Basket Talk

Χουάν Νούνιεθ: O τέταρτος νεότερος παίκτης στην ιστορία της ACB που πάτησε παρκέ (video)

Χουάν Νούνιεθ: O τέταρτος νεότερος παίκτης στην ιστορία της ACB που πάτησε παρκέ (video)
O Xουάν Νούνιεθ αγωνίστηκε στον ημιτελικό με την Βαλένθια και ο Ισπανός γκαρντ έγινε ο τέταρτος νεότερος αθλητής που έκανε το ντεμπούτο του στο ισπανικό πρωτάθλημα (ACB).
Σχετικά Άρθρα
Τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει η Ρεάλ Μαδρίτης το τελευταίο διάστημα ανάγκασε τον Πάμπλο Λάσο να δώσει την ευκαιρία σε «φρέσκα» πρόσωπα να πάρουν το «βάπτισμα του πυρός» με την ανδρική ομάδα. Ένα από τα ονόματα που έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και ακούει τα καλύτερα σχόλια από τις ακαδημίες της «Βασίλισσας» είναι ο Χουάν Νούνιεθ.

nuuune.jpg

O νεαρός Ισπανός γκαρντ θεωρείται από πολλούς ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα, όχι μόνο του ισπανικού μπάσκετ αλλά και της Γηραιά Ηπείρου και έχει σαρώσει ήδη τους τίτλους με την U18 ομάδα στο ANGT (η Εuroleague στις μικρές ηλικίες) . Αναμένεται να αποτελέσει τον γκαρντ των «μερένχες» στο μέλλον και ήδη «μαζεύει» τις γνώσεις και τις εμπειρίες για να διαδεχθεί τον Σέρχιο Γιουλ.

Ο γεννημένος του 2004 παίκτης, εκμεταλλεύτηκε τους τραυματισμούς των Γιουλ και Λαπροβίτολα και πραγματοποίησε το πολυπόθητο ντεμπούτο του στο WiZink Center δίπλα στα ινδάλματά του σε μόλις 6.211 ημέρες, λίγο μετά από τα 17α γενέθλιά του (4/6/2004). Αγωνίστηκε για 7:25 λεπτά, καταγράφοντας 2 πόντους, 2 ασίστ και 1 ριμπάουντ στην στατιστική του. Αυτό τον καθιστά πλέον ως τον τέτρατο νεότερο αθλητή στην ιστορία της ACB πίσω από ονόματα που έχουν αφήσει το δικό τους «στίγμα» και κάνουν θαύματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αυτό δείχνει εν μέρει ότι το μέλλον του ανήκει. Τα τρία ονόματα που βρίσκονται μπροστά του δεν είναι καθόλου τυχαία. Στην τρίτη θέση είναι ο Πέδρο Καθόρλα, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα της Ταουγκρές (σήμερα Μπασκόνια) το 1992, 5.963 ημέρες μετά την γέννησή του. Από τότε δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει πολλοί γύρω από το όνομά του.



Στην δεύτερη θέση βρίσκεται το παιδί - θαύμα του παγκόσμιου μπάσκετ και ηγέτη των Ντάλας Μάβερικς, Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με την ανδρική ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης το 2015, συμπληρώνοντας μόλις 5.934 ημέρες. Αυτή είναι μία ακόμη διαπίστευση ότι οι «μερένχες» δίνουν σημαντική βαρύτητα στις ακαδημίες τους και ξέρουν να προσφέρουν τις κατάλληλες ευκαιρίες στην επόμενη γενιά. Ο Ντόντσιτς είναι ο μοναδικός αθλητής στην τετράδα που έχει καταγωγή από χώρα εκτός ισπανικών συνόρων.



Όμως το ρεκόρ του νεότερου αθλητή, που έχει πατήσει το πόδι του στα παρκέ της Liga Endesa, και δεν έχει παραβιαστεί τα τελευταία 15 χρόνια ανήκει στο Ρίκι Ρούμπιο. Ο Ισπανός γκαρντ το 2006 πήρε το «βάπτισμα του πυρός» με την ανδρική ομάδα της Μπανταλόνα μόλις 5.688 ημέρες μετά την ημερομηνία της γεννησής του (14 χρονών). Στους Καταλανούς παρέμεινε για τέσσερα χρόνια και αργότερα μετακόμισε στην άλλη ομάδα της πόλης (Μπαρτσελόνα), κατακτώντας την Εuroleague, πριν μεταπηδήσει στο ΝΒΑ. Το ταλέντο κυλάει στο αίμα του Χουάν Νούνιεθ, οι προδιαγραφές είναι εμφανέστατες, οι συνθήκες είναι οι κατάληλες και πλέον είναι στο χέρι του να ακολουθήσει τα βήματα των Λούκα Ντόντσιτς και Ρίκι Ρούμπιο.

Νίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0