Basket Talk

Ο Μάριο Χεζόνια, το διαζύγιο με τον Παναθηναϊκό και το ενδεχόμενο επιστροφής (video)

Ο Μάριο Χεζόνια, το διαζύγιο με τον Παναθηναϊκό και το ενδεχόμενο επιστροφής (video)
Ο Μάριο Χεζόνια μίλησε για μία ακόμα φορά για το διαζύγιό του με τον Παναθηναϊκό, μια πιθανή επιστροφή και το ονειρικό σενάριο να κέρδιζε την Euroleague με τους «πράσινους».
Σχετικά Άρθρα

Ο Μάριο Χεζόνια ήταν ο δεύτερος φετινός καλεσμένος του Τζο Αρλάουκας στο podcast «The Crossover» και μίλησε μεταξύ άλλων για το δέσιμο που έχει με τον Παναθηναϊκό, αλλά και για όσα συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι, με τη μη ανανέωσή του συμβολαίο του και τη μετακόμισή του στην Ούνικς Καζάν.

Ερωτηθείς γιατί είναι τόσο μεγάλος οπαδός του Παναθηναϊκού ο Χεζόνια απάντησε
: «Είμαι τρελός φίλε, τρελός. Υπήρχε πάντα αγάπη μεταξύ μας, ένας ιδιαίτερος δεσμός με τους οπαδούς από τότε που ήμουν παιδί. Και στη διάρκεια της καριέρας μου στο NBA έβλεπα πολύ περισσότερους αγώνες της Euroleague. Φυσικά παρακολουθούσα τον Παναθηναϊκό, ο Νικ (σσ. Καλάθης) έπαιζε εκεί, ο Ντεσόν Τόμας, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα, οπότε είχε λόγους να παρακολουθώ την ομάδα. Ο Τσάβι (σσ. Πασκουάλ) πήγε επίσης εκεί και εγώ έκανα συχνά αναρτήσεις. Ήμουν πολύ χαρούμενος που ήρθε η πρόταση. Ο μάνατζέρ μου θεώρησε ότι ήταν πλάκα, ότι ήταν αδύνατο να πάω να παίξω εκεί και του είπα “τι εννοείς αδύνατο; Φεύγω και αύριο αν χρειαστεί”. Ήταν μαζί με τα γενέθλιά μου, οπότε ήταν από τις πιο ξεχωριστές στιγμές στη ζωή μου».

Για το γεγονός ότι του αρέσει η σταθερότητα αλλά έχει αλλάξει 8 διαφορετικές ομάδες: «Όσο πιο πολύ το θέλω και όσο πιο πολύ το προσπαθώ τόσο πιο πολλές αλλαγές έρχονται. Και μισώ τις αλλαγές. Αναγκάστηκα να αλλάξω το σκεπτικό μου και μπορώ να ανταπεξέλθω σε όλα, τα άσχημα, τα καλά σε οποιοδήποτε μέρος και να είμαι. Όταν σκεφτόμουν όμως τον ευατό μου στη σύνταξη θα ήθελα να υπάρχει μόνο το 11 και το 8, που φοράω στην Εθνική, μια ομάδα για είκοσι χρόνια και πολλά τρόπαια. Αυτή ήταν η φωτογραφία. Αλλά στο NBA δεν είναι έτσι, με όλα τα trades κλπ πηγαίνεις συνέχεια από μέρος σε μέρος. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Και μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε».

Για το γεγονός ότι βρέθηκε στην ομάδα των ονείρων του, αλλά τελικά έφυγε μετά το πέρας της προηγούμενης σεζόν: «Ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να το καταλάβω, καθόλου. Είχαμε έναν μοναδικό δεσμό, με τους παίκτες, με τον Φραγκίσκο, τον Διαμαντίδη, τον Νίκο Παππά. Και γίναμε ακόμα πιο ενωμένοι εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα για να βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας. Στη χειρότερη περίπτωση είναι ομάδα της πρώτης τετράδας. Μιλούσαμε για τα πάντα. Εγώ πήγα προσωπικά εκεί και τους είπα “Δεν ξέρω τι σκέφτεστε, αν με βλέπετε σαν παίκτη του NBA, αλλά εγώ θέλω να κερδίσω με τον Παναθηναϊκό και θέλω να επιστρέψω”. Αυτό έγινε τον Απρίλιο, Μάιο.

Ήρθε το καλοκαίρι, ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις των Εθνικών Ομάδων και κανείς δεν με έπαιρνε τηλέφωνο.Εγώ ήμουν αφοσιωμένος, αλλά ήθελα να πάρω τελευταίος την απόφασή μου, γιατί ήθελα να δω πρώτα τι ομάδα θα δημιουργούταν, να δω παραδείγματος χάρη αν θα επέστρεφε ο Κάτας, που για μένα ήταν καλός προπονητής. Αλλά είδα ότι ήθελαν να κάνουν αλλαγές. Για αυτό ήθελα να αποφασίσω στο τέλος. Πέρασε ο Ιούνιος, κανείς δεν με πήρε τηλέφωνο, πέρασε σχεδόν και ο Ιούλιος, οπότε άρχισε να συσσωρεύεται πίεση. Σκεφτόμουν ότι θέλω να επιστρέψω, γιατί δεν έχει γίνει ήδη αυτό; Είχα δεσμευτεί προφορικά με τον Παναθηναϊκό, ξέροντας ότι αυτό ίσως είναι κακό για εμένα. Έλεγα όχι στις άλλες ομάδες της Euroleague και του NBA. Ήθελα να πάω εκεί, μόνο εκεί ένιωθα ότι είναι το σπίτι μου. Αλλά ο καιρός περνούσε και αντί να μου γίνει κάποια πρόταση έβλεπα άλλους παίκτες να υπογράφουν, άκουγα δεν έχουμε εκείνο και το άλλο, δεν έχουμε πόρους. Με όλα αυτά ο μάνατζέρ μου είχε ήδη γυρίσει σελίδα, αλλά εγώ ήθελα να επιστρέψουμε στην προηγούμενη, ακόμα ήθελα να το κάνω. Αλλά κάτω από αυτές τις συνθήκες ήξερα ότι δεν ήταν καλή επιλογή, γιατί δεν θα έβλεπαν την μπασκετική όψη μου.

