Basket Talk

Γιάννης Σφαιρόπουλος: Ο... μελαχρινός που δεν χαρίζεται στους «αιώνιους» στο φρούριο του Τελ Αβίβ! (video)

Γιάννης Σφαιρόπουλος: Ο... μελαχρινός που δεν χαρίζεται στους «αιώνιους» στο φρούριο του Τελ Αβίβ! (video)

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τη Μακάμπι το βράδυ της Πέμπτης (20/01) στο Τελ Αβίβ και αποσκοπεί να δώσει συνέχεια στο περσινό του επίτευγμα κόβοντας το αήττητο σερί του Σφαιρόπουλου απέναντι στους «αιώνιους»!

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης (20/01) αντιμετωπίζει την Μακάμπι Τελ Αβίβ και θέλει να δώσει συνέχεια στο περσινό «break» στο Μενόρα Μιβταχίμ Αρένα, σημειώνοντας την πρώτη ήττα του κόουτς Σφαιρόπουλου στο Ισραήλ από ελληνική ομάδα!

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως ο Έλληνας προπονητής, έχει… χτίσει ένα πραγματικό φρούριο στο Ισραήλ απέναντι στις ελληνικές ομάδες, καθώς έχει γνωρίσει μονάχα μια ήττα σε 7 αναμετρήσεις απέναντι στους «αιώνιους»!

Η Μακάμπι είχε κάνει το 6/6, αλλά οι Πειραιώτες έβαλαν τέλος σε αυτό το… αήττητο που είχε χτίσει η Ισραηλινή ομάδα, στην περσινή (2021) αναμέτρηση, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στα ηνία της ομάδας. Μάλιστα, οι τελευταίες αναμετρήσεις απέναντι στον Ολυμπιακό, σε Ισραηλινό έδαφος, έχουν κριθεί στα σημεία και αυτό αποτυπώνεται στα σκορ, καθώς όλα τα παιχνίδια έχουν ολοκληρωθεί με κάτω από ένα καλάθι διαφορά.

07/02/2019 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 65-64

Με κορυφαίο τον Τάρικ Μπλάκ (19 πόντοι) και τον Σκότι Ουίλμπεκιν (17 πόντοι) να ακολουθεί , η Μακάμπι επικράτησε με νικητήριο καλάθι του δεύτερου, ως απάντηση στο τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη, 14 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης! Τα 4,4 δευτερόλεπτα που απέμειναν για τους «κόκκινους» δεν ήταν αρκετά για να κάνουν κάτι οι Πειραιώτες, καθώς οι γηπεδούχοι τους… έπνιξαν στην άμυνα!

27/02/2020 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 71-70

Ακόμη μια αναμέτρηση που ο Σκότι Ουίλμπεκιν έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην αναμέτρηση. Δεν ήταν μόνο οι 21 πόντοι και οι 4 ασίστ που σημείωσε το Τούρκος πλέι μέικερ, αλλά πάνω από όλα ήταν ακόμη ένα καθοριστικό σουτ που ανέλαβε ο άσσος της Μακάμπι, 10 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη παίρνοντας το ρίσκο να σουτάρει ένα μακρινό (αλλά σχεδόν ελεύθερο) τρίποντο, με το… καυτό δεξί του χέρι να τον επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά και να δίνει στην Μακάμπι ακόμα μια εντός έδρας νίκη! Τον υπολειπόμενο χρόνο ο Σφαιρόπουλος τον αντιμετώπισε με «σκληρή» άμυνα και κλείδωσε τον Ολυμπιακό.

