Basket Talk

Με φτερά από το ΣΕΦ και πανταχού παρόντα Παπαγιάννη, ο Παναθηναϊκός φρέναρε τη Ζενίτ με 70-64 (video)

Με φτερά από το ΣΕΦ και πανταχού παρόντα Παπαγιάννη, ο Παναθηναϊκός φρέναρε τη Ζενίτ με 70-64 (video)
Ο Παναθηναϊκός κεφαλαιοποίησε το διπλό επί του Ολυμπιακού και έχοντας σε μεγάλα κέφια το δίδυμο Παπαγιάννη - Νέντοβιτς, πήρε μια μεγάλη νίκη κόντρα στη Ζενίτ.
Με την ψυχολογία στη ύψη μετά το διπλό επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός έβαλε φρένο στο σερί πέντε νικών που έτρεχε η Ζενίτ, επικρατώντας με 70-64 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο αναμέτρησης για την 12η αγωνιστική της Euroleague. Γιώργος Παπαγιάννης με 18 πόντους, 13 ριμπάουντ, 4 μπλοκ και Νεμάνια Νέντοβιτς με 18 πόντους και 5 τελικές πάσες αποτέλεσαν το επιθετικό δίπολο των «πρασίνων», βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα τους να ορθοποδήσει μετά από πέντε συναπτές ήττες στη διοργάνωση. 

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ νοθρά, δεχόμενος ένα σερί 12 πόντων πριν συμπληρωθούν 4 αγωνιστικά λεπτά. Σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι είχαν 0/6 σουτ και 3 λάθη.  Η είσοδος του Νεμάνια Νέντοβιτς στον αγωνιστικό χώρο έδωσε κατευθείαν άλλη πνοή, με τον Σέρβο να πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε στο ΣΕΦ, μετρώντας 8 πόντους (1/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα, 3/3 βολές) μαζί με 2 ασίστ και βοηθώντας τους «πράσινους» να πλησιάσουν σε 23-15 στο δεκάλεπτο. 

νεδα.jpg


Η αποτελεσματικότητα της Ζενίτ έπεσε κατακόρυφα στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου (1/12 σουτ από το 10' μέχρι το 15') και ο Παναθηναϊκός με τρία τρίποντα δια χειρός Ντάριλ Μέικον, Νεμάνια Νέντοβιτς και Λεωνίδα Κασελάκη ισοφάρισε σε 28-28 (15'). Ακολούθησαν 10 αναπάντητοι πόντοι από τους φιλοξενούμενους, με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Πέντε προσωπικοί πόντοι του Οκάρο Ουάιτ, βοήθησαν τους γηπεδούχους να κόψουν τη διαφορά στη μέση, προτού πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα (38-33). 

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη πέρασε για πρώτη φορά μπροστά,41-40, λίγο μετά το 23'. Η άμυνα ζώνης επιστρατεύτηκε ξανά από τον Έλληνα τεχνικό, βραχυκυκλώνοντας εντελώς την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, την ώρα που ο Γιώργος Παπαγιάννης έκανε πάρτυ και στις δύο ρακέτες (10 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 τάπες), δίνοντας αέρα 9 πόντων (51-42 στο 26'40") στο «τριφύλλι». Ένα τρίποντο του Κουζμίνσκας και δύο βολές του Φράνκαμπ διαμόρφωσαν το 53-48 στο 30'. 

Η διαφορά υπέρ των «πρασίνων» ανέβηκε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα, 60-50, στο 33', ωστόσο, ακολούθησε ένα μπλακ άουτ στην επίθεση, που επέτρεψε στη Ζενίτ να προσπεράσει με 62-21 στο 38', έπειτα από μακρινό σουτ του άλλοτε «ερυθρόλευκου» Κουζμίνσκας. Μια τρίποντη «βόμβα» από τον Σέρβο γκαρντ του Παναθηναϊκού και ένα άλει ουπ από τον Έλληνα σέντερ, ήταν αρκετά για να χαρίσουν στο «τριφύλλι» το ροζ φύλλο αγώνα. 


Τα δεκάλεπτα: 15-23, 33-38, 53-48, 70-64

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0