Basket Talk

Team USA: Δημιουργεί τη νέα «Dream Team» με στόχο την... εκδίκηση

Team USA: Δημιουργεί τη νέα «Dream Team» με στόχο την... εκδίκηση
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο και η Τeam USA θέλει να παρουσιαστεί με όλα της τα... όπλα, με στόχο να διεκδικήσει ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο και να πάρει εκδίκηση για την κάκιστη πορεία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (2019).
Σχετικά Άρθρα

Στην τελευταία της παρουσία της σε μεγάλη διοργάνωση (Παγκόμιο Κύπελλο 2019) - για πολλούς η χειρότερη πορεία της ομάδας- η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς «πλήρωσε» τις αμέτρητες απουσίες της και κατέλαβε την έβδομη θέση. Συνέβη ένα σπάνιο φαινόμενο για την Team USA, καθώς στην ίδια διοργάνωση σημείωσε δύο ήττες στη σειρά και αυτό ήταν το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα μετά το 2006 και τον ημιτελικό στη Σαϊτάμα με την Εθνική Ελλάδος.

Τα «σύννεφα» πάνω από την ομάδα δεν άργησαν να εμφανιστούν και υπήρχε έντονος προβληματισμός γύρω από τους παίκτες που έδωσαν το παρών, αλλά και σε εκείνους που είχαν απορρίψει για ακόμη μία φορά την πρόσκληση της Εθνικής τους. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς μαζί με τους συνεργάτες του κλήθηκαν να μαζέψουν τα «σπασμένα» και να επαναφέρουν την Eθνική ομάδα των Η.Π.Α στην κορυφή. Ξεκίνησαν το έργο τους από νωρίς και φαίνεται να έχουν πείσει αρκετούς All Star παίκτες να την ενισχύσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

popovich_1.jpg

Όμως δεν ήταν μόνο ο λόγος του Αμερικανού τεχνικού που μέτρησε αλλά και ο θιγμένος τους εγωισμός, μετά το «χαστούκι» που δέχθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήδη αρκετά μεγάλα ονόματα άφησαν στην άκρη την ξεκούραση, μετά από μία επιβαρυμένη σεζόν, και προτίμησαν να φορέσουν την φανέλα και να επαναφέρουν στις μνήμες του κόσμου την πραγματική αξία της ομάδας.

Ήδη έντεκα πρωτοκλασάτοι παίκτες, οι οποίοι είχαν μία γεμάτη σεζόν με τις ομάδες τους, εκδήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και τα ονόματα που θα απαρτίζουν την ομάδα «τρομάζουν» και τους πιο θαρραλέους αντιπάλους.

Ντέβιν Μπούκερ - Φοίνιξ Σανς

Ο μοναδικός παίκτης που δήλωσε συμμετοχή στην Team USA και συνεχίζει στους τελικούς της Δύσης, αγωνιζόμενος με τους Φοίνιξ Σανς, είναι ο Ντέβιν Μπούκερ. Ο σταρ των «ήλιων» έχει σημειώσει μία καταπληκτική σεζόν, οδηγώντας την ομάδα του μετά από πολλά χρόνια σε τελικούς της Περιφέρειας και οι στατιστικές του κατηγορίες μπορούν να χαρακτηριστούν... εκθαμβωτικές, σημειώνοντας 25.6 πόντους, 4.3 ασίστ και 4.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

booker_1.jpg

Το ταλέντο του ταίριαξε αρμονικά με την εμπειρία του Κρις Πολ στην περιφέρεια των Σανς και στα «χέρια» του Μόντι Ουίλιαμς αναδείχθηκε. Ο νεαρός γκαρντ, εφόσον δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο τραυματισμού, θα φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα της Τeam USA σε κάποια μεγάλη διοργάνωση αλλά αυτή τη φορά δεν θα υπολογίζεται σαν ένας ακόμη φιλόδοξος και ελπιδοφόρος παίκτης αλλά σαν ένα βασικό «γρανάζι».

