Basket Talk

Mikal Bridges: Το εκλεκτό τέκνο της Philadelphia που έφτασε στους τελικούς του NBA με τους Suns

Mikal Bridges: Το εκλεκτό τέκνο της Philadelphia που έφτασε στους τελικούς του NBA με τους Suns
Το ταξίδι του Mikal Bridges απο τη γειτονιά της Pennsylvania,  τα πρωταθλήματα NCAA με το πανεπιστήμιο του Villanova και η... περίεργη διαδρομή μέχρι τους τελικούς των «NBA Finals»
Mikal Bridges είναι ο Αμερικανός παίκτης των Phoenix Suns, ο οποίος επιλέχθηκε στο ίδιο draft με τον Luka Doncicτον Trae Young και τον Deandre AytonΜπορεί να μην μας είναι τόσο γνώριμος αλλά τι θα λέγατε να ρίχναμε μια ματιά στο υπόβαθρο και την πορεία του;
Κατάγεται από την Pennsylvania της Philadelphia,ενώ σπούδασε και έπαιξε μπάσκετ στο πανεπιστήμιο του VillanovaΤις χρονιές 2016 και 2018 κατέκτησε το πρωτάθλημα του NCAAΣτη διαδικασία του «Draft 2018» επιλέχθηκε από τους Philadelphia 76ers στο νούμερο #10. Το πανεπιστήμιο του Villanova παρόλα αυτά είχε ακόμα τρεις παίκτες που επιλέχθηκαν #17 Donte DiVincenzo, #30 Omari Spellman, #33 Jalen Brunson.
draft_villanova.jpg

Η… γκάφα των Philadelphia 76ers

Η Tyneeha Riversείναι η μητέρα του Mikal,από τα παιδικά του χρόνιαήταν πολύ υποστηρικτική προς τον γιό της. Ήταν πάντα εκεί για αυτόν και η ίδια ήταν εκείνη που τον πήγαινε στις προπονήσεις και τους αγώνες.
Η ίδια εργαζόταν στην διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού (Managing Group) τωνPhiladelphia 76ersπριν από την απόκτηση του παίκτη.
Κάποιος πονηρεμένος θα έλεγε πως μεσολάβησε στην μεταγραφή του γιού της. Αν αναλογιστούμε όμως, πως ο Mikal Bridges ανταλλάχθηκε με το νούμερο #16, Zhaire Smithτου «Draft 2018», κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να ισχύει.
Η ανταλλαγή ήταν άμεση και ο παίκτης πηγαίνοντας στους Phoenix Sunsσε ηλικία 22 ετών, έλαβε άμεσα δράση και έκανε ντεμπούτο τον Οκτώβριο του 2018 απέναντι στους Dallas Maverics. Σήμερα βρίσκεται στους «NBA Finals 2021» και μάλιστα στον δεύτερο αγώνα απέναντι στους Milwaukee Bucksτα ξημερώματα της Παρασκευής (9/7) , έκανε career high πετυχαίνοντας 27 πόντους, μάζεψε 7 ριμπάουντ σε κάτι παραπάνω από 37,5 αγωνιστικά λεπτά, με μόλις 1(!) λάθος.

Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι πως ο παίκτης με τον οποίο αντάλλαξαν οι76ersτον Mikal, αγωνίστηκε τις σεζόν 2018-19 και 2019-20 μονάχα σε 13 αγώνες και… έγραψε 143 λεπτά.
Φαίνεται όμως πως οι Philadelphia 76ers και οBrett Brown (προπονητήςέχουν μετανιώσει αυτό το λάθος, έχουν κατανοήσει την γκάφα τους, όπως εξομολογείται η μητέρα του Bridges.

 

Παρόλα αυτά το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να κάτσουν αναπαυτικά στον καναπέ τους και να απολαύσουν τους «NBA Finals 2021».

 

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0