Basket Talk

Οριστικό: Τέλος από τη Μακάμπι ο Σφαιρόπουλος!

Οριστικό: Τέλος από τη Μακάμπι ο Σφαιρόπουλος!

Την πρώτη φορά που αντιμετώπισε κρίση μετά από 8 σερί ήττες στην Ευρωλίγκα όχι μόνο βγήκε αλώβητος αλλά είχε και την επίσημη στήριξη της διοίκησης και των μετόχων. Η 3η όμως (μέσα σε δύο μήνες) ήττα από τη συμπολίτισσα Χάποελ Τελ Αβίβ, αυτή τη φορά για το Κύπελλο Ισραήλ έγινε αιτία διαζυγίου.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά από 1.185 μέρες παρουσίας στο τιμόνι της «ομάδας του λαού» αποτελεί πλέον παρελθόν αφού η συνεργασία του με τη θρυλική ομάδα του Ισραήλ διακόπηκε άδοξα. Ο Έλληνας τεχνικός είχε αναλάβει τα ηνία της ομάδας στις 18 Νοεμβρίου 2018 στη θέση του Κροάτη Νέβεν Σπάχια και έκατσε σε έναν πάγκο που μετά τον Ντέιβιντ Μπλατ το 2015 θύμιζε ηλεκτρική καρέκλα και συνεχείς αλλαγές προπονητών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σφαιρόπουλος ενημερώθηκε από το μάνατζμεντ της Μακάμπι για την απόφαση αυτή δια ζώσης, δηλαδή στο σπίτι του όπου και τον επισκέφτηκαν οι ιθύνοντες της ομάδας, γεγονός που συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά του συλλόγου!

Οι άνθρωποι της Μακάμπι ενημέρωσαν τον έμπειρο τεχνικό για το τέλος της συνεργασίας τους και μάλιστα το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο και για τις δύο πλευρές, μιας και κανείς δεν ήθελε τα πράγματα να εξελιχθούν έτσι, αλλά οι καταστάσεις και τα αρνητικά αποτελέσματα τους ανάγκασαν να οδηγηθούν σε αυτό το σημείο.

Ο Yannis όπως τον φώναζαν οι ισραηλινοί κατάφερε να επαναφέρει το DNA της Μακάμπι όσον αφορά στη μαχητικότητα τους αγώνες αλλά κυρίως την κατάκτηση τίτλων που είχε ξεχάσει τα προηγούμενα χρόνια. Κατέκτησε τρία σερί πρωταθλήματα Ισραήλ (2019, 2020, 2021), ένα Κύπελλο (2021), το όνομά του τραγουδήθηκε από το κοινό στο «Γιαντ Ελιάου» και μάλιστα 13 μήνες μετά την έναρξη της συνεργασίας του προτάθηκε και υπέγραψε επέκταση συμβολαίου.

Ήταν 15 Δεκεμβρίου 2019 όταν συμφώνησε να παραμείνει κάτοικος Τελ Αβίβ μέχρι το καλοκαίρι του 2023 αλλά δεν έμελλε να εξαντλήσει το συμβόλαιό του.

Η ήττα από τη Χάποελ Τελ Αβίβ στα προημιτελικά του Κυπέλλου δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη αφού ήταν η από τη μόνιμη αντίπαλο της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ σε διάστημα δύο μηνών. Ήταν μάλιστα ο πρώτος αποκλεισμός της Μακάμπι εντός έδρας σε νοκ-άουτ αγώνα διοργάνωσης μετά το 1988 και 23 σερί προκρίσεις. Από τη Χάποελ τρεις φορές την ίδια σεζόν είχε να χάσει, δε, 53 ολόκληρα χρόνια, από το μακρινό 1969

Το αποτέλεσμα το βράδυ της Δευτέρας (14/2) ήταν… δυσκολοχώνευτο. Κάποιοι, λίγοι, οπαδοί της Μακάμπι εξαγριώθηκαν τόσο εναντίον προπονητή και παικτών που προσπάθησαν να κάνουν ντου στα αποδυτήρια αλλά τους συγκράτησαν οι δυνάμεις ασφαλείας. Μάλιστα ένας εξ αυτών, εκτός εαυτού, ήρθε στα χέρια με την αστυνομία και συνελήφθη!

Ο Σφαιρόπουλος στις δηλώσεις του μετά το ματς είπε πως «καταλαβαίνω τι σημαίνουν αυτές οι ήττες, ζητάμε συγγνώμη από τους φιλάθλους μας, πονάμε όσο και αυτοί», αλλά δεν ήταν αρκετό για να κατευνάσει την οργή. Η διοίκηση των μετόχων της ομάδας συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Τρίτης (15/2) και αποφάσισε την απομάκρυνση του Έλληνα τεχνικού κάτι που ανακοινώθηκε επίσημα.

www.bnsports.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0