Basket Talk

Ήττα-αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ (80-79) με μοιραίο τον Ντι Λέο! (video)

Ήττα-αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ (80-79) με μοιραίο τον Ντι Λέο! (video)

Σκληρή ήττα γνώρισε ο ΠΑΟΚ, μετά από ολική ανατροπή που πραγματοποίησε με την συμβολή του Ντι Λέο να είναι καθοριστική. Ο ίδιος όμως έμελλε να είναι ο μοιραίος παίκτης που θα… σφράγιζε και τον αποκλεισμό του «Δικέφαλου»!

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο PAOK Sports Arena την Στρασμπούργκ για την δεύτερη αναμέτρηση της σειράς με μοναδικό στόχο την νίκη και την ισοφάριση, μετά την ήττα στη Γαλλία με 105-78. Ο «Δικέφαλος» δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, με τον Ντι Λέο να αστοχεί σε δύο βολές στην τελευταία επίθεση (80-79).

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην είναι ιδιαίτερα εύστοχες και καμία δεν έκανε κάποιο ξέσπασμα, με το σκορ να είναι κλειστό ανάμεσα στους δύο αντιπάλους! Ο ΠΑΟΚ βρήκε σκορ κοντά από το καλάθι, ενώ ένα σερί 10-2 για τους Γάλλους και της έδωσε το προβάδισμα, ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο με σκορ 23-15.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν σταθερός, χωρίς σκαμπανεβάσματα και τη Στρασμπούργκ να διατηρεί το προβάδισμα. Οι ομάδες αμφότερες ήταν άστοχες με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει επιθετικές λύσεις στα τελευταία λεπτά πριν το ημίχρονο διατρέχοντας σερί 12-2 και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής στο σκορ (34-37)!

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε την ψυχολογία του και μπήκε με όρεξη στο παρκέ μετά το ημίχρονο. Ακολουθούσε πιστά στο σκορ τη Στρασμπούργκ και στα μισά της τρίτης περιόδου, πήρε το προβάδισμα στο σκορ με ένα τρίποντο του Ντι Λέο (5:38, 44-42). Με ένα φλότερ του Ντι Λέο και ένα γκολ-φάουλ του Βαγγέλη Μάτζαρη σημείωσε το επί μέρους 15-5 και άνοιξε την ψαλίδα του σκορ στους 7 (49-42). Οι Θεσσαλονικείς υπερασπίστηκαν τη διαφορά του σκορ και «έκλεισαν» την τρίτη περίοδο με 5 πόντους προβάδισμα (57-52).

Η τελευταία και πιο καθοριστική περίοδος ξεκίνησε με φρενήρη ρυθμό και τη Στρασμπούργκ να κάνει τη δική της επίθεση μειώνοντας στο σκορ με 3 συνεχόμενες εύστοχες εκτελέσεις τρίποντου, του Τζόν Ρόμπερσον, ο οποίος κράτησε στο ματς τη γαλλική ομάδα… ζωντανή.

Στα μισά της περιόδου (4:32) ένας εκ των διαιτητών, υπέστη θλάση στην δεξιά γάμπα και αναγκαστικά ο αγώνας διεκόπη για λίγα λεπτά!

Με την επανέναρξη του αγώνα οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν γρηγορά, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν έσκυψε το κεφάλι και πάλεψε, με το Νίκο Καμαριανό να… βγαίνει μπροστά με σθένος για τους γηπεδούχους. Ένα επιθετικό φάουλ του Λοβ, το οποίο αμφισβητήθηκε, ξεσήκωσε τους φίλους του ΠΑΟΚ, ενώ οι Θεσσαλονικείς βρίσκονταν 2 πόντους πίσω! Την τελευταία εκτέλεση ανέλαβε ο Ντι Λέο, αστοχώντας σε σουτ τριών πόντων, πήρε το ριμπάουντ και κέρδισε φάουλ με δικαίωμα για τρείς βολές και 1,8 δ. να υπολείπονται. Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ του ΠΑΟΚ όμως, αστόχησε σε 2 εκ των 3 βολών και ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα και τον αποκλεισμό με 80-79.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 34-37, 57-52, 79-80.
Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0