Basket Talk

Χιούστον Ρόκετς: Ολική αναδόμηση δίχως Χάρντεν και All-Stars!

Χιούστον Ρόκετς: Ολική αναδόμηση δίχως Χάρντεν και All-Stars!
Η σχέση εξάρτησης ανάμεσα σε Τζέιμς Χάρντεν και Ρόκετς στοίχισε αρκετά στην ομάδα του Χιούστον και πλέον είναι έτοιμη να κάνει μια νέα αναδόμηση εστιάζοντας στο «νέο αίμα» ελπίζοντας πως ο «χρόνος» θα τους δικαιώσει.
Οι Ρόκετς αποτελούν μια σταθερή δύναμη στο ΝΒΑ, τα τελευταία χρόνια, με πολλούς αστέρες να κάνουν το πέρασμα τους από το Χιούστον. Βασικός πυλώνας της τελευταίας δεκαετίας ήταν ο Τζέιμς Χάρντεν, αλλά ο ίδιος αποτελεί παρελθόν, καθώς θέλησε να συνεχίσει την καριέρα του στο πλάι του Κέβιν Ντουράντ και των Μπρούκλιν Νετς. Σχέσεις εξαρτήσεων δεν είναι καλό να δημιουργούνται, αλλά οι Ρόκετς είχαν βασιστεί επάνω του, στον απόλυτο βαθμό και το διαζύγιο αυτό τους «σόκαρε».
EmlVe4BWMAET7Mf.jpg
Οι καλές πορείες της ομάδας, όλα αυτά τα χρόνια, την έκαναν ποθητή από πολλούς μπασκετμπολίστες, καθώς είχε το πακέτο να δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουν κάποιο τίτλο. Το 2019 οι Ρόκετς συμφώνησαν με τους Οκλαχόμα Θάντερ για την ανταλλαγή ανάμεσα στους Κρις Πολ και Ράσελ Γουέστμπρουκ. Η ομάδα του Χιούστον στηρίχθηκε στην παρουσία των δύο σούπερ σταρΧάρντεν και Γουέστμπρουκ, με απώτερο σκοπό την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Οι Ρόκετς, πράγματι, πέρασαν στα πλέι οφ, αλλά η πορεία τους δεν ήταν αντάξια των προσδοκιών. Στην προημιτελική φάση, οι Λος Άντζελες Λέικερς, με τον Λεμπρόν Τζέιμς και την παρέα του, να βάζουν τέλος στα όνειρα των Χιούστον στην προημιτελική φάση και στην συνέχεια μάλιστα αναδείχθηκαν πρωταθλητές της λίγκας.
Daryl_Morey.jpg
Hαπομάκρυνση του γενικού διευθυντή, Ντάριλ Μάρεϊ, από την ομάδα μετά από 14 χρόνια θητείας στον πάγκο, έφερε διαδοχικές αλλαγές. Η φιλοσοφία της ομάδας μπήκε σε ένα πολύ διαφορετικό μονοπάτι, στο οποίο άλλαξε ριζικά και το ρόστερ. Η επιλογή να φύγουν από την ομάδα, Χάρντεν και Γουέστμπρουκ , ήταν απόλυτα συνειδητή από τους Ρόκετς, καθώς έψαχναν την ιδανικότερη λύση για την αποχώρηση των δύο. Ο Γουέστμπρουκ, δεν κατάφερε να βρει τον «καλό» του εαυτό στο Χιούστον. Το μέλλον του παίκτη, ήταν στην Ουάσιγκτον και τους Γουίζαρντς, αφού προέκυψε ανταλλαγή με τον Τζον Ουόλ!

αλλαγή φιλοσοφίας για τους Ρόκετς, με στόχο την γενική ανασυγκρότηση της ομάδας ήρθε με… γοργούς ρυθμούς. Η επιλογή του Τζέιλεν Γκριν, στο Νο.2 του draft του φετινού καλοκαιριού (2021), θα είναι σίγουρα μια σημαντική προσθήκη που θα πρέπει να εκμεταλλευτούν και να αξιοποιήσουνε στο μέγιστο, σε συνδυασμό με τον  Κρίστιαν Γούντ και τον Κέβιν Πόρτερ, από τους οποίους περιμένουν «πολλά» στο Χιούστον.
gg.jpg
Κάθε αρχή και δύσκολη, λένε. Έτσι και για τους Ρόκετς τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Το νέο πλάνο της αναδόμησης δεν θα είναι εύκολη διαδικασία και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί με σιγουριά αν αυτό το εγχείρημα θα πετύχει ή όχι, ο «χρόνος» είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.com

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0