Basket Talk

Σοβαρεύτηκε στο φινάλε και κέρδισε τον Ηρακλή ο Παναθηναϊκός, που είχε το μυαλό του στην Κρήτη

Σοβαρεύτηκε στο φινάλε και κέρδισε τον Ηρακλή ο Παναθηναϊκός, που είχε το μυαλό του στην Κρήτη
Ο Παναθηναϊκός είχε το μυαλό του στο Final 4 του Κυπέλλου, ζορίστηκε για τρία δεκάλεπτα από τον Ηρακλή, αλλά έκανε μια επαγελλματική νίκη στο φινάλε.
Χωρίς τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τον Νεμάνια Νέντοβιτς, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε για περίπου τρία δεκάλεπτα, αλλά έβγαλε την υποχρέωση απένταντι στον Ηρακλή, επικρατώντας με 70-58 στο πλαίσιο εξ'αναβολής αναμέτρησης για την 13η αγωνιστική της Basket League. H ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ήθελε σίγουρα να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει του Final 4 του 47ου Κυπέλλου Ελλάδας, όμως σίγουρα δεν παρουσίασε μια πειστική εικόνα. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Οκάρο Ουάιτ, ο οποίος σημείωσε double-double με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ. 

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ηρακλής έπιασε κοιμώμενη την άμυνα του Παναθηναϊκού, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα φάουλ (7/8 βολές) και βρέθηκε μπροστά μέχρι και με 9 πόντους (13-4, 5').

O «Γηραιός» παρέμεινε σε ρόλο οδηγού και στη δεύτερη περίοδο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο +3 (35-32) και έχοντας για αρχισκόρερ τον Μπράντον Γκάρετ (11 πόντοι, 3 ριμπάουντ). Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη παρουσίαζαν τις ίδιες παθογένειες που εμφάνισαν και την προηγούμενη εβδομάδα στην έδρα της Λάρισας

Η ομάδα του Κώστα Μέξα άντεξε μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (48-48, 30'), όμως ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα 10-0 μέχρι το 33' (58-48), βάζοντας βάσεις νίκης. Ο Ηρακλής με τις λίγες δυνάμεις του (σσ. 9 άτομα στην αποστολή) έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε μέσα στο ΟΑΚΑ, όμως αυτό που τον πόνεσε περισσότερο από την ήττα, ήταν ο τραυματισμός του Κώστα Παπαδάκη 3 μισή λεπτά πριν το φινάλε. Ο Έλληνας γκαρντ έφυγε σηκωτός από το παρκέ, σκορπώντας ανησυχία στους «κυανόλευκους». 

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 32-35, 48-48, 70-58

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0