World Sports

O Γιώργος Δερβίσης στο ΒΝ Sports: «Είμαστε μια από τις καλύτερες ομάδες – Έχουμε πίστη και θα τα δώσουμε όλα μέχρι το τέλος»

O Γιώργος Δερβίσης στο ΒΝ Sports: «Είμαστε μια από τις καλύτερες ομάδες – Έχουμε πίστη και θα τα δώσουμε όλα μέχρι το τέλος»

Η Εθνική πόλο μπήκε… με το δεξί στις υποχρεώσεις στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Στην πρεμιέρα της στο Ζάγκρεμπ απέναντι στην υπερδύναμη Ουγγαρία, σάρωσε και πήρε τη νίκη (10-8). Ίσως το 2024 να είναι επιτέλους η χρονιά που δεν θα κατακτήσει μόνο το πρώτο της Ευρωπαϊκό, αλλά και το πρώτο της χρυσό μετάλλιο. Ο Γιώργος Δερβίσης, μίλησε στο BN Sports για την εξαιρετική φόρμα της ομάδας, αλλά το mindset που τους συνοδεύει στη φετινή διοργάνωση.

Δηλώσεις στην Σουζάννα Μποντίνη

Δεν τα βάζεις εύκολα με την Ουγγαρία στο πόλο. Μια ομάδα με αμέτρητες διακρίσεις και τεράστια δύναμη, αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο πολλών αντιπάλων της. Όχι, όμως για την Ελλάδα! Η Εθνική μας με ξεκάθαρο στόχο, απόλυτη συγκέντρωση και «δίψα» για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού, έβγαλαν τον καλύτερό τους εαυτό και ανταμείφθηκαν με την πρώτη τους νίκη.

Το τελικό 10-8, ενώ στην αρχή προηγείτο η Ουγγαρία, δείχνει πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, ούτε καν μεγάλους αντιπάλους. Έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία, η ομάδα είναι μια «γροθιά» και το μετάλλιο φαντάζει πιο κοντά από ποτέ.

Ο Γιώργος Δερβίσης, αποτελεί σημαντικό γρανάζι της ομάδας και φρόντισε, ώστε οι αντίπαλοι να μην βρουν εύκολα στόχους. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού και η υπόλοιπη… παρέα τα έδωσαν όλα και δικαιώθηκαν. Θα έλεγε κανείς, πως πήραν… εκδίκηση για εκείνον τον χαμένο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 29 Ιουλίου 2023, όπου οι Ούγγροι επιβλήθηκαν 14-13 στα πέναλτι.

«Μας έχει πεισμώσει το ότι είχαμε χάσει από την Ουγγαρία και θέλαμε, ειδικά έτσι όπως έκλεισε η περσινή χρονιά, να ανοίξουμε τη φετινή σεζόν με νίκη, μια πολύ σημαντική νίκη. Έπαιζε ρόλο στη νίκη το γεγονός ότι το τελευταίο παιχνίδι ήταν ενάντιά τους κα χάσαμε».

Η Εθνική δεν κυνηγάει απλώς το πρώτο της Ευρωπαϊκό, αλλά και το πρώτο της χρυσό μετάλλιο, το οποίο, παρά τις απίστευτες εμφανίσεις της, ακόμη δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει. Με μια τέτοια πρεμιέρα το 2024 προβλέπεται… τυχερό!

«Θεωρούμε ότι αυτή η ομάδα αξίζει να βρίσκεται στην κορυφή. Πιστεύουμε πολύ ότι μπορούμε να κατακτήσουμε μετάλλιο και στο Ευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ξέρουμε ότι είμαστε μια από τις καλύτερες ομάδες. Τώρα, για να κατακτήσεις το χρυσό είναι πολλές οι συγκυρίες που παίζουν ρόλο σε μια διοργάνωση, αλλά έχουμε πολύ πίστη στην ομάδα και μέχρι το τέλος θα τα δώσουμε όλα σε κάθε διοργάνωση».

