάνιση από τους Τζέρεμι Έβανς (15π.) και Οκάρο Ουάιτ (12π.), που ηγήθηκαν της φροντ-λάιν του Παναθηναϊκού και έδωσαν «ανάσες» επιθετικά σε δύσκολα σημεία για τους Πράσινους. Από πλευράς Προμηθέα ξεχώρισαν οι Κέντρικ Ρέι και Δημήτρης Αγραβάνης με 19 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα:
27-13, 39-38, 50-58, 68-85

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0