Basket Talk

Τυνησία - Afrobasket: Τρίτωσαν οι τίτλοι με Μπάουερμαν στο «τιμόνι»

Τυνησία - Afrobasket: Τρίτωσαν οι τίτλοι με Μπάουερμαν στο «τιμόνι»

Το BN Sports σκιαγραφεί το προφίλ της back-to-back πρωταθλήτριας του Afrobasket.

Σχετικά Άρθρα

Μετά την κατάκτηση του φετινού Afrobasket που διεξήχθη στη Ρουάντα, η Τυνησία τριπλασίασε τους τίτλους της στην εν λόγω διοργάνωση. Μάλιστα και οι τρεις διακρίσεις έχουν έρθει την τελευταία δεκαετία. Η πρώτη κατάκτηση ήταν το 2011, στη Μαδαγασκάρη και η δεύτερη στο ακριβώς προηγούμενο τουρνουά, που είχε φιλοξενηθεί από κοινού στην έδρα της και στη Σενεγάλη, το 2017.

 

Οι διάσημοι Ρολ και Μεζρί

 

Πρωτοστάτες στη φετινή διοργάνωση και πλέον αναγνωρίσιμοι παίκτες της ομάδας, οι Μάικλ Ρολ και Σαλάχ Μεζρί.

 

Ο 34χρονος Ρολ, γεννημένος στην Καλιφόρνια, εκπροσωπεί την Εθνική Τυνησίας από το 2015 καταλαμβάνοντας τη θέση του νατουραλιζέ. Στην πρόσφατη διοργάνωση μέτρησε 16.2 πόντους, 1.8 ριμπάουντ και 5.2 ασίστ ανά 30.7 λεπτά συμμετοχής σε έξι αναμετρήσεις, αποδεικνύοντας ότι διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση, παρά το γεγονός ότι είναι free agent, μετά τη λήξη της συνεργασίας του με την Αρμάνι Μιλάνο.

 

Ο δε Μεζρί, ο οποίος μέτρησε κατά μέσο όρο 16.2 πόντους, 6.0 ριμπάουντ και 1.8 τελικές πάσες, μένοντας στο παρκέ για κάτι περισσότερο από 23' σε κάθε ματς, έχει φτάσει πλέον στα 35 του, αλλά κουβαλάει τεράστια εμπειρία στις πλάτες του, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αμερική. Ο Τυνήσιος σέντερ, που καθιερώθηκε στη συνείδηση του φίλαθλου κοινού με τις φανέλες της Ρεάλ Μαδρίτης (2013-15, 2019-20), με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση της Euroleague το 2015 και των Ντάλας Μάβερικς (2015-19), το 2020 αγωνίστηκε στην Κίνα και παρουσιάστηκε εξίσου αποδοτικός στα καθήκοντά του στο Afrobasket.

 

Η καλύτερη πεντάδα

 

Δύο παίκτες της Εθνικής Τυνησίας βρέθηκαν στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά, μάλιστα ο ένας εξ'αυτών αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης. O λόγος για τον Μακράμ Μπεν Ροντάμ (12.0 πόντοι, 7.6 ριμπάουντ μ.ό), ο οποίος απέσπασε το βραβείο του MVP και πρόσφατα πήρε μεταγραφή για την πορτογαλική Μπενφίκα και τον Ομάρ Αμπάντα ο οποίος έχει περάσει όλη του την καριέρα στην πατρίδα του (σσ. 2010-έως σήμερα) με εξαίρεση τη σεζόν 2018-19, όταν και αγωνίστηκε στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας.
pentada_afrobasket.jpg

Την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Έντι Ταβάρες (Πράσινο Ακρωτήριο), Ματ Κοστέλο (Ακτή Ελεφαντοστού), που ανήκουν σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπασκόνια αντίστοιχα, αλλά και ο Γκοργκούι Ντιένγκ (Σενεγάλη), ο οποίος μετράει 553 συμμετοχές στο NBA από το 2013 με Τίμπεργουλβς, Γκρίζλις, Σπερς και Χοκς.

 

Ένας παλιός γνώριμος

 

«Μαέστρος» της Εθνικής Τυνησίας ένας παλιός μας γνώριμος, ο Ντιρκ Μπάουερμαν. Ο 63χρονος Γερμανός τεχνικός βρίσκεται σε αυτό το πόστο από το 2020. Σε εθνικό επίπεδο έχει κοουτσάρει ακόμα τη Γερμανία (1994, 2003-11), την Πολωνία (2013-14) και το Ιράν (2015-17). Στην Ελλάδα βρέθηκε τη σεζόν 1999-2000, ως προπονητής του Απόλλωνα Πάτρας και το 2001 που έκατσε στον πάγκο της Δάφνης, προτού αναλάβει για μία επταετία την τεχνική ηγεσία της Μπάμπεργκ. Μάλιστα, στη Δάφνη είχε για βοηθό του τον νυν προπονητή του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Πρίφτη. 

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0