Basket Talk

Παναθηναϊκός – Άρης 103-83: Πήραν τη ρεβάνς με «διαστημικό» Νέντοβιτς οι Πράσινοι (video)

Παναθηναϊκός – Άρης 103-83: Πήραν τη ρεβάνς με «διαστημικό» Νέντοβιτς οι Πράσινοι (video)
Ο Παναθηναϊκός, παρά τα επιθετικά ξεσπάσματα του Άρη, επικράτησε εύκολα με 103-83 στο ΟΑΚΑ και πήρε το... αίμα του πίσω για την ήττα της 1ης αγωνιστικής. Σε «καυτό» βράδυ βρέθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς, που σημείωσε 28 πόντους για το «Τριφύλλι». Πολλά υποσχόμενη η παρουσία του Γιόβιτς, που όσο βρίσκεται στο παρκέ, ακόμα και αν δε σκοράρει, δείχνει να τον... νοικοκυρεύει. 

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε… φουριόζος την αναμέτρηση με τον Άρη, θέλοντας να πάρει εκδίκηση για την μοναδική φετινή εντός των συνόρων ήττα του, την 1η αγωνιστική στο Αλεξάνδρειο.

Οι «Πράσινοι» ξεκίνησαν το ματς με επιθετική πολυφωνία παίρνοντας σκορ από σχεδόν όλους όσους πάτησαν παρκέ. Ο υψηλός βαθμός συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με την ασφυχτική άμυνα, έφεραν γρήγορα τους γηπεδούχους σε διψήφια διαφορά (20-10 στο 6’). Σε εκείνο το σημείο μπήκε στο ματς ο Στέφαν Γιόβιτς, που με την καλή του άμυνα και την μαεστρική του οργάνωση, εκτόξευσε την απόδοση της ομάδας του, υπενθυμίζοντας σε όλους στο πράσινο στρατόπεδο, πως είναι να έχεις… κανονικό πλέι-μέικερ.  

Ο Άρης που είχε κολλήσει για αρκετή ώρα στους 12 πόντους, δήλωσε παρών στο ματς, καθώς έτρεξε ένα σερί 11-0 στα μισά της 2ης περιόδου, «μαζεύοντας» άμεσα τη διαφορά από τους 21 στους 10 πόντους, αναγκάζοντας τον Δημήτρη Πρίφτη να καλέσει εσπευσμένα τάιμ-άουτ (35-25 στο 16’). Οι γηπεδούχοι επανήλθαν γρήγορα στα υψηλά τους στάνταρ και εκμεταλλεύτηκαν τον «καυτό» Νέντοβιτς (15 πόντοι με 3/5 τρίποντα στο ημίχρονο), για να ανεβάσουν και πάλι τον δείκτη του σκορ σε δυσθεώρητα ύψη (54-33 στο 20’).

Το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο 3ο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί μια διαφορά ασφαλείας, κοντά στους 15 πόντους, όμως ο Άρης δεν έδειξε διατεθειμένος να παρατήσει το ματς. Ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του επιθετικά, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Ολίβιερ Χάνλαν (25π.) και κατάφερε να πετύχει 32 πόντους σε ένα δεκάλεπτο, σχεδόν όσους είχε σε ολόκληρο το 1ο ημίχρονο (!), κλείνοντας κάπως την ψαλίδα.

Με το ξεκίνημα το 4ου δεκαλέπτου, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι έχουν ακόμα «σφυγμό» στο παιχνίδι, καθώς εμφανίστηκαν άκρως ανταγωνιστικοί, ρίχνοντας μετά από πολλή ώρα τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (80-71 στο 32’). Ο Άρης κατάφερε να μειώσει μέχρι και στο -7 όμως ο Νεμάνια Νέντοβιτς βρισκόταν σε… διαστημική κατάσταση, φτάνοντας τους 28 πόντους που ουσιαστικά σφράγισαν τη νίκη της ομάδας του.

Τα δεκάλεπτα: 29-12, 54-33, 78-65, 103-83

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0