«Οι Εθνικές ανδρών γυναικών μας κάνουν περήφανους και επιβεβαιώνουν της παγκόσμια κυριαρχία τους, είναι πάντα στην κορυφή. Δεν είναι τυχαίο και για αυτό ως Πολιτεία και εγώ ως Υπουργός είμαι πάντα δίπλα τους. Νιώθουμε όλη χαρά και περηφάνια. Η Εθνική γυναικών δείχνει ότι έχει μέλλον, έρχονται από πίσω νέα κορίτσια και στον υγρό στίβο η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα. Αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε και στις στρατηγικές του Υπουργείου Αθλητισμού. Θα επενδύσουμε στον υγρό στίβο.»
Για την αλλαγή προς το καλύτερο στον υγρό στίβο και τα κλειστά και παρατημένα κολυμβητήρια, πρόσθεσε:
«Υπήρχε μία πολύχρονη στασιμότητα στο χώρο των κολυμβητηρίων. Παρόλα αυτά αναδείξαμε αυτά τα κορίτσια γιατί η Ομοσπονδία και οι γονείς των παιδιών έκαναν αυτή την ωραία επένδυση με έξυπνο τρόπο και να φέρουν αυτά τα αποτελέσματα. Με το νέο ΕΠΑ που διαχειρίζεται το Υπουργείου, το μεγαλύτερο μέρος θα πάει στον υγρό στίβο».
Για το αληθές της πληροφορίας για διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού πόλο του 2028 από την Ελλάδα, σχολίασε:
«Η πρόταση έρχεται από τον Πρόεδρο της ομοσπονδίας, Κυριάκο Γιαννόπουλο, ρωτώντας τον Υπουργό Αθλητισμού αν εχει τη στήριξη. Η υπογραφή η δική μου απλόχερη, απόλυτη στήριξη. Ναι, θα πάμε το 2028 για αυτό το μεγάλο Πρωτάθλημα στο ανανεωμένο ΟΑΚΑ. Δώσαμε πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ, οι πισίνες έχουν γίνει υπερσύγχρονες, τα έργα τελειώνουν μέχρι το τέλος του 2026 και ίσως και πιο νωρίς. Θα έχουμε να επιδείξουμε τις καλύτερες εγκαταστάσεις ακόμα και από αυτές που βλέπω στη Μαδέιρα και στη Σιγκαπούρη. Νομίζω ότι εκεί θα δούμε το χρυσό να σηκώνεται και από τις δύο πλευρές».
Νικόλας Κανελλόπουλος






