Basket Talk

Λούκα, ξέρω τι έκανες φέτος το καλοκαίρι!

Λούκα, ξέρω τι έκανες φέτος το καλοκαίρι!

Πλούσιο, φωτογραφικό υλικό από το πολυσυζητημένο καλοκαίρι του Λούκα Ντόντσιτς.

Το παιδί θαύμα από τη Σλοβενία που ακούει στο όνομα Λούκα Ντόντσιτς, είχε ένα αρκετά πλούσιο καλοκαίρι, εντός και εκτός παρκέ, και αναμένεται να έχει ένα ακόμα πιο πλούσιο μέλλον, κυριολεκτικά -αφού υπέγραψε νέο supermax rookie συμβόλαιο ύψους 207 εκατομμυρίων δολαρίων- και μεταφορικά, αφού τα μέχρι σήμερα δείγματα γραφής του αφήνουν λαμπρές υποσχέσεις.

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά για να δούμε πως πέρασε ο Λούκα το φετινό καλοκαίρι. Αφού ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με τους Ντάλας Μάβερικς στις 6 Ιουνίου (σσ. αποκλείστηκαν από τους Λος Άντζελες Κλίπερς στα play-offs), έπαιξε στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Κάουνας (29 Ιουνίου-4 Ιουλίου) βοηθώντας τα μέγιστα την Εθνική Σλοβενίας να προκριθεί για πρώτη φορά στα χρονικά (από τότε που αποσχίστηκε από τη Γιουγκοσλαβία) σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

 

Στο Τόκιο τα μαγικά του Ντόντσιτς συνεχίστηκαν. 48 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 τάπες στην νίκη με 118-100 κόντρα στην Αργεντινή. 25 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 τάπες στην νίκη με 116-81 επί της οικοδέσποινας Ιαπωνίας. 12 πόντοι, 14 ριμπάουντ και 9 τελικές πάσες στην νίκη με 95-87 επί της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας, Ισπανίας. 20 πόντοι, 8 ριμπάουντ 11 ασίστ και 2 κλεψίματα στην νίκη με 94-70 απέναντι στη Γερμανία. Το triple-double με το οποίο «φλέρταρε» διαρκώς ήρθε εν τέλει στον ημιτελικό κόντρα στη Γαλλία, όπου η Σλοβενία ηττήθηκε στο νήμα με 90-89, παρότι η στατιστική του Λούκα έγραψε 16 πόντους, 10 ριμπάουντ και 18 ασίστ!

 

Αυτό ήταν το μόλις 3ο triple-double στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Είχαν προηγηθεί οι Αλεξάντερ Μπέλοβ (23π, 14ρ, 10στ Σοβιετική Ένωση vs Καναδάς, 1976) και Λεμπρόν Τζέιμς (11π, 14ρ, 12ασ ΗΠΑ vs Αυστραλία, 2012).

 

Μετά το πέρας της Ολυμπιάδας και την κατάληψη της 4ης θέσης που άφησε γλυκόπικρη γεύση, μια επιτροπή αποτελούμενη από τους Μαρκ Κιούμπαν, Ντιρκ Νοβίτσκι, Τζέισον Κιντ και Μίκαελ Φίνλεϊ και Μίκαελ Φίνλεϊ έσπευσαν στη Λιουμπλιάνα για να αποσπάσουν μια ώρα αρχύτερα την υπογραφή του Λούκα, στο «χρυσό» deal. Αφότου έκλεισε και αυτή η εκκρεμότητα, ο νεαρός σούπερ σταρ είχε όλο το χρόνο για να απολαύσει τις διακοπές του, πριν από την έναρξη μιας ακόμα μακράς και απαιτητικής σεζόν στο NBA.

 

Ξεκίνησε με ένα..μικρό παρτάκι, στο οποίο τραγούδησε η Σεβερίνα Βούσκοβιτς, η οποία είχε εκπροσωπήσει την Κροατία στην Eurovision το 2006 και μέχρι πρόσφατα ήταν παντρεμένη με τον πρώην τερματοφύλακα Ιγκόρ Κόιτς. Φυσικά, από εκεί δεν έλειπε ο πολύ καλός του φίλος και συμπαίκτης στο Ντάλας, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς.


 

Ακολούθησαν μερικές ημέρες στην Κροατία, όπου «τέσταρε» την καινούργια και υπερπολυτελή του Λαμποργκίνι.

 

Στο μεσοδιάστημα δήλωσε ότι θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στο «Luka Doncic Foundation», που έχει ακαδημίες τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όσο και στο Τέξας και βοηθάει νέα παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ. 



Το μενού έκλεισε φυσικά με την παρουσία του στη Μύκονο. Εκεί απαθανατίστηκε να καπνίζει ναργιλέ, εξού και το νέο του παρατσούκλι, το «Hookah Luka», έχοντας πάντα στον πλάι του την επί χρόνια σύντροφό του, Άννα Μαρία Γκόλτες.


Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να τον ψέξουν για τις στιγμές αυτές, την ώρα που οι περισσότεροι Αμερικανοί αστέρες του NBA, «βομβαρδίζουν» τους λογαριασμούς τους στα social media με βιντεάκια και φωτογραφίες από τις ατομικές προπονήσεις που κάνουν, ή από τα τουρνουά που συμμετέχουν. Και κάπου εκεί εμφανίστηκε ένα post από τον προπονητή της Εθνικής Σλοβενίας, Άνζε Μάτσεκ, που δείχνει τον αγαπημένο μας Λούκα να έχει πιάσει πλέον δουλειά και να ανεβάζει ρυθμούς.

 

 

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0