Basket Talk

Ολυμπιακός: Στο Ηράκλειο για να ξορκίσει τους δαίμονες του παρελθόντος

Ολυμπιακός: Στο Ηράκλειο για να ξορκίσει τους δαίμονες του παρελθόντος

Το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας είναι προ των πυλών, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο Ηράκλειο για το τζάμπολ του ημιτελικού με αντίπαλη την ΑΕΚ (20:00). Σε μία πόλη η οποία του ξυπνά άσχημες μνήμες αφού όποτε ο τελικός διεξάγεται εκεί οι ερυθρόλευκοι αποτυγχάνουν να κατακτήσουν το τρόπαιο κάτι που έχει συμβεί τέσσερις φορές στο παρελθόν!

Σχετικά Άρθρα

Απανταχού φίλοι του μπάσκετ αναμένουν αγωνιωδώς την έναρξη των αναμετρήσεων στα Δύο Αοράκια, με την επιστροφή του Ολυμπιακού να δίνει ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στην διοργάνωση. Της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα η οποία δεν έχει κατορθώσει ποτέ να σηκώσει τρόπαιο σε γήπεδο της Μεγαλονήσου. Με μόλις μία συμμετοχή σε τελικό και ακόμη τρεις περιπτώσεις πρόωρων αποκλεισμών, οι ερυθρόλευκοι θέλουν να ξορκίσουν τους δαίμονες του παρελθόντος.

1. Δε θύμιζε Ολυμπιακό (2004-2005)

Επί προεδρίας Σωκράτη Κόκκαλη, η σεζόν 2004-2005 αποτέλεσε μία από τις χειρότερες για τον κόσμο των ερυθρόλευκων. Με την ομάδα να τερματίζει στην 8η θέση του πρωταθλήματος και να αποκλείεται από την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος επικράτησε μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με σκορ 57-45.

Έκβαση λογική αν αναλογιστεί κανείς την διαφορά ποιότητας ρόστερ των αιωνίων αντιπάλων, με τον μεγαλομέτοχο των ερυθρόλευκων μάλιστα να αναφέρει ότι η ομάδα του έπιασε πάτο. Οι «πράσινοι», δε, κατέκτησαν το τρόπαιο στο Κλειστό Γυμναστήριο Λίντου κερδίζοντας τον Άρη με σκορ 72-68.

2. Αήττητο τέλος και αποκλεισμός στο ΟΑΚΑ (2013-2014)

Εννέα χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση στην Κρήτη με τους Πειραιώτες να μην καταφέρνουν ούτε αυτή την φορά να δηλώσουν παρών. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αποκλείστηκε και πάλι από τον Παναθηναϊκό, αυτή την φορά στο ΟΑΚΑ με σκορ 67-59. Το σύνολο του Αργύρη Πεδουλάκη υπερασπίστηκε την έδρα του σπάζοντας το τότε αήττητο των ερυθρόλευκων.

Έτερος φιναλίστ και πάλι ο Άρης με την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Αυτή την φορά στο Κλειστό Γυμναστήριο Δύο Αοράκια, εκεί όπου το «τριφύλλι» διέλυσε τους Θεσσαλονικείς με σκορ 90-53 φτάνοντας στον 15ο τίτλο στην ιστορία του.

3. Το θαύμα της Ένωσης (2017-2018)

Σπάζοντας το ρόδι η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου καταφέρνει για πρώτη φορά να αγωνιστεί σε τελικό του Ηρακλείου. Έχοντας αποκλείσει τον Άρη στον ημιτελικό και αντιμετωπίζοντας την ΑΕΚ η οποία είχε κάνει την έκπληξη αφήνοντας εκτός τον Παναθηναϊκό. Επόμενο θύμα αποδείχθηκαν οι Πειραιώτες καθώς η Ένωση κόντρα στα προγνωστικά κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 88-83.

Με τον Ολυμπιακό να έχει στις τάξεις του αθλητές όπως ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και ο Μιλουτίνοφ, οι κιτρινόμαυροι κατόρθωσαν με εξαιρετική εμφάνιση των Χάρις και Πάντερ να επιτύχουν ένα μίνι άθλο. Άκρως επιτυχημένη η τότε χρονιά των κυπελλούχων, καθώς ακολούθησε και η κατάκτηση του BCL στο ΟΑΚΑ.

4. Μέχρι τέλους (2018-2019)

Από τις στιγμές ορόσημο για την ελληνική καλαθοσφαίριση, ο ημιτελικός του ΟΑΚΑ και η διφορούμενη απόφαση να αποσυρθεί ο Ολυμπιακός στο ημίχρονο. Έπειτα από παράπονα για την διαιτησία και με εντολή των αδερφών Αγγελόπουλων, ο Ντέιβιντ Μπλατ αποχώρησε με την ομάδα του στα μισά της αναμέτρησης.

Γεγονός που αποτέλεσε την αρχή του σχεδίου των προέδρων του Ολυμπιακού για υποβιβασμό. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε άνευ αγώνα και στη συνέχεια ταξίδεψε στην Κρήτη για να σηκώσει τον 19ο τίτλο του επικρατώντας με σκορ 79-73 επί του ΠΑΟΚ.

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0