Η Ούνικς ήταν από την πρώτη στιγμή η πιο σοβαρή ομάδα. Ήταν επαγγελματίες και απόλυτα ειλικρινείς μαζί μου, μου είπαν “σε θέλουμε με για αυτό και για αυτό”. Ο κόουτς Περάσοβιτς με βοήθησε πολύ, μου έδωσε το πλάνο, είχα το όρομα για το τι πρόκειται να συμβεί. Αλλά στην άλλη πλευρά δεν ήξερα τίποτα, δεν ήξερα τι θα γίνει. Υπήρχαν κάποιοι καινούργιοι παίκτες που υπέγραξαν πριν από τον Παπαπέτρου ή εμένα, ο Ντίνος είχε ήδη φύγει και θα άφηναν εμάς τελευταίους. Ήταν ένα χάος. Δεν τους κατηγορώ καν. Ίσως και να έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους αλλά αυτό να ήταν πέρα από τις δυνάμεις τους. Είναι μια άσχημη κατάσταση, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».

Για το αν τον πονάει που βλέπει τον Παναθηναϊκό χαμηλά στη βαθμολογία και για το αν το κάνει αυτό να σκέφτεται ότι πήρε τη σωστή απόφαση: «Ναι με πονάει πολύ. Δεν το βλέπω έτσι. Το βλέπω από μια πιο “τρυφερή” σκοπιά, “είναι τελευταίοι και δεν μπορώ να βοηθήσω”. Αλλά από μια πιο ρεαλιστική, επαγγελματική, “εγωιστική” σκοπιά έκανα το καλύτερο για εμένα και τα λεφτά ήταν το τελευταίο πράγμα που συζητήσαμε, γιατί πραγματικά δεν με ένοιαζε. Είμαι στην Ευρώπη, υπάρχει ο κορωνοϊός. Αν ζητάω λεφτά από μία ομάδα στην Ευρώπη είμαι παράλογος, είμαι μα...ας. Κατά δεύτερον πρέπει να είσαι ρεαλιστής, πρέπει να ξέρεις από που έρχεσαι, αλλά και που πας. Δυστυχώς επικρατούσε ένας χαμός, οπότε στα τέλη Ιουλίου είπα στοπ, πρέπει να κάνω το καλύτερο για εμένα. Άσχημο, αλλά αληθινό».

Για το αν σκέφτεται να επιστρέψει στην Αμερική ή να παραμείνει στην Ευρώπη: «Δεν το σκέφτομαι. Μπορώ να καταλάβω πότε έχει έρθει στο γήπεδο ένας Αμερικάνος να με δει. Ξέρω ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον, ξέρω ότι θα υπάρξουν ευκαιρίες, ξέρω ότι θα είναι πάντα εκεί. Αλλά αυτό το στυλ, αυτός ο ρόλος, ήταν αυτό που πάντα ήθελα, ίσως είναι τρελό να το πω, αλλά είναι αυτό που πάντα άξιζα με βάση τη δουλειά μου και τον τρόπο που αντιμετωπίζω το άθλημα, οπότε το διασκεδάζω, διευρύνω το παιχνίδι μου, γίνομαι καλύτερος. Ένα από τα βασικά στοιχεία ήταν να δείξω τη στόφα του ηγέτη, γιατί κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται με αυτό, ενώ κάποιοι άλλοι το αποκτούν περνόντας διάφορες καταστάσεις. Εγώ νομίζω ότι γεννήθηκα με αυτό, αλλά μέσα από τις εμπειρίες μου έμαθα να είμαι πιο συμπονετικός. Ξέρω πότε να πω κάτι, πως θα το πω, σε ποιον θα το πω και να τους ενώσω όλους για έναν κοινό σκοπό, που είναι η νίκη».

Για το τι θα χρειαζόταν για να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό: «Τίποτα. Είναι η ομάδα μου, οι άνθρωποί μου. Δεν ζητάω τίποτα. Για εμένα είναι πάντα ένα μέρος που θεωρώ σπίτι μου, μια μοναδική κατάσταση. Είναι πολύ εύκολο, δεν χρειάζεται σκέψη. Αλλά πρέπει να αποφασίσω τι είναι καλύτερο».

Για το αν θα έπρεπε να επιλέξει μεταξύ του να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό ή να κερδίσει την Euroleague κάπου αλλού: «Θα επέλεγα να κερδίσω τον τίτλο της Euroleague. Για αυτό μιλάω τώρα. Πρέπει να πάρω μια δύσκολη απόφαση, για την καριέρα μου. Όμως, ακούστε. Το καλύτερο θα ήταν να κερδίσω την Euroleague με τον Παναθηναϊκό».

 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0