Basket Talk

Πρίφτης: «Πολύ δύσκολο το έργο μας απέναντι στην ΤΣΣΚΑ»

Πρίφτης: «Πολύ δύσκολο το έργο μας απέναντι στην ΤΣΣΚΑ»

Για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας μίλησε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Σχετικά Άρθρα

Το δύσκολο έργο του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ παραδέχθηκε ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Πρίφτης κατά την αναχώρηση των «πρασίνων» για την Μόσχα. Στην αποστολή δεν βρίσκεται ο ασθενής, Ιωάννης Παπαπέτρου ενώ αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Γιώργου Παπαγιάννη, ο οποίος ταλαιπωρείται από διάστρεμμα, αλλά θα ταξιδέψει στην ρωσική πρωτεύουσα. 

Πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Πρίφτης δήλωσε τα εξής:

«Αναμφίβολα, το έργο μας είναι πολύ δύσκολο. Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, με καλό ρόστερ, πολύ καλά προπονημένη, με ένα σταθερό κορμό. Σίγουρα, η αποστολή μας είναι δύσκολη. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πιάσουμε υψηλά επίπεδα απόδοσης, να φανούμε σε πρώτη φάση ανταγωνιστικοί. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση και ενέργεια.

Υπάρχουν συγκεκριμένα "χτυπήματα" που περιμένουμε από παίκτες που έχουν το πλεονέκτημα σε σχέση με κάποια δικά μας ματς απ. Θα πρέπει εκεί να εκτελέσουμε σωστά όσα έχουμε πει και να αποτρέψουμε κάποια πράγματα. Το ριμπάουντ μας απασχολεί, η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ καλή στο επιθετικό ριμπάουντ. Είναι αρκετά θέματα. Αν έπρεπε να εστιάσω σε δύο θα ήταν αυτά. Προφανώς, το μακρινό σουτ θα παίξει σημαντικό ρόλο και για τις δύο ομάδες και κυρίως για εμάς.

Η ζώνη είναι μια περιστασιακή άμυνα, δεν μπορούμε να στηριχτούμε σε αυτήν για όλη τη χρονιά. Μας βοήθησε σε συγκεκριμένες στιγμές. Θεωρητικά, παραδοσιακά, λέγεται πως η ζώνη ελέγχει τα ριμπάουντ, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Πολλές φορές βρίσκεσαι εκτός θέσης και δεν είναι εύκολο να κάνεις box out, στον παίκτη που έχεις στον χώρο σου. Είναι λίγο ουτοπικό αυτό, δεν είναι ακριβώς έτσι. Όπως και να 'χει, είτε man to man, είτε ζώνη, θα πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια, όλοι στην ομάδα, όχι μόνο οι ψηλοί, για να συνεισφέρουν στο ριμπάουντ».

Από την πλευρά του ο Κέντρικ Πέρι δήλωσε: 

«Η ΤΣΣΚΑ είναι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Κάθε χρόνο έχουν μια σκληρή ομάδα με καλό προπονητή. Θέλουμε να διατηρήσουμε το μομέντουμ που έχουμε στα τελευταία ματς και ελπίζουμε αυτό να μας φέρει την νίκη.
Πρέπει να είμαστε συνεπείς στην άμυνα. Μας έχει βοηθήσει η ζώνη που έχουμε βάλει στο παιχνίδι μας. Πρέπει να είμαστε συνεπείς στις αρχές της. Φυσικά, πρέπει να νιώσουμε και άνετοι στην επίθεση.

Μας δίνει μια διαφορετική οπτική γωνία η άμυνα ζώνης, μια διαφορετική ταυτότητα στην άμυνα. Σε συγκεκριμένες περιστάσεις μας βοηθάει να αποφεύγουμε και τα προβλήματα με τα φάουλ. Είναι κάτι που έχει πετύχει για εμάς. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να τη βελτιώνουμε. Ίσως μας χρειαστεί για τη συνέχεια.

Δυστυχώς ο Παπαπέτρου δεν θα αγωνιστεί. Ελπίζουμε να γίνουμε γρήγορα καλύτερα, του ευχόμαστε περαστικά. Πρέπει όλοι να κάνουμε ένα βήμα προς τα πάνω, να νιώσουμε πιο άνετα στο παρκέ. Αν σκεφτούμε έτσι, θα πάμε σε ένα εκτός έδρας ματς και θα δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0