Κέβιν Ντουράντ - Μπρούκλιν Νετς

Ο παίκτης που αναμένεται να είναι το σημείο αναφοράς φέτος στην Τeam USA είναι αδιαμφισβήτητα ο Κέβιν Ντουράντ. Ο Αμερικανός σούπερ σταρ, παρά τον αποκλεισμό στους ημιτελικούς της Ανατολής από τους Μιλγουόκι Μπακς και την απογοήτευση, δεν προτίμησε να ξεκουραστεί ενόψει της νέας σεζόν αλλά να συνδράμει την προσπάθεια της Τeam USA. Στην regular season όπως και στην postseason ήταν απολαυστικός και τράβηξε το μεγαλύτερο... κουπί με τους τραυματισμούς των Κάιρι Ίρβινγκ και Τζέιμς Χάρντεν, σημειώνοντας 26.9 πόντους, 7.1 ριμπάουντ και 5.6 ασίστ κατά μέσο όρο.

kkkd.jpg

To ντεμπούτο του παίκτη των Νετς με την Team USA πραγματοποιήθηκε το 2010 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, ενώ έχει δώσει το παρών και στους δύο προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Η κάθε του συμμετοχή με την Εθνική του σηματοδοτεί και ένα χρυσό μετάλλιο και αυτό θα επιδιώξει να επαναλάβει στο Τόκιο.

Τζέιμς Χάρντεν - Μπρούκλιν Νετς

Ακόμη ένας παίκτης του Στιβ Νας, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς την φετινή σεζόν, δήλωσε ότι θα βρίσκεται στη διάθεση του Γκρεγκ Πόποβιτς είναι ο Τζέιμς Χάρντεν. Ο «μούσιας» μπορεί να στερήθηκε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο ΝΒΑ αλλά δεν το βάζει κάτω και θέλει να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

harden.jpg


Η αγωνιστική του αξία και η εκτελεστική του δεινότητα είναι επιβεβαιωμένα και αναμένεται να προσφέρει σημαντική βοήθεια στην υπόλοιπη ομάδα ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, καθώς δεν φημίζεται για τις αμυντικές του ικανότητες. Την φετινή σεζόν άγγιξε στους μέσους όρους το triple double, σημειώνοντας 24.6 πόντους, 10.8 ασίστ και 7.9 ριμπάουντ. Ο Αμερικανός σταρ απουσίαζε από τις τελευταίες υποχρεώσεις της Τeam USA και έχει αγωνιστεί μόλις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας (2014).

Μπράντλεϊ Μπιλ - Ουάσινγκτον Ουίζαρντς

Ένα «πολυβόλο» φαίνεται πως θα προστεθεί στη «φαρέτρα» του Γκρεγκ Πόποβιτς, με τον Μπράντλεϊ Μπιλ να δηλώνει και αυτός με τη σειρά του παρών στην μεγάλη αθλητική γιορτή. Ο σταρ των Ουίζαρντς ήταν πραγματικά ασταμάτητος στην regular season και παρότι είχε συμπαίκτη τον Ράσελ Ουέστμπρουκ, σημείωσε 31.3 πόντους κατά μέσο όρο και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ.

beal_1.jpg

Πάντως είχε λίγο περισσότερο χρόνο από τους προαναφερθέντες για να αφιερώσει στην οικογένειά του και να ξεκουραστεί , καθώς αποκλείστηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τον πρώτο γύρο απέναντι στους Σίξερς. Μέχρι και σήμερα δεν έχει αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα της Team USA σε μεγάλη διοργάνωση, όμως έχει «τιμήσει» τις μικρές ομάδες (U16,U17) κατακτώντας το χρυσό.

Μπαμ Αντεμπάγιο - Μαϊάμι Χιτ

Ο σέντερ των Μαϊάμι Χιτ τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα ψηλών που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, όμως τη φετινή σεζόν παρά τα ανοδικά νούμερα στις στατιστικές του κατηγορίες δεν κατάφερε να αναδειχθεί, λόγω της πτωτικής απόδοσης της ομάδας. Αυτό δεν τον επηρέασε αρνητικά και αναμένεται να μία από τις πρώτες επιλογές του Γκρεγκ Πόποβιτς για τη ρακέτα.

adebayo.jpg

Οι αμυντικές του επιδόσεις τον καθιστούν ένα πραγματικό «ογκόλιθο», ενώ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ψηφίστηκε στην καλύτερη δεύτερη αμυντική πεντάδα του ΝΒΑ. Ο θηριώδης παίκτης των Χιτ θα βρεθεί και αυτός με τη σειρά του για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση με την Team USA.

Τζέισον Τέιτουμ - Μπόστον Σέλτικς

Ο μοναδικός παίκτης της λίστας μας που αγωνίστηκε με τη φανέλα της Team USA στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 και ήταν ένας εκ των ηγετών της, είναι ο Τζέισον Τέιτουμ. Ο νεαρός παίκτης των Μπόστον Σέλτικς πραγματοποίησε ακόμη μία σεζόν επιπέδου... All Star παίκτη με 26.4 πόντους, 7.4 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ κατά μέσο όρο. Οι «Κέλτες» δεν έφτασαν όσο μακριά επιθυμούσαν, όμως ο Αμερικανός φόργουορντ παραμένει ο ηγέτης της ομάδας και ο franchise player.

tatum.jpg

Παρά τις συνεχόμενες και γεμάτες σεζόν στο ΝΒΑ παραμένει πιστός στρατιώτης στις κλήσεις της Team USA, από τις μικρές Εθνικές μέχρι και το ανδρικό επίπεδο. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να μην κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα μέχρι το τέλος αλλά ελπίζει φέτος να αποτελέσει μέλος της ομάδας που θα φτάσει στη «χρυσή» διάκριση.

