World Sports

Η νίκη-ρεβάνς της Εθνικής Ελλάδας στο πόλο ανδρών επί της Ουγγαρίας, υπόσχεση για ονειρεμένο 2024! (video)

Η νίκη-ρεβάνς της Εθνικής Ελλάδας στο πόλο ανδρών επί της Ουγγαρίας, υπόσχεση για ονειρεμένο 2024! (video)
Η Εθνική στο πόλο ανδρών, μας «προειδοποίησε» με το... καλημέρα στο 2024, πως -και- φέτος, είναι έτοιμη να ανεβάσει την Ελλάδα ψηλά! Κι έκανε το πρώτο βήμα, ξορκίζοντας τους «δαίμονες» του περασμένου καλοκαιριού.
Η Εθνική Ελλάδας στο πόλο ανδρών, δεν σταματά να φουσκώνει με περηφάνεια, τον εγχώριο αθλητισμό. Σταθερά και αμείωτα.

Η πρεμιέρα της στο Ζάγκρεμπ, για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο, ουσιαστικά ήταν η αρχή ενός ταξιδιού εντός του 2024, που θα την βγάλει έως του Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Κι αν κρίνουμε από το πρώτο βήμα, ίσως μπροστά μας έχουμε ακόμα ένα υπέροχο ταξίδι.



Από αυτά που αυτή η παρέα μας επιφυλάσσει, πλέον, σχεδόν σε κάθε μεγάλο ραντεβού και οδήγησαν στην ανάδειξή της από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), ως η κορυφαία ομάδα του έτους που μας πέρασε!

Το 10-8 επί της Ουγγαρίας, δεν ήταν μία απλή νίκη. Ήταν μία νίκη επί των Παγκόσμιων Πρωταθλητών, μίας παραδοσιακής δύναμης στο πόλο, από την οποία θέλαμε -και πήραμε- μία... ρεβάνς, για την ήττα στα πέναλτι το καλοκαίρι του 2023. Για εκείνον τον συγκλονιστικό τελικό στη Φουκουόκα, όπου έληξε στο 10-10 στην κανονική διάρκεια, και έπειτα οι Ούγγροι ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου, επικρατώντας 14-13 στα πέναλτι.



Η νίκη και το πρώτο χρυσό μετάλλιο δεν ήρθε, αλλά το know how, υπάρχει απέναντι στους Ούγγρους. Το απέδειξε το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, που έγιναν το 2021, έναν χρόνο αργότερα από το προγραμματισμένο, λόγω κορονοϊού. Και το απέδειξε δύο φορές, μάλιστα.

Νικώντας τους τόσο στην πρεμιέρα των ομίλων, όσο και στα ημιτελικά, στον δρόμο προς τη μεγαλύτερη επιτυχία του έως τώρα: το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες!



Κι αν στο σήμερα, αυτές οι «ομηρικές μάχες» μοιάζουν δεδομένες, κάποτε δεν ήταν! Χαρακτηριστικό πως στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το 1970, η Ελλάδα είχε ηττηθεί με 11-0!

Έκτοτε, όμως, άλλαξαν πολλά, για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου με συνολικά 15 μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις, η Εθνική ομάδα πόλο, λογίζεται δικαιολογημένα ως μία από τις πιο επιτυχημένες εθνικές ομάδες της Ελλάδας, στα ομαδικά αθλήματα.

Και πλάι σε αυτό, είτε «κοντράρει» στα... ίσα, είτε είναι το φαβορί, σε ματς με τόσο σπουδαίες ομάδες!

ελλαδα_πολο_2021.jpg

Ποιος ξέρει; Ίσως αυτήν τη φορά, στο Ζάγκρεμπ, ήρθε η στιγμή που περιμένει και αξίζει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο πόλο ανδρών: το χρυσό μετάλλιο.

Ό,τι και να γίνει, όμως, το μόνο σίγουρο είναι πως το 2024 θα είναι άλλη μία χρονιά, γεμάτη στιγμές περηφάνειας, γι' αυτήν την ομάδα. Κάτι που το απέδειξε με το «καλημέρα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0