Basket Talk

«Διπλό» ο Ιωνικός στο Περιστέρι με 82-79 - τρίτη νίκη για τους Νικαιώτες!

«Διπλό» ο Ιωνικός στο Περιστέρι με 82-79 - τρίτη νίκη για τους Νικαιώτες!

Ο Ιωνικός Νίκαιας επιβλήθηκε του Περιστερίου με 82-79 και επιστρέφει στην Νίκαια με νίκη στο πρώτο του παιχνίδι μετά από σχεδόν ένα μήνα απραξίας!

Το βράδυ της Κυριακής (12/12, 20:00) το Περιστέρι υποδέχτηκε τον Ιωνικό στο κλειστό «Γεώργιος Παπανδρέου», με τον Μίλαν Τόμιτς να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο των γηπεδούχων. Από τη μεριά των φιλοξενούμενων, ντεμπούτο έκανε ο Ρεϊβόντε Ράις, ο οποίος αρχικά είχε έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Οι Περιστεριώτες με… πρωτεργάτη τον Πέτεγουεϊ ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση με πληθώρα επιλογών επιθετικά, ενώ οι Νικαιώτες με στόχο την ρακέτα της ομάδας του Μίλαν Τόμιτς με επίκεντρο τον Τζέρμαν. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στο πλάνο του Κούρο Σεγκούρα με κοντινά καλάθια, βρίσκοντας ρυθμό και μάλιστα πήρα προβάδισμα στο ματς, αλλά δύο διαδοχικά τρίποντα έβαλαν και πάλι το Περιστέρι μπροστά στο σκορ. Τα τελευταία λεπτά ο Ιωνικός βρήκε με τη σειρά του αντίδραση και μπήκε εκ νέου μπροστά!

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπι με αμφότερες ομάδες να είναι άστοχες στην έναρξη της τρίτης περιόδου αλλά στη συνέχεια βρήκαν ρυθμό. Μάλιστα, τρία λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου την εμφάνιση του έκανε ο Σωτήρης Σταυρακόπουλος, γιός του παλαίμαχου «θρύλου» Τζανή Σταυρακόπουλου. Μπορεί οι Περιστεριώτες να… έπαιρναν κεφάλι στο σκορ, αλλά ο Ιωνικός δεν έλεγε να το βάλει κάτω, με το Γιάννη Αθηναίου να βάζει σπουδαία σουτ ενώ η μπάλα «έκαιγε»! Ο ίδιος ανέλαβε την τελευταία επίθεση των φιλοξενούμενων με το σκορ να είναι 78-76 υπέρ τους, ροκανίζοντας το χρόνο και με προσωπική ενέργεια έκανε μια διείσδυση, σκόραρε και οι 4 πόντοι, με 16 δευτερόλεπτα να υπολείπονται, ήταν αρκετοι για να καταφέρει να εγκλωβίσει την ομάδα του Μίλαν Τόμιτς.

Κορυφαίος για τους Νικαιώτες ήταν ο Τζέρμαν με 20 πόντους, ενώ οι Χουγκάζ (17), Αθηναίου (14), Ράις (12) και Γόντικας (10) πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων!

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 41-44, 63-59, 79-82.
Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0