Basket Talk

«Χαμηλή πτήση» για το Περιστέρι στη Ρόδο, εύκολη νίκη για τον Κολοσσό με 74-65 (video)

«Χαμηλή πτήση» για το Περιστέρι στη Ρόδο, εύκολη νίκη για τον Κολοσσό με 74-65 (video)
Αν και δυσκολεύτηκε στο τέλος ο Κολοσσός, πήρε αυτό που άξιζε με βάση την απόδοσή του, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, καθώς υπέταξε το Περιστέρι με 74-65. 
Ανέβηκε στο 7-3 ο Κολοσσός Ρόδου, δείχνοντας ότι εδραιώνεται στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας (3η θέση), ρίχνοντας τη νεανική ομάδα του Περιστερίου στο 4-6. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Κένι Γουίλιαμς και Τζόρνταν Φλόιντ, με 23 πόντους έκαστος. 

Οι Ροδίτες μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 7-0, εκμεταλλευόμενοι τις πολύ κακές επιλογές του Περιστερίου στην επίθεση. Η κυριαρχία τους συνεχίστηκε σε όλη στη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου με τη διαφορά να αυξάνεται συνεχώς (21-8 στο 6’). Εκεί άρχισαν να «ξυπνάνε» σιγά σιγά οι Περιστεριώτες, μειώνοντας λίγο το κατά τους σκορ (23-14 στο 8’).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με το ρυθμό να είναι φρενήρης, με γρήγορες επιθέσεις, συνεχείς αιφνιδιασμούς, και τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι συνέχισαν να διατηρούν μια διαφορά λίγο πάνω από 10 πόντους. Το μεγάλο πάθος των φιλοξενούμενων έριξε κάπως τη διαφορά (30-23 στο 16’). Έξαλλος ο Μίλαν Τόμιτς με τις επιλογές των παικτών του στην επίθεση και τα πολλά «σκοτωμένα» τρίποντα, με τραγικό ποσοστό (19%) και μόλις 3 εύστοχα στο πρώτο ημίχρονο. Ο Έρικ ΜακΚρι το πήρε «προσωπικά» και με πολύ δύσκολο χουκ και μαρκαρισμένο τρίποντο από τη γωνία μείωσε κι’ άλλο τη διαφορά λίγο πριν τελειώσει το πρώτο μέρος (37-30 στο 20’).

Το Περιστέρι έδειξε να ξεκινά πολύ δυνατά το δεύτερο ημίχρονο, κλείνοντας την «ψαλίδα» με αργό αλλά σταθερό ρυθμό (44-40 στο 25’). Όμως σε ότι ερώτημα έβαζαν οι φιλοξενούμενοι, ο Κένι Γουίλιαμς είχε την απάντηση από την περιφέρεια, όντας σε εξαιρετική μέρα. Σε εξαιρετική κατάσταση και ο Τζόρνταν Φλόιντ, που με τρία συνεχόμενα τρίποντα επανέφερε την ομάδα του σε θέση οδηγού, δημιουργώντας μάλιστα τη μεγαλύτερη μέχρι εκείνο το σημείο διαφορά στο ματς (59-42 στο 29’).

Το Περιστέρι μπήκε πολύ αποφασιστικά στο κρισιμότερο σημείο του αγώνα και «έτρεξε» ένα σερί 9-0 με το ξεκίνημα της 4ης περιόδου, δείχνοντας ότι έχει ακόμα σφυγμό. Ο Φλόιντ συνέχισε το τρίποντο «βιολί» του, δίνοντας ανάσα επιθετικά στην ομάδα του, όμως αμυντικά είχε μεγάλο πρόβλημα, με τον Στίβεν Γκρέι να το εκμεταλλεύεται. Το ματς είχε γίνει πλέον ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στα τελική ευθεία με τη διαφορά μόλις στους 2 πόντους (64-62 στο 36’). Στο λεγόμενο «κραντς τάιμ» οι παίκτες του Κολοσσού είχαν πιο ώριμες επιλογές, γυρνούσαν τη μπάλα στην επίθεση και βρήκαν τα καλάθια που χρειάζονταν ώστε να μην απειληθεί σοβαρά η κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 37-30, 59-44, 74-65.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.


Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0