Basket Talk

Ο Πρίντεζης 12ος σκόρερ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων μπάσκετ

Ο Πρίντεζης 12ος σκόρερ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων μπάσκετ

Δύο δεκαετίες καριέρας. Κοντά 350 αγώνες. Και πλέον 3.501 πόντοι καριέρας στα Κύπελλα Ευρώπης για τον «κάπτεν» του Ολυμπιακού που έγραψε ιστορία στον αγώνα με την Άλμπα.

Σχετικά Άρθρα

Η βραδιά στο ΣΕΦ ήταν ξεχωριστή για τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο Συριανός φόργουορντ με τους 8 πόντους που σημείωσε στον αγώνα με την Άλμπα Βερολίνου έφτασε στους 3.501 στην καριέρα του στα Κύπελλα Ευρώπης και έγινε ο 12ος παίκτης στην 63χρονη ιστορία τους, από το 1958 όταν πραγματοποιήθηκε το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών μέχρι σήμερα που ξεπερνά αυτό το όριο.

Ο «Πρι» την περασμένη εβδομάδα είχε ισοφαρίσει την επίδοση του Σέρβου Ιγκόρ Ρακότσεβιτς με 3.493 πόντους και το βράδυ της Τρίτης ξεπέρασε και έναν ακόμη Σέρβο, τον Μίλος Τεόντοσιτς ο οποίος μετράει 3.495 πόντους καριέρας στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Πιθανότατα βέβαια ο πρώην συμπαίκτης του Πρίντεζη και νυν παίκτης της Βίρτους Μπολόνια θα ξεπεράσει σύντομα και αυτός τους 3.500 και θα δώσει μάχη για τον επόμενο… στόχο.

Στην 11η θέση της σχετικής λίστας των σκόρερ όλων των εποχών βρίσκεται με 3.506 πόντους ο Αμερικανός με ισπανικό διαβατήριο Ουέιν Μπράμπεντερ ο οποίος έκανε τεράστια καριέρα κυρίως στη Ρεάλ Μαδρίτης από το 1967 έως το 1983 κατακτώντας τέσσερα Κύπελλα Πρωταθλητριών. Τον Μπράμπεντερ πιθανότατα ο Πρίντεζης θα τον ξεπεράσει στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε και μετά θα βάλει πλώρη για την πρώτη 10αδα!

Εκεί και πιο συγκεκριμένα στη 10η θέση των σκόρερ όλων των εποχών στα Κύπελλα Ευρώπης βρίσκεται ένας Αμερικανός που πέρασε και από τα μέρη μας, ο Κιθ Λάνγκφορντ, πρώην παίκτης Παναθηναϊκού και ΑΕΚ ο οποίος έχει σημειώσει 3.653 πόντους και όσο παραμένει χωρίς ομάδα τη φετινή σεζόν οι πιθανότητες να τον φτάσει ακόμη και να τον ξεπεράσει ο Πρίντεζης στο τέλος αυτής της σεζόν αυξάνονται.

Να σημειωθεί ότι από τους 3.501 πόντους του ο Πρίντεζης τους 219 τους έχει πετύχει με την ισπανική Ουνικάχα Μάλαγα και τους 3.282 με τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού.

Το τέλος της σεζόν επιφυλάσσει, δε, ένα ακόμη ρεκόρ για τον Πρίντεζη ο οποίος δεν θα αργήσει να φτάσει τα 1.000 ματς καριέρας με όλες τις ομάδες (συλλόγους, εθνικές) σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις αλλά θα τα… πούμε όταν έρθει αυτή η ώρα.

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0