Basket Talk

Chris Paul: Θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε Τελικούς μετά από 16 σεζόν στο NBA

Chris Paul: Θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε Τελικούς μετά από 16 σεζόν στο NBA
Ο 36χρονος guard απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι ένας από τους πλέον χαρισματικότερους ηγέτες της Λίγκας.
Σχετικά Άρθρα

O «Cp3» υπέγραψε με μοναδικό τρόπο τη νίκη των Suns στο έκτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς κόντρα στους Clippers, στέλνοντας τους «Ήλιους» -για πρώτη φορά μετά το 1993- στους Τελικούς του NBA, εκεί όπου θα καταγράψει την παρθενική του συμμετοχή, παρά το γεγονός ότι διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του.

Μετά από 6 χρόνια στους Hornets, 7 στους Clippers, 2 στους Rockets και 1 στους Thunder, η προσωπική του δικαίωση έμελλε να έρθει μέσω… Phoenix. O Paul είχε χάσει δύο φορές Game 7 σε Ημιτελικούς Δύσης. H πρώτη ήταν το 2008, όταν οι Spurs είχαν βάλει τέλος στα όνειρα των Hornets και η δεύτερη ήταν το 2015, όταν οι Rockets ανέτρεψαν το εις βάρους τους 3-1 για να αποκλείσουν τη «Lob City» από τη συνέχεια της postseason.

Επί σειρά ετών αποτελούσε και αποτελεί -ίσως- τον κορυφαίο floor manager του NBA, όμως η αναποτελεσματικότητα του στα playoffs έδωσε σε πολλούς το πάτημα να αμφισβητήσουν την πραγματική του αξία. Τη σεζόν 2017-18 μετακόμισε στο Houston. Μαζί με τον James Harden συνέθεσε ένα εξαιρετικό δίδυμο που έφτασε μέχρι τους Τελικούς περιφέρειας αμφισβητώντας σθεναρά την κυριαρχία των Warriors.

Oι «Ρουκέτες» έχουν κερδίσει τα 3 από τα πρώτα 5 παιχνίδια με τον Chris Paul να είναι καθοριστικός. Ωστόσο, οι τραυματισμοί του… χτύπησαν ξανά την πόρτα. Έχασε τα Game 6 και 7, οι «Πολεμιστές» κέρδισαν τη σειρά στερώντας την -μέχρι τότε- καλύτερη ευκαιρία της καριέρας του για συμμετοχή σε Τελικούς.

Η φετινή χρονιά τον βρήκε στην Arizona. Στους Suns συνάντησε ένα ταλαντούχο ρόστερ που απαρτίζεται τόσο από παίκτες πρώτης γραμμής (Booker, Ayton), αλλά και από χρήσιμους ρολίστες (Crowder, Payne). Το Phoenix είχε ανάγκη από έναν πραγματικό ηγέτη, που θα βγει μπροστά σε κρίσιμες στιγμές όπως η χθεσινή αναμέτρηση. Ο Chris Paul αποτέλεσε την ιδανική επιλογή, διαψεύδοντας κατηγορηματικά όσους τον είχαν χαρακτηρίσει ως «loser» και «choker».

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0