World Sports

Φίλιπ Φιλίποβιτς: Ο θρυλικός Σέρβος βάζει «τέλος» σε μία λαμπρή καριέρα γεμάτη κορυφές και διακρίσεις! (video)

Φίλιπ Φιλίποβιτς: Ο θρυλικός Σέρβος βάζει «τέλος» σε μία λαμπρή καριέρα γεμάτη κορυφές και διακρίσεις! (video)

Φίλιπ Φιλίποβιτς. Ένας «θρύλος» της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, ένα… φονικό αριστερό χέρι, κίνδυνος-θάνατος για τις αντίπαλες άμυνες. Στα 37 του πλέον, βάζει τέλος σε μία καριέρα γεμάτη τρόπαια και συγκινήσεις. 

Ο Φίλιπ Φιλίποβιτς αποφάσισε να κρεμάσει το σκουφάκι του το ερχόμενο καλοκαίρι και κάπως έτσι κλείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο, γεμάτο από επιτυχίες, στην ιστορία του παγκόσμιου πόλο.

Δεν θεωρείται άδικα ως ένας από τους καλύτερους πολίστες που πέρασαν ποτέ από τις πισίνες. Τα 35 διεθνή τρόπαια που έχει κατακτήσει με την Εθνική Ομάδα της Σερβίας, το επιβεβαιώνουν, με κορυφαία εξ αυτών τα τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια. Χρυσό στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας (2016), χρυσό και στο Τόκιο απέναντι στην Ελλάδα στον μεγάλο τελικό (2020) και δύο χάλκινα σε Πεκίνο (2008) και Λονδίνο (2012).

Με τη Σερβία μετράει, μεταξύ άλλων, μετάλλια σε τέσσερα Παγκόσμια (2009, 2015, 2011, 2017) και σε επτά Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (2006, 2008, 2010, 2012, 2014, 2016, 2018).

Ο Φιλίποβιτς ξεκίνησε την καριέρα του στην Παρτιζάν σε ηλικία 14 ετών το μακρινό 2001, στη θέση του περιφερειακού. Το 2009 εντάχθηκε στο δυναμικό της ιστορικής Προ Ρέκο την οποία οδήγησε σε τρία πρωταθλήματα και δύο Champions League. Επέστρεψε εκεί μετά το διετές πέρασμά του από τη Ραντνίσκι, για να κατακτήσει άλλο ένα Champions League το 2015, ενώ το δεύτερο πέρασμά του συνοδεύτηκε από πέντε πρωταθλήματα και κύπελλα.


Συνέχισε την καριέρα του στην Ουγγαρία για λογαριασμό της Σόλνοκ, προτού έρθει στη χώρα μας και τον Ολυμπιακό για τη διετία 2021-2023. Με τους «ερυθρόλευκους» πήρε δύο back to back πρωταθλήματα και κύπελλα για να επιστρέψει στη Σερβία για τη Νόβι Μπέογκραντ. Εκεί όπου θα κλείσει την καριέρα του, όπως το γνωστοποίησε και ο ίδιος.


Μιλάμε για μία θρυλική φυσιογνωμία στη Σερβία, στο χώρο του αθλητισμού γενικότερα και του πόλο ειδικότερα. Αλλά, όπως γίνεται συχνά στη ζωή, όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν...


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0