Basket Talk

Ο Σλούκας «σκότωσε» τη Φενέρ (67-65) γιατί… αγαπούσε περισσότερο τον Ολυμπιακό!

Ο Σλούκας «σκότωσε» τη Φενέρ (67-65) γιατί… αγαπούσε περισσότερο τον Ολυμπιακό!

Με τη Μπαρτσελόνα είχε δύο χαμένες ευκαιρίες και το έφερνε βαρέως. Το βράδυ της Τετάρτης (28/10) στο κατάμεστο ΣΕΦ δεν υπήρχε περίπτωση να το χάσει ξανά. Ο Κώστας Σλούκας αγάπησε τη Φενέρμπαχτσε στα 5 χρόνια του στην Πόλη αλλά ως ηγέτης του Ολυμπιακού αγαπάει περισσότερο τα ερυθρόλευκα.

Ο Ολυμπιακός το έκανε ξανά. Μετά τη Μπασκόνια, τη Ρεάλ, τη Ζαλγκίρις και την Άλμπα έφτασε στο 5-0 στο «ηφαίστειο» του ΣΕΦ που θύμισε παλιές καλές εποχές νίκησε 67-65 και τη Φενέρμπαχτσε και παρέμεινε στον αφρό της βαθμολογίας της Ευρωλίγκα μετά και την ήττα της Μπαρτσελόνα στο Τελ Αβίβ.

Για τους ερυθρόλευκους όλα ήταν θέμα ώθησης από την έδρα όσο και αν ακούγεται κλισέ και υπερβολικό. Η ατμόσφαιρα στην εξέδρα ακόμη και όταν το καλάθι έμοιαζε με το κεφάλι της βελόνας και δεν μπορούσε να το πλησιάσει κράτησε ζωντανή την ομάδα του Μπαρτζώκα που με την καλαθάρα του Σλούκα δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος πήρε δίκαια τη νίκη.

Οι ερυθρόλευκοι μετά το αρχικό 11-12 υπέρ της Φενέρ σε κλειστό ματς βρήκαν ρυθμό με τα τρίποντα του Ντόρσεϊ και τη διαβασμένη άμυνά τους για να τρέξουν επιμέρους 12-2 και να προσπεράσουν 23-14 στο 11’30’’. Η Φενέρ με τα τρίποντα του Μαμούτολου ισοφάρισε 27-27 αλλά η δεύτερη πεντάδα του Ολυμπιακού μπήκε στο παρκέ με ενέργεια από Σλούκα και Λαρεντζάκη και με 13-0 σερί του έδωσε αέρα 13 πόντων (45-32) πριν το ημίχρονο.

Η διαφορά παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι και στο 27ο λεπτό (55-42) όταν ο Ολυμπιακός έβγαλε κούραση επιθετικά με το δίδυμο Ουόκαπ-Σλούκα να μην έχει ρυθμό και τον Βεζένκοβ μπλοκαρισμένο. Αποτέλεσμα; Η Φενέρμπαχτσε κράτησε τους ερυθρόλευκους για 7 λεπτά χωρίς πόντο και 8,5 χωρίς εντός πεδιάς καλάθι και με φοβερό 16-0 σερί προσπέρασε 58-55. Όμως οι ερυθρόλευκοι δεν πτοήθηκαν.

Με την άμυνά τους παρέμειναν ζωντανοί και την κατάλληλη στιγμή βρήκαν στο πρόσωπο του Σλούκα τον… υπερ-ηρωά τους. Ο «Σλου» με γκολ-φάουλ ισοφάρισε 62-62 στο 35’, ο ίδιος με τρίποντο έκανε το 65-62, ο ίδιος έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του με το νικητήριο σουτ αφού πριν όμως ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά από τα βιαστικά και εκτός λογικής άστοχα σουτ τριών πόντων του Ουόκαπ και αφού ο Γκούντουριτς αστόχησε με τη λήξη από τα εννέα μέτρα.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ουόκαπ 3 (1), Ντόρσεϊ 10 (2), Λαρεντζάκης 10 (2), Φαλ 10, Σλούκας 14 (3), Βεζένκοβ 7 (1), Πρίντεζης, Παπανικολάου 5 (1), Ζαν-Σαρλ 4, ΜακΚίσικ 4

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Μπιρσέν, Χαζέρ 2, Μαμούτολου 6 (2), Ντε Κολό 10, Χένρι 8, Πίερ 4, Γκούντουριτς 10 (2), Βέσελι 14, Μπούκερ 2, Πολονάρα 9 (1), Ντουβερίογλου


Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0