Σαφώς και ο στόχος προς το παρόν είναι το Ευρωπαϊκό, όμως λίγο έμεινε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι. Οφείλουν να κοιτάνε και μακροπρόθεσμα, ενώ παράλληλα να μην αποσυντονίζονται από το σήμερα. Άλλωστε, το μπορούν να δουν το Ευρωπαϊκό σαν μια καλή προθέρμανση και για τους Ολυμπιακούς.

«Σίγουρα θα βοηθήσει την Εθνική ομάδα το ότι έχει δυο διοργανώσεις τον χειμώνα, το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο, θα παρουσιαστούμε πιστεύω πιο δεμένοι, όπως και  όλες οι ομάδες, βέβαια. Είναι ένα περίεργο format, το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία το να έχουμε και Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο μέσα σε δύο μήνες. Είναι λίγο περίεργο, θα δούμε πως θα ανταπεξέλθουμε γιατί έχουμε τώρα και τις διοργανώσεις με τις ομάδες. Όπως και να ‘χει πιστεύω θα φανούμε πιο δεμένοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού θα έχουμε περάσει όλο τον χειμώνα μαζί».

Ας μείνουμε, όμως, προς το παρόν στην διοργάνωση που λαμβάνει χώρα και στον αμέσως επόμενο αγώνα με την Ιταλία, όπου η νίκη είναι η μόνη επιλογή στο… ραντάρ της Εθνικής.

«Το επόμενο παιχνίδι είναι με την Ιταλία, θέλουμε την νίκη, για να μας απασχολεί μετά μόνο το ματς με την Γεωργία, όπου θα είμαστε ουσιαστικά το φαβορί. Να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο για αρχή και από εκεί και πέρα θα κοιτάξουμε τους επόμενους αντίπαλους, ανάλογα πάντα με το πως θα έρθουν τα επόμενα παιχνίδια και να δούμε με ποιον διασταυρωνόμαστε».

Καλά όλα αυτά, ωραίες και οι διακρίσεις. Όμως, τα απολαμβάνεις περισσότερο όταν έχεις και την συμπαράσταση, την στήριξη και την αμέριστη αγάπη του κόσμου, κάτι το οποίο καθώς φαίνεται αρχίζει να υπάρχει πιο συχνά πλέον. Γεννιέται δειλά δειλά μια ελπίδα πως το πόλο θα μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα στα πιο δημοφιλή ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

«Το πόλο έχει ένα μειονέκτημα. Είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό από τον απλό κόσμο που δεν έχει ξαναπαρακολουθήσει. Δηλαδή, αν δει πόλο μια φορά στην τηλεόραση, είναι εύκολο να αλλάξει κανάλι. Είναι ένα δύσκολο άθλημα να το κατανοήσεις από την τηλεόραση. Θεωρώ, όμως, ότι με τις επιτυχίες που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος έχει αρχίσει να το παρακολουθεί περισσότερο, έχει στο μυαλό του την Εθνική ομάδα και μπορώ να πω ότι το βλέπουμε και εμείς άμεσα, υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόκριση τα τελευταία χρόνια. Τώρα, εμείς για να το φέρουμε πιο κοντά στα σπίτια όλων των ανθρώπων, κάνουμε ότι μπορούμε. Και αυτό μπορεί να το πετύχουμε νομίζω μόνο μέσα από τις διακρίσεις και τα μετάλλια. Έτσι, θα γίνει πιο δημοφιλές και πιο αγαπητό».

Και το φλέγον ερώτημα είναι το εξής και η απάντηση θα πρέπει να είναι μια. Χρυσό στους Ολυμπιακούς και κανένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό ή το πρώτο μετάλλιο της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό και μια, όχι και τόσο καλή πορεία, στους Ολυμπιακούς;

«Ιδανικά και τα δύο. Νομίζω, όμως, ότι η ερώτηση είναι εύκολη. Χρυσό στους Ολυμπιακούς. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ο μεγαλύτερος στόχος κάθε αθλητή, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, η μόνη δυσκολία στην ερώτηση είναι ότι αυτή τη στιγμή βιώνω το Ευρωπαϊκό».

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0