Basket Talk

Τρίποντα με Κάρι! Ο πιο «πικάντικος» παίκτης στην ιστορία του NBA (video)

Τρίποντα με Κάρι! Ο πιο «πικάντικος» παίκτης στην ιστορία του NBA (video)

Ο Στεφ Κάρι, το σχήμα κύκλου, το Madison Square Garden και το ρεκόρ του Ρέι Άλεν. 

Η ζωή κάνει κύκλους. Όχι δεν είναι μια κλισέ ατάκα σε έναν κλισέ πρόλογο. Είναι αλήθεια και βρίσκει εφαρμογή στην καριέρα του Στεφ Κάρι.

Ο σούπερ σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έδειξε για πρώτη φορά το πλούσιο ταλέντο του στις 27 Φεβρουαρίου του 2013, σημειώνοντας 54 πόντους απέναντι στους Νιου Γιορκ Νικς στο Madison Square Garden (σσ. αυτό ήταν το career high του σε πόντους μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου 2021, όταν και σκόραρε 62 πόντους κόντρα στους Μπλέιζερς). Οκτώ χρόνια αργότερα, τα ξημερώτα της 15ης Δεκεμβρίου του 2021, ο Στεφ είναι έτοιμος να περάσει στο πάνθεον της ιστορίας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ευστοχήσει σε δύο μόλις τρίποντα για να φτάσει τα 2.974 στην καριέρα του και να ξεπεράσει τον Ρέι Άλεν στη σχετική λίστα με τα περισσότερα τρίποντα όλων των εποχών στο NBA.

Που θα το κάνει αυτό; Στο Madison Square Garden, γνωστό και ως Μέκκα του μπάσκετ, απέναντι στους Νιου Γιορκ Νικς. Μάλλον τώρα καταλάβατε καλύτερα την πρώτη φράση του κειμένου.

Βέβαια, για να συμβεί αυτό και να ολοκληρωθεί ο μεγάλος αυτός κύκλος, ο Στεφ θα πρέπει να βρίσκεται στο παρκέ. Ο Στιβ Κερ το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, για αυτό και μετά την οριακή νίκη των Ουόριος απέναντι στους Πέισερς (102-100) με το νικητήριο καλάθι του Κεβόν Λούνεϊ, ο προπονητής των «πολεμιστών» και σύντομα Ομοσπονδιακός τεχνικός της Team USA βρήκε ευκαιρία να αστειυτεί, λέγοντας ότι σκοπεύει να ξεκουράσει τον Κάρι στο επερχόμενο ματς με τους Νικς (#notfunnycoach).

Αν και εδώ που τα λέμε λίγη ξεκούραση δεν θα ήταν κακή. Όχι μόνο για τον Στεφ, αλλά και για τους συμπαίκτες του, αφού δεν έφταναν τα back-to-back παιχνίδια, ήρθε και το πρόβλημα στο αεροπλάνο της ομάδας, με τους Ουόριος να αναγκάζονται να ταξιδέψουν αυθημερόν προς τη Νέα Υόρκη. Το απόλυτο ρεκόρ τριπόντων και το διήμερο ρεπό που ακολουθεί σίγουρα θα δώσουν έξτρα ώθηση και κίνητρο στον Στεφ. Και κάτι μου λέει ότι θα βάλει αρκετά περισσότερα από τα δύο μακρινά σουτ που απαιτούνται.

Και κάτι για το φινάλε. Ο τρεις φορές πρωταθλητής και δύο φορές MVP του NBA, τον Ιανουάριο του 2020, παραδέχτηκε δημόσια ότι ήθελε να τον διαλέξουν οι Νικς αντί των Ουόριορς στο draft του 2009! Οι φίλοι της ομάδας της Νέας Υόρκης μάλλον αναρωτιούνται έκτοτε σε καθημερινή βάση τι θα είχε συμβεί αν. Αυτό δεν θα το μάθουν ποτέ. Τουλάχιστον θα απολαύσουν ιδίοις όμασσι τον Στεφ να εκθρονίζει τον Ρέι Άλεν και να γράφει μια ακόμα χρυσή σελίδα στην τεράστια καριέρα του, έχοντας αλλάξει προ πολλού τον τρόπο που παίζεται το μπάσκετ, κανοντάς το πιο...πικάντικο. Εμείς οι υπόλοιποι, θα τον θαυμάσουμε για μία ακόμα φορά, από μακριά!

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0