Basket Talk

ΝΒΑ: Ανοίγει έρευνα για τις μεταγραφές των Lonzo Ball και Kyle Lowry

ΝΒΑ: Ανοίγει έρευνα για τις μεταγραφές των Lonzo Ball και Kyle Lowry
Το ΝΒΑ ανοίγει έρευνα για πιθανές παρατυπίες στις μεταγραφές του Lonzo Ball και του Kyle Lowry. 
Στο στόχαστρο του ΝΒΑ βρίσκεται τόσο η μεταγραφή του Lonzo Ball από τους New Orleans Pelicans στους Chicago Bulls, όσο και αυτή του Kyle Lowry από τους Toronto Raptors στους Miami Heat. 

Η κορυφαία λίγκα του πλανήτη υποψιάζεται ότι αμφότερες οι μεταγραφικές κινήσεις έχουν γίνει με παράτυπες διαδικασίες, το περιβόητο tampering και σκοπεύει να εξετάσει τις δύο περιπττώσεις σε βάθος. Ανοιχτή η πιθανότητα να θεωρηθούν άκυρες και να επιβληθούν πρόστιμα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Το μέγιστο «πέναλντι» που μπορεί να επιβληθεί αγγίζει τα 10 εκατομμύρια δολάρια!

Υπενθυμίζουμε ότι για όλες τις μεταακινήσεις παικτών που γίνονται κατά τη διάρκεια της off season υπάρχει ρητός κανόνας της λίγκας που υπαγορεύει σε ομάδες, παίκτες και μάνατζερ, ότι δεν μπορούν να ξεκινούν τις διαπραγματεύσεις πριν την επίσημη ημερομηνία έναρξης που ορίζεται κάθε καλοκαίρι. Φέτος, η εναρκτήρια ημερομηνία ήταν στις 2 Αυγούστου, ωστόσο, οι προαναφερθείσες κινήσεις ανακοινώθηκαν πολύ γρήγορα, κινόντας υποψίες. 

Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, το ΝΒΑ μπορεί να ελέγξει μέχρι και τις τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των υψηλόβαθμων στελεχών των ομάδων που είναι αρμόδια για τις μεταγραφές. Μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες τι μέλλει γενέσθαι. 

Αξίζει πάντως να θυμηθούμε την περσινή αντίστοιχη υπόθεση που ανάγκασε τους Milwaukee Bucks να μην ολοκληρώσουν το deal που είχαν πετύχει με τον Bogdan Bogdanovic και να χάσουν ακόμα ένα second-round draft pick για το 2022, επειδή η ερεύνα κατέδειξε ότι οι συνομιλίες των δύο πλευρών είχαν ξεκινήσει προτού ανοίξει επίσημα η off season. Τελικά ο Σέρβος πρώην παίκτης της Φενέρμπαχτσε κατέληξε στους Altanta Hawks


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0