Basket Talk

Ηρακλής - ΑΕΚ 86-74: Μεγάλη νίκη του «Γηραιού», επί της Ένωσης των χιλίων προβλημάτων (video)

Ηρακλής - ΑΕΚ 86-74: Μεγάλη νίκη του «Γηραιού», επί της Ένωσης των χιλίων προβλημάτων (video)

 1η εντός έδρας νίκη για τον Ηρακλή, που ανέβηκε στο 2-6, απέναντι στην ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων, που έπεσε στο 5-5. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν σχετικά εύκολα, με 86-74, σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από τον ανησυχητικό τραυματισμό του Μπράιαν Ανγκόλα στο λαιμό. 

Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, στον απόηχο της απώλειας του ΓέλοβατςΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και πήρε από νωρίς «κεφάλι» στο σκορ, ούσα ιδιαίτερα εύστοχη πίσω από τη γραμμή των 6,75 στο πρώτο ημίχρονο, καθώς 24 από τους 45 πόντους της προείλθαν από τρίποντα. Η αδυναμία της όμως να πάρει πράγματα από τον πάγκο, σε συνδυασμό με την σταδιακή άνοδο των γηπεδούχων ισορρόπησαν τα πράγματα στον πρώτο μέρος.

Η Ένωση προηγήθηκε με 3-14, με τον Έρικ Γκρίφιν να σημειώνει 11 πόντους σε 3 λεπτά. Ο Ηρακλής απάντησε με σερί 6-0 στο 6’ και ισορρόπησε με συνεχόμενους πόντους από τον Ράιαν Γούλριτζ. Η ΑΕΚ βρήκε λύσεις από τον Νίκο Παππά που ξεκίνησε με 4/5 τρίποντα.

Το μομέντουμ του αγώνα άλλαξε εντελώς με τον άκρως ανησυχητικό τραυματισμό του Μπράιαν Ανγκόλα στο 18’, που έφυγε εσπευσμένα για το νοσοκομείο. Η ΑΕΚ έβγαλε και σχετική ανακοίνωση μετά τη λήξη του αγώνα

Ο Ηρακλής μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο κάνοντας εκπληκτική 3η περίοδο, στην οποία πέτυχε 27 πόντους και γρήγορα προσπέρασε με 64-59 στο 28’, δίχως να κοιτάξει ξανά πίσω του. Σε εκείνο το σημείο ο Γκρίφιν έφτασε τα 4 φάουλ, βάζοντας άλλον έναν «πονοκέφαλο» στον Στέφανο Δέδα

Ο προπονητής της Ένωσης, παρά τα πολλά προβλήματα, χρησιμοποίησε ελάχιστα τον Χουάν Πάμπλο Βαουλέτ, αν και η ρακέτα της ομάδας του θύμιζε… αεροδρόμιο. Ακατανόητη και η επιλογή της μη χρησιμοποίησης του Νίκου Παππά στην τελευταία περίοδο, που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του με 16 πόντους.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε για τους νικητές ο Γάιος Σκορδίλης, που τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ. 


Τα δεκάλεπτα:
22-27, 42-45, 69-62, 86-74

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0