Basket Talk

Στον Λευκό Οίκο οι πρωταθλήτριες του WNBA, για πρώτη φορά μετά το 2016!

Στον Λευκό Οίκο οι πρωταθλήτριες του WNBA, για πρώτη φορά μετά το 2016!
Στον Λευκό Οίκο για να τιμηθούν από τον Τζο Μπάιντεν οι πρωταθλήτριες του WNBA, Σιάτλ Στορμ. 
Οι Σιάτλ Στορμ, πρωταθλήτριες του WNBA το 2020, βρέθηκαν στον Λευκό Οίκο, όπου τις περίμενε για να τις συγχαρεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Τελευταία φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο για την πρωταθλήτρια ομάδα της κορυφαίας γυναικείας Λίγκας στον κόσμο ήταν το 2016, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, με τις Μινεσότα Λινξ, που είχαν σηκώσει το τρόπαιο το 2015. Εξάλλου, δεν είναι μυστικό ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, που μεσολάβησε μεταξύ των δύο, δεν είχε και τις καλύτερες των σχέσεων με τους αθλητές και τις αθλήτριες της χώρας. 

«Αυτό που κάνει αυτή την ομάδα αξιοθαύμαστη δεν είναι μόνο οι νίκες στο παρκέ, αλλά και το γεγονός ότι αλλάζουν ζωές. Παρακινούν τον κόσμο να εμβολιαστεί για να νικήσουμε αυτή την πανδημία. Μιλούν για την κοινωνική αδικία και το δικαίωμα ψήφου. Υποστηρίζουν την εκπαίδευση και τα προγράμματα για τους νέους. Μάχονται για να προστατέψουν τους τρανς από την επιδημία της βίας και του διαχωρισμού»  ανέφερε αρχικά ο πλανητάρχης και συμπλήρωσε: 

«Αυτό κάνουν οι νικητές. Δείχνουν το φως, βοηθούν τον κόσμο να σηκωθεί στα πόδια του, είναι μια δύναμη αλλαγής. Αυτές είναι οι Σιάτλ Στορμ. Αυτό είναι το WNBA. Αυτό κάνουν. Εδώ και 25 χρόνια αλλάζουν το τι είναι πιθανό για εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια σε όλον τον κόσμο». 

Με τη σειρά της, η θρυλική Σου Μπερντ, που περνάει για τρίτη φορά στην ζωή της την πόρτα του Λευκού Οίκου (άλλη μία με τις Στορμ και μία με τις Χάσκις) σημείωσε: «Ως μέλη του γυναικείου αθλητισμού είναι πολύ ωραίο να επιστρέφουμε εδώ και να βλέπουμε ότι τα κατορθώματά μας γιορτάζονται με αυτόν τον τρόπο».

Η Μπερντ, μαζί με την Μπριάνα Στιούαρτ και την Τζιούελ Λόιντ έλαβαν τα συγχαρητήρια του Προέδρου και για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με τον Τζο Μπάιντεν να υπογραμμίζει ότι οι Αμερικανοί πολίτες οφείλουν να στηρίζουν τον γυναικείο αθλητισμό όχι μόνο στις Ολυμπιάδες, αλλά κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν, είτε με φυσική παρουσία στα γήπεδα, είτε βλέποντας τα παιχνίδια τηλεοπτικά.

Με τη σειρά της η ομάδα προσέφερε στον κ. Μπάιντεν μια αναμνηστική φανέλα με τον αριθμό 46, καθώς είναι ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0