Basket Talk

Κάρλος Νούζμαν: Στην φυλακή ο πρώην πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ρίο για δωροδοκία!

Κάρλος Νούζμαν: Στην φυλακή ο πρώην πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ρίο για δωροδοκία!
Ο Κάρλος Νούζμαν καταδικάστηκε σε σχεδόν 31 χρόνια φυλάκισης για δωροδοκία σε μέλη της ΔΟΕ!

Ο Νούζμαν κρίθηκε ένοχος από βραζιλιάνικο δικαστήριο στο Ρίο, στις κατηγορίες της διαφθοράς, εγκληματικής οργάνωσης, ξέπλυμα χρημάτων και φοροδιαφυγή.

Ο 79χρονος δεν είναι ο μόνος που θα φυλακιστεί καθώς το ίδιο θα γίνει με τον πρώην κυβερνήτη του Ρίο, Σέρχιο Καμπράλ (10 χρόνια και 8 μήνες) και τον οργανωτικό διευθυντή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, Λεονάρντο Γκρίνερ (13 χρόνια και 10 μήνες).

Σε μία 57σελιδη έκθεση το 2017, αναφερόταν πως ο Νούζμαν είχε «κρυμμένα 16 κιλά χρυσού, τα οποία ήταν σφραγισμένα και προέρχονταν από παράνομες δραστηριότητες». Οι ράβδοι χρυσού βρίσκονταν σε ένα χρηματοκιβώτιο στην Ελβετία, ωστόσο μετά από έρευνες των Γαλλικών, Ελβετικών και Βραζιλιάνικων Αρχών, βρέθηκαν.

Η «Le Monde» ήταν αυτή που είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο αναφέροντας πως 3 μέλη της ΔΟΕ δωροδοκήθηκαν στην διάρκεια του Συνεδρίου για την ανάληψη των αγώνων, στην Κοπεγχάγη το 2009.

«Ο Νούζμαν ήταν ο εγκέφαλος αυτής της υπόθεσης όπως προέκυψε από τις έρευνες και εκμεταλλεύτηκε την υψηλή θέση του για 22 χρόνια ως πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας. Γι’ αυτό πρέπει να ληφθεί πιο σοβαρά η κατηγορία εις βάρος του για διαφθορά», ανέφερε ο δικαστής.

Ο Νούζμαν θα κάνει έφεση καθώς ισχυρίζεται πως καταδικάστηκε χωρίς στοιχεία.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0