Basket Talk

Euroleague: Δέκα παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι και... ωραίοι

Euroleague: Δέκα παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι και... ωραίοι
Δέκα ευρωλιγκάτοι παίκτες που παραμένουν χωρίς ομάδα και μπορούν να κάνουν τη διαφορά. 
Σχετικά Άρθρα
Το ημερολόγιο γράφει 18 Αυγούστου, οι ομάδες τις Euroleague ετοιμάζονται να ξεκινήσουν προετοιμασία ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, έχοντας παράλληλα τα ραντάρ τους ανοιχτά για κάποιες τελευταίες μεταγραφικές προσθήκες.

Την ίδια ώρα, στην αγορά υπάρχουν 10 ελεύθεροι παίκτες που έχουν εμπειρία από την κορυφαία ευρωπαϊκή, διασυλλογική διοργάνωση και ψάχουν την καλύτερη δυνατή επιλογή για τη συνέχεια της καριέρας τους.

Οι περισσότεροι εξ' αυτών θα κοιτάξουν να εξαντλήσουν τα χρονικά περιθώρια, περιμένοντας κάποια πρόταση από το NBA, αλλά σίγουρα κάποιοι θα καταλήξουν στα ευρωπαϊκά σαλόνια. 

Οι 10 free agents

Κέβιν Πάνγκος: Ο Καναδός πόιντ γκαρντ πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, μετρώντας 13.5 πόντους και 6.7 ασίστ κατά μ.ό σε 39 αναμετρήσεις της Euroleague. Ως εκ τούτου, ο Πάνγκος επιθυμεί να εξαργυρώσει την επίδοσή του, κάνοντας το υπερτλαντικό ταξίδι. 

Τάιλερ Ντόρσεϊ: Το όνομα του Ελληνο-Αμερικανού γκαρντ, που τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν με τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, έχει συνδεθεί εντόνως με τον Ολυμπιακό από τις αρχές του καλοκαιριού, ωστόσο, είναι γνωστό ότι ο 25χρονος έχει σε πρώτο πλάνο το ΝΒΑ. 

Μάικ Τζέιμς: Ο πολυτάλαντος, αλλά ιδιόρρυθμος 31χρονος γκαρντ αποχώρησε εσπευσμένα μεσούσης της περσινής σεζόν από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μετά τη ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών και βρήκε μπασκετική στέγη στους Μπρούκλιν Νετς. Ο Τζέιμς απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και παραμένει προς ώρας στις ΗΠΑ, αναζητώντας μια νέα ευκαιρία. 

Γκρεγκ Μονρό: Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χίμκι, ανάγκασαν τον 31χρονο σέντερ να παίξει σε μόλις 9 παιχνίδια στην περσινή Euroleague. Τις τελευταίες ημέρες, η μεταγραφική φημολογία τον θέλει να βρίσκται κοντά στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά για την ώρα, ο Μονρό παραμένει ελεύθερος. 

Κέι Σι Ρίβερς: Γνώριμος στο ελληνικό κοινό από τη θητεία στον Παναθηναϊκό, o 34χρονος «μπομπέρ», που πέρασε την προηγούμενη χρονιά στην Αγία Πετρούπολη, αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, γνωρίζοντας ότι πλέον θα έχει συμπληρωματικό ρόλο, ποντάρωντας όμως στην πλούσια εμπειρία του. 

Νάιτζελ Χέιζ: Μετά από μία παραγωγική διετία στη Ζαλγκίρις Κάουνας, ο 26χρονος φόργουορντ αποφάσισε να κυνηγήσει το αμερικάνικο όνειρο. Για την ώρα δεν έχει καταφέρει να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ, αλλά το όνομά του έχει απασχολήσει αρκετά τόσο τον Παναθηναϊκό, όσο και τη νεοφώτιστη Μονακό, ενώ εσχάτως στο κόλπο μπήκε και η Μπαρτσελόνα. 

Ντράγκαν Μπέντερ: Το νούμερο 4 του draft του 2016 δεν είχε την πορεία που πολλοί θα περίμεναν στο NBA και κάπως έτσι εντάχθηκε πέρσι στην ομάδα του «λαού», τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ωστόσο, ο 23χρονος φόργουορντ/σέντερ στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος, αφού στο φινάλε της χρονιάς υπέστη ρήξη χιαστού, με συνέπεια να βρίσκεται τώρα σε στάδιο αποθεραπείας και αναζήτησης νέας ομάδας. 

Γιόνας Γέρεμπκο: Προερχόμενος και αυτός από μία κουτσουρεμένη σεζόν με τη Χίμκι και παρότι διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του, ο Σουηδός σέντερ μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση στη γραμμή των ψηλών μιας ευρωλιγκάτης ομάδας.

Στεφάν Γιόβιτς: Άλλος ένας παίκτης που έπαιξε ελάχιστα πέρσι λόγω των δυσμενών συνθηκών στις τάξεις της Χίμκι. Ο 31χρονος Σέρβος γκαρντ δεν αποκλείεται να επιστρέψει στον Ερυθρό Αστέρα, τη φανέλα του οποίου φόρεσε από το 2014 έως και το 2017. 

Γιάνις Τίμα: O 29χρονος Λετονός φόργουορντ, ο οποίος είχε βρεθεί στην 60η θέση στο draft του 2013 (την ίδια χρονιά που είχε επιλεχθεί και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο), πραγματοποίησε μόλις προ ολίγων ημερών το ντεμπούτο του στο Summer League του NBA, αποδεικνύοντας ότι ποτέ δεν είναι αργά και ότι πάντα πρέπει να κυνηγάς τα όνειρά σου. Το αν θα καταφέρει βέβαια να βρει και ένα συμβόλαιο για την προσεχή σεζόν στον μαγικό κόσμο, αποτελεί προς το παρόν ερωτηματικό.

Βασιλική Καραμούζα


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0