12/01/2021 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 87-89 (73-73)

Στο άδειο γήπεδο στο Τελ Αβίβ, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται 2 πόντους πίσω στο σκορ και το ματς να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, ο Κώστας Σλούκας αναλαμβάνει να οργανώσει την τελευταία επίθεση και θέλει να παίξει τον Οθέλο Χάντερ στα πόδια και δικαιώνεται, στέλνοντας το ματς στην παράταση, εκτελώντας δύο εύστοχες βολές. Για ακόμη ένα βράδυ όμως, ο Σκότι Ουίλμπεκιν βρίσκεται εκεί για τους Ισραηλινούς και τους πληγώνει με 25 πόντους. Δύο καθοριστικά τρίποντα Λαρετζάκη και Βεζένκοφ είναι αρκετά για να χαρίσουν την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στο Ισραήλ επί θητείας Γιάννη Σφαιρόπουλου.
Εκτός του Ολυμπιακού όμως ο Έλληνας τεχνικός, έχει αποδείξει και στον Παναθηναϊκό πως δεν τον αφήνει να κάνει… βόλτα στο Ισραήλ και οι αποδείξεις έρχονται εντός παρκέ. Ο Σφαιρόπουλος δεν δέχεται να χάσει από τους «πράσινους» και έχει κάνει το 4/4 εντός της έδρας του. Μάλιστα, έχει κατατροπώσει τρείς διαφορετικούς προπονητές. Πρίφτη (2021), Βόβορα (2020) και δύο φορές τον Ρικ Πιτίνο (2019).

24/01/2019 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 84-75

Με Καλάθη, Λοτζέσκι και Τόμας… φωτιά ο Παναθηναϊκός του Ρικ Πιτίνο πήγε, στο παρθενικό παιχνίδι με του Γιάννη Σφαιρόπουλου απέναντι στο «τριφύλλι» όντας στις τεχνικές οδηγίες της Μακάμπι, να πάρει το παιχνίδι, αλλά Καλοϊάρο και Ουίλμπεκιν, είχαν διαφορετική άποψη.


19/12/2019 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-79

Τι και αν ο Παναθηναϊκός είχε καθ’ όλη τη διάρκειας της αναμέτρησης το προβάδισμα, ο Σφαιρόπουλος βρήκε τον τρόπο να στήσει το… κόλπο γκρόσο και να τα γυρίσει όλα στον Ρικ Πιτίνο. Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου οι «πράσινοι» άγγιξαν διαφορά 16 πόντων. Μια εικόνα που δύσκολα ανατρέπεται. Η Μακάμπι παρόλα αυτά βρήκε τον τρόπο και στην τελευταία περίοδο του παιχνιδιού και όχι απλά μείωσε στο σκορ, αλλά πήρε το προβάδισμα (στο 35’) και έχτισε διαφορά 9 πόντων, με μπροστάρη για άλλη μια φορά το Σκότι Ουίλμπεκιν των 23 πόντων.


22/12/2020 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 89-81

Ποιος Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ξεχάσει αυτή την μυθική εμφάνιση του Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος πάλευε μόνος του με όλα τα… θηρία των Ισραηλινών (;). Ο Σέρβος σταρ του Παναθηναϊκού σκοράρει 39 πόντους (7/13 τρίποντα) και μοιράζει 6 ασίστ, αλλά δεν μπορεί να κατορθώσει να πάρει την νίκη… μόνος του, καθώς οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν. Να σημειωθεί πως ο «Νέντα» ήταν ο μόνος παίκτης για τους πράσινους με διψήφιο αριθμό πόντων. Επόμενος ήταν ο Μπεν Μπέντιλ με 9.


21/10/2021 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 77-73

Σε έναν αγώνα που ο Τζέιμς Νάναλι… πέταγε φωτιές η Μακάμπι «κλείδωσε» από την αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κατάφερε να πάρει ένα υποτυπώδες προβάδισμα στο ματς, στο πρώτο δεκάλεπτο ύψους τεσσάρων πόντων. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου όμως, πήγε στο ημίχρονο προηγούμενη με 13 πόντους στο σκορ. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η διαφορά «άνοιξε» στους 20, υπέρ των Ισραηλινών. Ο Παναθηναϊκός στην τελευταία περίοδο πήγε να πετύχει το… ακατόρθωτο, αλλά στέρεψε από δυνάμεις. Η διαφορά έκλεισε μέχρι και του τρείς πόντους (74-71) αλλά το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να ολοκληρώσει μια «επική» ανατροπή. 



Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0