Basket Talk

Το photostory της απόσυρσης της φανέλας του Ντιρκ Νοβίτσκι!

Το photostory της απόσυρσης της φανέλας του Ντιρκ Νοβίτσκι!
Η τελετή απόσυρσης της φανέλας με το No41 από τους Ντάλας Μάβερικς προς τιμήν του Ντιρκ Νοβίτσκι τα είχε όλα. 
Από τον «ουρανό» του American Airlines Center κρέμεται πια η φανέλα με το Νο41 προς τιμήν του Ντιρκ Νοβίτσκι, του θρυλικού Γερμανού που πέρασε και τις 21 σεζόν του στο NBA με τους Ντάλας Μάβερικς και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται οι ψηλοί! 


Ο 43χρονος Ντιρκ, που παραμένει δίπλα στον οργανισμό των Μάβερικς και μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση το 2019, κατέχοντας πια έναν ρόλο ειδικού συμβούλου, είδε μαζί με την οικογένειά του την φανέλα του να ανεβαίνει στην οροφή του γηπέδου στο οποίο μεσουρανούσε από το 2001, μετά τη νίκη των Μαβς επί των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με 99-82. 


Η φανέλα του Ντιρκ είναι η 4η που αποσύρεται από τους Μάβερικς μετά το No12 του Ντέρεκ Χάρπερ, το Νο15 του Μπραντ Ντέιβις και το Νο22 του Ρονάλντο Μπλάκμαν. Πέρα από την απόσυρση της φανέλας του Νοβίτσκι, ο Μαρκ Κούμπαν, ο ιδιοκτήτης της ομάδας, αποκάλυψε μια μινιατούρα του αγάλματος που θα κοσμεί τον εξωτερικό χώρο του American Airlines Center προς τιμήν του Γερμανού, ο οποίος ολοκλήρωσε την μακρά καριέρα του με 31.560 πόντους και αποτελεί τον 6ο σκόρερ στην ιστορία του NBA


Στην τελετή της απόσυρσης της φανέλας του Νοβίτσκι, η οποία διήρκησε 50 λεπτά, έδωσαν το παρών ο Κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, ο νυν προπονητής των Μαβς και πρώην συμπαίκτης του Τζέισον Κιντ, όπως και άλλοι παίκτης της ομάδας του 2011, που κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο, όπως οι Τάισον Τσάντλερ, Πέτζα Στογιάκοβιτς, Τζέι Τζέι Μπαρέα, Σον Μάριον, αλλά και ο επί σειρά ετών προσωπικός του γυμναστής, Χόλγκερ Γκετσβίντλερ.


«Σε λατρεύουν σε όλο τον κόσμο, έφερες ένα πρωτάθλημα στους Μάβερικς, είσαι ένα σύμβολο για την λίγκα και κάποιος που άνοιξε τον δρόμο για τους ξένους παίκτες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κομισάριος Σίλβερ, ενώ ο Τζέισον Κιντ δε δίστασε να ρωτήσει τον Ντιρκ αν θα ενδιαφερόταν για ένα 10ήμερο συμβόλαιο, μιας οι επιστροφές από το μακρινό παρελθόν είναι πολύ της... μόδας φέτος στην Λίγκα. 


Βασιλική Καραμούζα 

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0