Basket Talk

Πράσινος σάκος του μποξ: 19η σερί εκτός Ελλάδας ήττα στην Ευρωλίγκα!

Πράσινος σάκος του μποξ: 19η σερί εκτός Ελλάδας ήττα στην Ευρωλίγκα!
Ο Παναθηναϊκός γνώρισε ακόμα μια εκτός έδρας ήττα από την Αρμάνι, στο Μιλάνο με 75-54, σημειώνοντας την 19η συνεχόμενη ήττα μακριά από την Ελλάδα!

O Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Αρμάνι, στο Μιλάνο, για την 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκα υπό το βλέμμα 50-60 φίλων του «τριφυλλιού», με τον Δημήτρη Πρίφτη να μην έχει στη διάθεση του τον Νεμάνια Νέντοβιτς, όπως και τον Τζεχάιβ Φλόιντ. Από τους γηπεδούχους έλειπαν οι Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος είναι ακόμα τραυματισμένος και ο τιμωρημένος Ρικάρντο Μορασκίνι!

Οι «πράσινοι» έκαναν ένα καλό ξεκίνημα στην αναμέτρηση, αλλά σε σχέση με το δεύτερο ημίχρονο ήταν… η μέρα με τη νύχτα και έτσι γνώρισε ακόμα μια ήττα σημειώνοντας την 17η σερί ήττα εκτός Ελλάδας για το 2021, την 19η σερί εκτός Ελλάδας (με τελευταία νίκη 3/12/2020, Μιλάνο) και 23 ήττες στα τελευταία 24 εκτός Ελλάδας για την Ευρωλίγκα. Η αναμέτρηση με το Μιλάνο ήταν το τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι για το 2021 και κατά συνέπεια οι «πράσινοι» έμειναν μια ολόκληρη χρονιά χωρίς εκτός έδρας νίκη.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι «ζεστές» επιθετικά, ενώ ο Παναθηναϊκός… διάβαζε καλύτερα το αμυντικό στήσιμο των Ιταλών, βρίσκοντας λύσεις στις επιθέσεις του! Οι δύο ομάδες στάθηκαν άστοχες στο τελευταίο μισό του δεκαλέπτου, ενώ οι πράσινοι με δύο διαδοχικά τρίποντα των Κασελάκη και Μποχωρίδη ολοκλήρωσαν την περίοδο προηγούμενοι με 19-15, με υψηλά ποσοστά ευστοχίας.

Η Αρμάνι στο δεύτερο δεκάλεπτο βρήκε αμυντικές λύσεις, με τους παίκτες του Έτορε Μεσίνα να παίζουν άψογη άμυνα όταν η μπάλα κατέληγε μέσα στη ρακέτα, παίζοντας «double team», κάτι που πίεσε τους «πράσινους». Αμυντικά το τριφύλλι ήταν εναρμονισμένο χωρίς να δίνει δικαίωμα στους Ιταλούς, ελέγχοντας σε μεγάλο βαθμό τα ριμπάουντ. Τα φθηνά λάθη των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη όμως, κόστισαν στην ομάδα, καθώς θα μπορούσε να έχει αναπτύξει διαφορά στο σκορ. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη και το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με το εις βάρος του σκορ 33-29.

Στην επιστροφή των δύο ομάδων από το ημίχρονο, οι γηπεδούχοι με ένα σερί 12-0 «πάγωσαν» τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν είχε τρόπο αντίδρασης απέναντι στους Ιταλούς. Οι επιθετικές επιλογές των «πρασίνων» ήταν τραγικές, ενώ το τριφύλλι έμεινε για πάνω από 7 λεπτά χωρίς σκοράρισμα δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα, μένοντας πίσω με 16 πόντους (45-29). Η μόνη αντίδραση του Παναθηναϊκού όμως, ήταν ένα γρήγορο σερί 8-0, αλλά το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με διαφορά 15 πόντων (57-42) και 14 λάθη για τους φιλοξενούμενους.

Το κακό τρίτο δεκάλεπτο στοίχησε στην ομάδα του Πρίφτη, με τους «πράσινους» να παλεύουν να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Αυτό ήταν αδύνατο, καθώς ο «killer» Χολ στην τέταρτη περίοδο ήταν ασταμάτητος έχοντας σκοράρει 12 πόντους του στα πρώτα πέντε λεπτά αποτελειώνοντας τους φιλοξενούμενους!

Κορυφαίος για τους γηπεοδούχους ήταν ο Ντέβον Χολ με 19 πόντους και 3/4 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 33-29, 57-42, 75-54.
Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0