Ντάμιαν Λίλαρντ - Πόρτλαντ Μπλέιζερς

Η περιφερειακή γραμμή της Team USA με την ενσωμάτωση του Nτάμιαν Λίλαρντ αυτομάτως αλλάζει επίπεδο. Ο απόλυτος ηγέτης των Μπλέιζερς, μπορεί να αποτελεί έναν από τους πιο υποτιμημένους παίκτες του πρωταθλήματος, όμως όλοι γνωρίζουν την αγωνιστική του αξία και ότι μπορεί να σκοράρει από κάθε πιθανό σημείο πάνω στο παρκέ.

lillard.jpg

Κάθε χρόνο ξεπερνάει τον εαυτό του και αυτό επανέλαβε και φέτος, κάνοντας ότι περνούσε από το χέρι του. Σημείωσε 28.8 πόντους και 7.5 ασίστ κατά μέσο όρο, συμμετείχε στο All Star Game, προκρίθηκε στα play offs, όμως δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν του «δαίμονές» τους και να προχωρήσουν μακριά. Ο Λίλαρντ δεν έχει αγωνιστεί ούτε αυτός σε κάποια μεγάλη διοργάνωση με την Team USA και είναι έτοιμος να φωνάξει στα γήπεδα του Τόκιο "Dame Time".

Ντρέιμοντ Γκριν - Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

Ένας από τους πιο δημοφιλείς και συνάμα οξύθυμους παίκτες του ΝΒΑ είναι ο σκληροτράχηλος, Ντρέιμοντ Γκριν. Πολλές φορές μπορεί να προκαλεί με τις αντιδράσεις του και τις δηλώσεις αλλά είναι ένας παίκτης... ψυχολογίας, που δίνει βαρύτητα στις αμυντικές του υποχρεώσεις και ξέρει να βγάζει εκτός... εαυτού τον αντίπαλο. Αυτά τα στοιχεία θα ήταν χρήσιμα για τον Γκρεγκ Πόποβιτς από την στιγμή που περικλείεται από αθλητές με τρομερή έφεση στο μακρινό σουτ.

green.jpg

Η εμπειρία του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και τα γήπεδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο του άφησαν καλές αναμνήσεις , με αποτέλεσμα να επιθυμεί την δεύτερη διαδοχική του παρουσία στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού της χρονιάς. Οι «πολεμιστές» δεν κατάφεραν να περάσουν ξανά στα play offs μέσω της διαδικασίας των play-in και άδραξε την ευκαιρία της μικρής χαλάρωσης.

Τη φετινή σεζόν μπορεί να μην ήταν το ίδιο παραγωγικός, όπως άλλες χρονιές (7 πόντοι μ.ο.) αλλά βοήθησε σημαντικά σε άλλους τομείς της ομάδας, όπως στο δημιουργικό (8.9 ασίστ μ.ο.) και στα ριμπάουντ (7.1 μ.ο). Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι αναμένεται να είναι ο «μέντορας» για πολλούς νεότερους αθλητές στην αποστολή της Team USA.

Οι τελευταίες τρεις πρσθήκες στο ρόστερ της Team USA προέρχονται από τους Κρις Μίντλετον, Κέβιν Λοβ και Τζρου Χόλιντεϊ. ϊΒέβαια υπήρξαν και οι αρνητικές απαντήσεις στην Τeam USA, όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Κάιρι Ίρβινγκ, ο Στεφ Κάρι,ο Kρις Πολ και ο Ντόνοβαν Μίτσελ. Ο καθένας για τον δικό του λόγο αποφάσισε να απέχει από τις υποχρεώσεις με την Εθνική του ομάδα και να περάσει διαφορετικά τον χρόνο του.

Όλοι οι αθλητές της λίστας μας εκτός από τον Τζέισον Τέιτουμ, δεν βρέθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (2019) και στην κάκιστη πορεία της Team USA. Η πρόθεσή τους να αγωνιστούν για λογαριασμό των Η.Π.Α, δεν αφορά μόνο το χρυσό μετάλλιο αλλά και για λόγους αξιοπρέπειας και εγωισμού.

Νίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0