Basket Talk

Ολυμπιακός να τον πιείς στο ποτήρι, ισοπέδωσε τη Μακάμπι με 90-73 και ετοιμάζεται για Παναθηναϊκό (video)

Ολυμπιακός να τον πιείς στο ποτήρι, ισοπέδωσε τη Μακάμπι με 90-73 και ετοιμάζεται για Παναθηναϊκό (video)
Ένα ονειρικό πρώτο δεκάλεπτο έβαλε τις βάσεις για την έβδομη εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στην Euroleague. Τελευταίο θύμα του η Μακάμπι Τελ Αβίβ και επόμενη υποχρέωσή του απέναντι στον Παναθηναϊκό, για το ελληνικό πρωτάθλημα.
Τι κι αν έπαθε black out στην Πόλη κόντρα στην Εφές; Ο Ολυμπιακός είναι απολαυστική ομάδα όταν παίζει στην έδρα του, για αυτό και μετά το 90-73 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ μετράει επτά νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο ΣΕΦ. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε ότι δεν πτοήθηκε από τις εκτός έδρας ήττες και είναι πλέον έτοιμη να υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό (22/11, 19:30) για το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της σεζόν, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Basket League

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός λένε. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός προειδοποίησε από νωρίς για το τι θα επακολουθήσει, σημειώνοντας 19 πόντους σε 4 λεπτά, χωρίς μάλιστα να χάσει σουτ (5/5 δίποντα, 3/3 τριποντα). Το δεκάλεπτο έληξε με το εντυπωσιακό 35-8, το οποίο προήλθε από 8/10 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 4/5 βολές, 12 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 4 κλεψίματα και μηδέν λάθη, με τους «ερυθρολευκους» να παίρουν άριστα και στις δύο πλευρές του παρκέ.


Η τόσο καλή εικόνα και η τόσο μεγάλη διαφορά επέτρεψαν στον Γιώργο Μπαρτζώκα να ρίξει στον αγώνα και τον Κουίνσι Έισι, όμως αυτός φάνηκε ανέτοιμος και μετά από περίπου δύο λεπτά επέστρεψε στον πάγκο. Η Μακάμπι, όπως ήταν φυσικό άρχισε σταδιακά να ανακάμπτει και έτρεξε ένα επιμέρους 10-1, μειώνοντας σε 36-18 (13'), ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σε τρομερή κατάσταση και πήγαν στα αποδυτήτια έχοντας απόσταση 25 πόντων από την ομάδα του «λαού» (51-26). 

Η υπόθεση νίκη είχε κριθεί από πολύ νωρίς, όμως και μετά την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι διατηρούσαν συνεχώς τη διαφορά γύρω στους 20 πόντους, χωρίς ποτέ να απειληθούν από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Πέντε παίκτες του Ολυμπιακού τελείωσαν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων. Πρώτος και καλύτερος ο Κώστας Σλούκας με 18 πόντους, με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να σκοράρει 17 απέναντι στην πρώην ομάδα του και τον Μουσταφά Φαλ να πετυχαίνει double-double με 12 πόντους, 11 ριμπάουντ, ενώ ακόμα μοίρασε και 5 ασίστ. 



Τα δεκάλεπτα: 35-8, 51-26, 71-45, 90-73

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0