Basket Talk

Αδίκησε τον εαυτό του ο Παναθηναϊκός, 12η ήττα (82-85 από τη Μπαρτσελόνα) παρά την επική ανατροπή στο φινάλε (video)

Αδίκησε τον εαυτό του ο Παναθηναϊκός, 12η ήττα (82-85 από τη Μπαρτσελόνα) παρά την επική ανατροπή στο φινάλε (video)

Για 20 λεπτά είχε βάλει τη Μπαρτσελόνα στα σχοινιά, αλλά όταν έχασε το μυαλό του και καταβλήθηκε από την κούραση των βασικών που έπαιζαν συνέχεια, έχασε και τον αγώνα παρά την επική αντεπίθεση στο τελευταίο δίλεπτο.

Υπό άλλες συνθήκες μία ήττα του προτελευταίου Παναθηναϊκού από την πρωτοπόρο και προερχόμενη από επτά σερί (8 με τη χθεσινή) νίκες Μπαρτσελόνα δεν θα ήταν κάτι ασυνήθιστο. Όμως οι ίδιοι οι πράσινοι με τη φοβερή εμφάνισή τους στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης δημιούργησαν τις προσδοκίες μίας νίκης-ανάσα τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την άλλη εβδομάδα αλλά στο 2ο ημίχρονο και ειδικά στην 4η περίοδο τα έκαναν… σαλάτα.


Η Μπαρτσελόνα παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες της (Καλάθης, Χίγκινς, Αμπρίνες) με εξτρά αυτή του πολύτιμου Αμερικανού Χέις λόγω κορονοϊού έδειξε ευάλωτη και κουρασμένη στο πρώτο ημίχρονο κάτι που οι πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν. Μπορεί να ξεκίνησαν υπερβολικά νωθρά (10-2 η Μπάρτσα μετά από δύο λεπτά αγώνα) όμως το τάιμ-άουτ του Πρίφτη έφερε την αλλαγή.

Ακολούθησε σκυταλοδρομία επιθετικά που έδωσε στον Παναθηναϊκό για τα καλά το πάνω χέρι στο ματς. Πρώτα ο Παπαγιάννης μετά ο Παπαπέτρου, στη συνέχεια ο Νέντοβιτς και στο τέλος του ημιχρόνου ο Ουάιτ μετέτρεψαν το 2-10 και το 12-21 (7’) σε 28-26 και 43-45 με τη διαφορά να φτάνει και στους 12 (49-37) ένα λεπτό πριν το φινάλε του ημιχρόνου με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να χαίρεται και το μπάσκετ και την εμφάνιση της ομάδας. Όλα αυτά όμως εξαφανίστηκαν στο 2ο ημίχρονο…


Η Μπαρτσελόνα έβγαλε εκτός ρυθμού με την άμυνά της Παπαπέτρου και Νέντοβιτς, τράβηξε εκτός ρακέτας τον Παπαγιάννη και στην επίθεση με τον παγκίτη Σμιτς να βάζει συνεχόμενα τρίποντα και τον Μίροτιτς να ανεβάζει την απόδοσή του όχι μόνο μείωσε (52-48) αλλά με επιμέρους 18-5 προσπέρασέ 55-54 στο 25ο λεπτό και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Όπλο της σε αυτό το δεκάλεπτο η ανυπαρξία του Παναθηναϊκού στα ριμπάουντ με τη Μπαρτσελόνα να κατεβάζει 7 επιθετικά και να συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο στην 4η.

Ο Παναθηναϊκός δίχως δυνάμεις αφού ο Πρίφτης μίκρυνε υπερβολικά το ροτέισον σε μόλις επτά παίκτες έμεινε στους 2 πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά της τελευταίας περιόδου, η Μπαρτσελόνα ξέφυγε 74-66. Κάπου εκεί ο αόρατος για 15 λεπτά στο 2ο ημίχρονο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την ύστατη αντεπίθεσή του μειώνοντας στον πόντο με απίθανο τρίποντο του Νέντοβιτς στα 4’’ (83-82) αλλά ο Κούριτς με 2/2 βολές αμέσως μετά έγραψε το τελικό 85-82.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Πέρι 3 (1), Μέικον 4, Παπαγιάννης 11, Παπαπέτρου 16 (2), Κασελάκης, Ουάιτ 9, Νέντοβιτς 18 (3), Έβανς 8, Μαντζούκας, Σαντ-Ρος 13

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ντέιβις 12, Έξουμ 4, Σανλίν 5, Σμιτς 8 (2), Οριόλα, Λαπροβίτολα 18 (4), Κούριτς 9 (1), Γιοκουμπάιτις 9 (1), Μίροτιτς 20 (1), Καισέδο

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0