Basket Talk

1ος ημιτελικός Final-4 Κυπέλλου μπάσκετ: Προμηθέας Πάτρας - Παναθηναϊκός 68-85 (τελικό)

1ος ημιτελικός Final-4 Κυπέλλου μπάσκετ: Προμηθέας Πάτρας - Παναθηναϊκός 68-85 (τελικό)

Ολοκληρώθηκε ο 1ος ημιτελικός του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ που διεξάγεται στα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο Κρήτης με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί 85-68 του Προμηθέα Πάτρας και να προκρίνεται για 26η φορά (σε 47 διοργανώσεις) στον τελικό!

Τελικό σκορ Προμηθέας - Παναθηναϊκός 66-85

Ο Παναθηναϊκός αν και βρέθηκε να χάνει ακόμη και με 14 πόντους διαφορά στο τέλος της πρώτης περιόδου εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες του Προμηθέα και την κούραση των βασικών παικτών της ομάδας της Πάτρας και με άξονες τους Νέντοβιτς (2η περίοδος), Έβανς και Οκάρο Ουάιτ πήρε την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής.

3η περίοδος Προμηθέας - Παναθηναϊκός 50-58


Δέκα λεπτά πριν το τέλος του 1ου ημιτελικού ο Παναθηναϊκός έχει πάρει τα ηνία της αναμέτρησης. Η ομάδα του Πρίφτη με τους Σαντ-Ρος και Έβανς ξέφυγε με 6 πόντους διαφορά (50-44) στα μισά της περιόδου και παρά τις προσπάθειες του Ρέι για τον Προμηθέα διατήρησε το προβάδισμα φτάνοντας στο +8.

2η περίοδος Προμηθέας - Παναθηναϊκός 39-38


Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο δεκάλεπτο και κατάφερε αρχικά με τον Τζέρεμι Έβανς και στη συνέχεια με τον ασταμάτητο Νεμάνια Νέντοβιτς (14 πόντοι) όχι απλά να μαζέψει τη διαφορά των 14 πόντων που είχε πάρει ο Προμηθέας αλλά και να προσπεράσει 36-35 ενάμιση λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου. Η ομάδα της Πάτρας όμως έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη χάρη σε καλάθι του εξαιρετικού στη 2η περίοδο Άντριτς.

Οι πόντοι των δύο ομάδων στο 1ο ημίχρονο

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Ρέι 6, Γκάντι 4, Χαντ 4, Αγραβάνης 7, Ρογκαβόπουλος, Σίμπσον 7, Άντριτς 9, Μπαζίνας 2

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μέικον 2, Παπαγιάννης 2, Μποχωρίδης, Κασελάκης, Ουάιτ 8, Γιόβιτς, Νέντοβιτς 14, Έβανς 9, Σαντ-Ρος 3


1η περίοδος Προμηθέας - Παναθηναϊκός 27-13

Ο Προμηθέας ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και έχει το προβάδισμα συνεχώς στηριζόμενο στους Αγραβάνη (10 πόντοι) και Σίμπσον (5 πόντοι) παρά την απουσία του Γκίκα απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό άστοχο (0/7 τρίποντα, 4/17 σουτ) που έχει πρώτο σκόρερ τον Οκάρο Ουάιτ (7 πόντοι).

Δίχως τους ασθενείς λόγω κορονοϊού Γκραντ και Γκίκα και τον τραυματία Γιαννόπουλο αγώνίζεται ο Προμηθέας, δίχως τον αρχηγό του Ιωάννη Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0