Basket Talk

NBA Draft: Με Alperen Sengun και Jalen Suggs οι 20 παίκτες στο green room

NBA Draft: Με Alperen Sengun και Jalen Suggs οι 20 παίκτες στο green room
Τα 20 μελλοντικά prospect του NBA που θα βρεθούν στο Green Room για το draft το βράδυ της 29ης Ιουλίου. 
Σχετικά Άρθρα
Λίγα 24ωρα πριν το φετινό draft του NBA που θα λάβει χώρα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις 29 Ιουνίου, έγιναν γνωστά τα ονόματα των 20 τυχερών παικτών που θα δώσουν το «παρών» στο green room και πιθανότατα θα ακούσουν το όνομά του από τα χείλη του Κομισάριου, Adam Silver, καταλήγοντας στις πρώτες επιλογές των ομάδων. Οι επιλογές των παικτών έγιναν κατόπιν ψηφοφορίας των 32 ομάδων της λίγκας. 

Αναλυτικά η λίστα των 20 παικτών: 

Cade Cunningham
Jalen Green
Evan Mobley
Jalen Suggs
Jon Kuminga
Scottie Barnes
Davion Mitchell
James Bouknight
Keon Johnson
Franz Wagner
Josh Giddey
Jalen Johnson
Corey Kispert
Moses Moody
Kai Jones
Alperen Sengun
Cam Thomas
Ziaire Williams
Chris Duarte
Isaiah Jackson

Το όνομα που ξεχωρίζει φυσικά είναι αυτό του Alperen Sengun, του 18χρονου Τούρκου σέντερ, που έκλεψε τις εντυπώσεις την περσινή σεζόν με τη Besiktas, μετρώντας
19.2 πόντους, 9.4 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ σε 29 αναμετρήσεις του γειτονικού μας πρωταθλήματος. Μάλιστα, το next big thing του τουρκικού μπάσκετ κέρδισε το βραβείο του MVP στην BSL.  

Ένα άλλο όνομα που χρίζει της προσοχής μας είναι αυτό του Jalen Suggs, που έφτασε με το Gonzaga μέχρι τον τελικό του NCAA, έχοντας κατά μέσο όρο 14.4 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 4.5 ασίστ. 

Μεγάλος απόντας από την 20αδα ο Usman Garuba, o οποίος κέρδισε μια θέση στην 12αδα της Εθνικής Ισπανίας και βρίσκεται ήδη στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Pablo Laso, ειδήμων στην ανάδειξη νέων ταλέντων, του έδωσε χώρο και χρόνο συμμετοχής τόσο στην ACB, όσο και στην Euroleague τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, με τον Garuba να τον βγάζει ασποπρόσωπο και να αναδεικνύεται Rising Star στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι την πρώτη επιλογή θα έχουν οι Ditroit Pistons και οι αναλυτές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δίνουν ως φαβορί τον 20χρονο Cade Cunningham, που αγωνιζόταν με τους Oklahoma State Cowboys. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0