Basket Talk

Εργκίν Αταμάν: Ο... Φιλέας Φογκ των αποβολών (video)

Εργκίν Αταμάν: Ο... Φιλέας Φογκ των αποβολών (video)

O Φιλέας Φογκ έκανε το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες και ο Εργκίν Αταμάν έχει αποβληθεί τέσσερις φορές σε 80 ημέρες!

Η δουλειά του Γιακούπ Σεκιζκόκ είναι η λιγότερο καλά πληρωμένη στην Euroleague, αφού ο Τούρκος αμείβεται από την Αναντολού Εφές ως βοηθός, αλλά συχνά πυκνά καλείται να αναλάβει ρόλο πρώτου προπονητή, επειδή ο Εργκίν Αταμάν έχει το κακό συνήθειο να αποβάλλεται από τα παιχνίδια!

Ο αν μη τι άλλο εκκεντρικός τεχνικός της περσινής πρωταθλήτριας της Euroleague, έκανε θεαματική έξοδο από το Παλαού Μπλαουγκράνα, το βράδυ της 13ης Ιανουρίου του 2022. Αυτή ήταν βέβαια μόλις η μία από τις τέσσερις φορές που έχει αποβληθεί τις τελευταίες 80 (!) ημέρες, κοντράροντας στα ίσια τον δικό μας Γιώργο Μπαρτζώκα, αλλά και τον πρωταγωνιστή του Ιουλίου Βερν, Φιλέα Φογκ, που έκανε το γύρο του κόσμου σε αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, ο Αταμάν είχε αποβληθεί φέτος και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου της Euroleague κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στις 3 Δεκεμβρίου 2021 στο Σινάν Ερντέμ, έπειτα από δύο τεχνικές ποινές στην παράταση, κάνοντας έτσι το 2/2 απέναντι στην περσινή φιναλίστ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο μεσοδιάστημα και πιο συγκεκριμένα στις 19 Δεκεμβρίου 2021 ο Αταμάν είχε αποβληθεί και σε αγώνα του τουρκικού πρωταθλήματος κόντα στην Μπουρσασπόρ στην Προύσα, ενώ χρονικά η πρώτη φετινή αποβολή του ήταν στι 27 Δεκεμβρίου του 2021 κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

 

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι αν ο 55χρονος προπονητής της Εφές αποβληθεί ακόμα μία φορά φέτος σε αναμέτρηση της Euroleague, θα «σπάσει» το περσινό ρεκόρ του Ιταλού τεχνικού της Μπάγερν Μονάχου, Αντρέα Τρινκιέρι, που είχε επίσης απομακρυνθεί από τον πάγκο της ομάδας τρεις φορές (όσες έχει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Αταμάν δηλαδή), πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης.

ΥΓ. Μπορεί να μην αφορά τη φετινή σεζόν, αλλά θυμηθείτε την επική στιγμή που ο Αταμάν είχε πάρει στο κατόπι το διαιτητικό τρίο στον αγώνα κόντρα στην Μπάγερν στο Μόναχο στις 19 Μαρτίου του 2021. Αυτή του η παράτολμη κίνηση σήμανε αποκλεισμό μιας αγωνιστικής και δεν επέτρεψε στον Τούρκο προπονητή να κοουτσάρει την ομάδα του στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό μερικές ημέρες αργότερα. 



Βασιλική Καραμούζα 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0