Basket Talk

Απέδρασε από τη Νίκαια με 30άρη Τσαλμπούρη ο Απόλλωνας!

Απέδρασε από τη Νίκαια με 30άρη Τσαλμπούρη ο Απόλλωνας!
Φοβερός και τρομερός ο Γιώργος Τσαλμπούρης, οδήγησε τον Απόλλωνα Πάτρας σε ένα μεγάλο διπλό με 96-82 κόντρα στον Ιωνικό Νίκαιας, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Basket League!
Τη δεύτερη εκτός έδρας και πέμπτη συνολικά νίκη του πέτυχε ο Απόλλων Πάτρας, που απέδρασε από τη Νίκαια, επικρατώντας με 96-82 του Ιωνικού, χάρις στην εξαιρετικό Γιώργο Τσαλμπούρη που σταμάτησε στους 30 πόντους (7/7 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 1/2 βολές) και τα 5 ριμπάουντ! Από πλευράς γηπεδούχων ξεχώρισαν οι Τζος Πάρκερ (22 π.) και Κώστας Γόντικας (16 π., 5 ρ.) αλλά έμειναν σε πολύ ρηχά νερά τόσο ο Γιουτζίν Τζέρμαν (7 π., 4 ασ.), όσο και ο Νίκος Χουγκάζ (2 π., 3 ρ.), που έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι με τον Ιωνικό και μετακομίζει στο ΟΑΚΑ.

Σκορ και θέαμα κυριάρχησαν στην πρώτη περίοδο (25-25, 10'), σε μια άτυπη μονομαχία του Κώστα Γόντικα (12 πόντοι) και του Γιώργου Τσαλμπούρη (11 πόντοι), που είχαν πάρει τις ομάδες τους από το χέρι. Μελανό σημείο ο τραυματισμός του Ιωσήφ Κολοβέρου στο 1'20". Ο νεαρός γκαρντ πήγε με φόρα στη διείσδυση και κατέληξε πίσω από την μπασκέτα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι. Ευτυχώς δεν υπέστη σοβαρή ζημία και αργότερα επέστρεψε στο παρκέ. 

Οι Πατρινοί πήραν προβάδισμα 8 πόντων (40-32) στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου και διατήρησαν τα ηνία μέχρι την ανάπαυλα (47-41), εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τόσο το παιχνίδι κοντά στο καλάθι (9/13 δίποντα), όσο και τα μακρινά σουτ (9/18 τρίποντα), σε αντίθεση με τον Ιωνικό, που κέρδιζε τη μάχη των ριμπάουντ, αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει με την ίδια ευκολία από την περιφέρεια (3/12 τρίποντα).

Το κρεσέντο του Γιώργου Τσαλμπούρη και του Απόλλωνα συνεχίστηκε και μετά την ανάπαυλα, με την ψαλίδα να ανοίγει στους 16 πόντους (66-50), ωστόσο, οι γηπεδούχοι απάντησαν με σερί 11-0 στο φινάλε της τρίτης περιόδου και πλησίασαν στο -5 (66-61, 30'). 

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με έναν διαγωνισμό τριπόντων ανάμεσα στις δύο ομάδες και τον Τζος Πάρκερ να τιμωρεί κατ'επανάληψη (5/9 τρίποντα) την άμυνα ζώνης των φιλοξενούμενων. Έξι λεπτά πριν το φινάλε, ο Νίκος Βετούλας αποβλήθηκε από τον πάγκο του, δεχόμενος δεύτερη τεχνική ποινή. Παρά ταύτα η ομάδα του συνέχισε απτόητη το έργο της και έφτασε σε μια πολύτιμη βαθμολογικά νίκη, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της regural season της Basket League

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 41-47, 61-66, 82-96

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0