Basket Talk

Τα «αιώνια» ρεκόρ του ΝΒΑ που αντέχουν στον χρόνο! (video)

Τα «αιώνια» ρεκόρ του ΝΒΑ που αντέχουν στον χρόνο! (video)

Το BN Sports σας παρουσιάζει τα μεγαλύτερα και τα πιο παράξενα, ακατάρριπτα ρεκόρ που αντέχουν σε βάθος χρόνου και αναζητούν τους επόμενους… εκλεκτούς που -πολύ δύσκολα- θα τα «σπάσουν»!

Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από το ρεκόρ των Λος Άντζελες Λέικερς με τις 33 συνεχόμενες νικηφόρες αναμετρήσεις το 1972, το ΒΝ Sports ανασκάπτει τα ακατάρριπτα ρεκόρ την κορυφαίας μπασκετικής λίγκας του πλανήτη!

Το ρεκόρ των Λέικερς σταμάτησαν οι Μιλγουόκι Μπακς στις 9 Ιανουαρίου της ίδιας χρονιάς! Στην 75ετή ιστορία του ΝΒΑ, ελάχιστες ομάδες έχουν καταφέρει να πλησιάσουν το συγκεκριμένο ρεκόρ. Η… υπερομάδα των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς της σεζόν 2015/16 έφτασαν τις 24 συνεχόμενες νίκες ολοκληρώνοντας τη σεζόν, με ρεκόρ 73-9.

Μια εξίσου «φαντασμαγορική» ομάδα, που είχε την τιμή να απαρτίζεται από τον Λεμπρόν Τζέιμς, τον Ρέι Άλεν, τον Κρις Μπος και τον Ντουέιν Ουέιντ, ήταν οι Μαιάμι Χιτ που είχαν φτάσει νωρίτερα (σεζόν 2012/13) πιο κοντά στην… επίτευξη αυτού του στόχου, διατρέχοντας ρεκόρ 27 νικηφόρων αγώνων. Ωστόσο καμία ομάδα δεν είχε τη δυνατότητα ούτε καν να ισοφαρίσει το επίτευγμα των Λέικερς (1971/72).

Η χρονιά του Τσάμπερλεϊν

Η σεζόν 1961/62 μπορούμε να πούμε αδιαμφισβήτητα πως ήταν η καλύτερη χρονιά του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, καθώς έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στα βιβλία των ρεκόρ του ΝΒΑ. Με 50,4 πόντους ανά αγώνα, σημείωσε τον μεγαλύτερο μέσο όρο που έχει πετύχει ποτέ κάποιος μπασκετμπολίστας στη λίγκα, με τον Μάικλ Τζόρνταν να είναι ο μόνος παίκτης που έχει ολοκληρώσει σεζόν με μέσο όρο πάνω από 37 πόντους μ.ο. έκτοτε. Για να το πετύχει αυτό ο Τσάμπερλεϊν όμως, έπρεπε να αναλάβει και τις αντίστοιχες εκτελέσεις με τον αριθμό των προσπαθειών του να ακουμπάνε 39,5 ανά αγώνα!
wilt-chamberlain_mjnm5spnqdnf11z766wgsutz3.jpg

Την ίδια σεζόν ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν σημείωσε το απόλυτο ρεκόρ των 100 πόντων σε μια αναμέτρηση. Πιο συγκεκριμένα στην αναμέτρηση ανάμεσα στους Φιλαδέλφεια Ουόριος και τους Νιου Γιορκ Νικς, με 36/63 σουτ και 28/32 βολές σκοράροντας 100 ατομικούς πόντους, ενώ ταυτόχρονα μάζεψε και 25 ριμπάουντ χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του με 169-147. Ο μοναδικός άνθρωπος που έφτασε ποτέ κοντά σε κάτι αντίστοιχο ήταν ο Κόμπε Μπράιαντ το 2006, σε μια αναμέτρηση ανάμεσα στους Λος Άντζελες Λέικερς και τους Τορόντο Ράπτορς, σκοράροντας 81 πόντους!


Η μηχανή… Ουόλτ Μπέλαμι

Μια ξεχωριστή χρονιά για τον Ουόλτ Μπέλαμι πραγματοποιήθηκε τη σεζόν 1968/69, ο οποίος ξεκίνησε τη χρονιά με τους Νιου Γιορκ Νικς και αγωνίστηκε σε 35 αναμετρήσεις. Η ομάδα της Νέας Υόρκης αποφάσισε να τον ανταλλάξει με τους Πίστονς και έτσι ο Αμερικανός μετέβη στο Ντιτρόιτ για το υπόλοιπο της σεζόν. Εκεί αγωνίστηκε σε 53 επιπλέον αγώνες καταγράφοντας συνολικά 88 εμφανίσεις σε μια σεζόν, αριθμός ρεκόρ μέχρι και σήμερα. Το παράδοξο; Η κανονική διάρκεια του ΝΒΑ είχε 82 αγωνιστικές, αλλά την περίοδο που ο Μπέλαμι έγινε ανταλλαγή οι Ντιτρόιτ Πίστονς είχαν λιγότερους αγώνες από τους Νικς και έτσι έφτασε το συγκεκριμένο αριθμό εμφανίσεων. Ο παίκτης που πλησίασε το συγκεκριμένο επίτευγμα πιο πρόσφατα είναι ο Τζος Σμίθ το 2014/15 με 83 εμφανίσεις με τους Ντιτρόιτ Πίστονς και τους Χιούστον Ρόκετς!

Ο γκρινιάρης του ΝΒΑ

Ένα διαφορετικό ρεκόρ τώρα, το οποίο κατέχει ο Ρασίντ Ουάλας με 41 τεχνικές ποινές σε 77 συμμετοχές τη σεζόν 2000/01, το οποίο τον χαρακτηρίζει ως έναν από τους μεγαλύτερους… γκρινιάρηδες που πέρασαν ποτέ από το ΝΒΑ. Ο Ουάλας βρίσκεται μάλιστα τρίτος στον πίνακα με τους παίκτες που έχουν δεχτεί τις περισσότερες τεχνικές ποινές καταγράφοντας συνολικά 317 και βρίσκεται πίσω από τους Καρλ Μαλόουν (332) και τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ (329). Να σημειωθεί πως το 2006 το ΝΒΑ αλλάζοντας κάποιους από τους κανονισμούς του έθεσε ως ανώτατο όριο τεχνικών ποινών σε μία χρονιά τις 16, «κόβοντας» έτσι το δρόμο στους πιθανούς… μνηστήρες για να πάρουν τα σκήπτρα της συγκεκριμένης κατηγορίας!


Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0