World Sports

Ελλάδα – Γεωργία 17-9: Τα «λιοντάρια» της Εθνικής πάταξαν τους φιλοξενούμενους και έφυγαν για το... Ευρωπαϊκό

Ελλάδα – Γεωργία 17-9: Τα «λιοντάρια» της Εθνικής πάταξαν τους φιλοξενούμενους και έφυγαν για το... Ευρωπαϊκό

Η Εθνική πόλο έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο 2024, το οποίο ανοίγει... αυλαία στις 04/01. Μέσα στις απαιτητικές προπονήσεις τους βρήκαν λίγο χώρο και για ένα φιλικό κόντρα στην Γεωργία, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (20:30, 22/12) στο Σεράφειο Κολυμβητήριο και βρήκε την Ελλάδα νικήτρια (17-9).

Ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο τον Ιανουάριο, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο τον Φεβρουάριο και Ολυμπιακοί Αγώνες το καλοκαίρι του 2024 βρίσκονται στην... πλούσια ατζέντα της Εθνικής μας ομάδας πόλο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος για ξεκούραση.

Η προθέρμανση απαιτητική και ο φιλικός αγώνας κόντρα στην Γεωργία βοήθησε, σαφώς, την Ελλάδα να δει που ακριβώς... πατάει, αλλά και τον προπονητή, Θεόδωρο Βλάχο, να επιλέξει την «χρυσή» 15αδα που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Ευρώπη.

Η ομάδα του Στανόγιεβιτς, αν και δεν βρίσκεται υψηλά στα ranks, προσπαθεί σιγά σιγά να ανέβει και να κερδίσει την αναγνωρισημότητα που επιδιώκει. Στην Εθνική, πάντως δεν... χάρισε την νίκη αμαχητί. Έβαλαν εμπόδια, τα οποία ξεπέρασε, σημειώνοντας σημαντική διαφορά στο σκορ.

Το πρώτο γκολ το πέτυχε η «γαλανόλευκη», με σκόρερ τον Δημήτριο Σκουμπάκη, δίνοντας της προβάδισμα και πλεονέκτημα, το οποίο μπόρεσε και διατήρησε έως το τέλος του αγώνα. Οι καλή κυκλοφορία της μπάλας, η επικοινωνία, αλλά και οι γρήγορες επιθετικές ενέργειες ξεχώρισαν από το σημερινό ματς.

Η Γεωργία, όμως, δεν έμεινε με... σταυρωμένα τα χέρια. Έξυπνα κλεψίματα, αιφνισδιασμοί, ακολουθούμενα από, χωρίς δεύτερη σκέψη, αντεπιθέσεις βοήθησαν τους φιλοξενούμενους να μειώσουν σημαντικά την διαφορά και να πλησιάσουν... επικίνδυνα την Ελλάδα. Η άμυνα της έβγαλε την υποχρέωσή της και με το παραπάνω, διευκολύνοντας κατά πολύ την δουλειά του τερματοφύλακα.

Η ομάδα του Βλάχου, παρόλα αυτά, δεν άργησε να αυξήσει εκ νέου το προβάδισμα και να σιγουρέψει το αποτέλεσμα, κερδίζοντας μάλιστα τρία πέναλτι. Μικρολαθάκια έγιναν, όμως υπάρχει περιθώριο διόρθωσής τους μέχρι τον Ιανούαριο και η ψυχή αυτής της ομάδας μπορεί να τα ξεπεράσει εύκολα.

Από την Εθνική μας ξεχώρισε, σαφώς, ο τερματοφύλακάς μας, Παναγιώτης Τζωρτζάτος στις δύο πρώτες περιόδους με τις κρίσιμες επεμβάσεις του, ενώ και ο Εμμανουήλ Ζερδεβάς ακολούθησε στο ίδιο μοτίβο με γρήγορα αντανακλαστικά. Για ακόμη μια φορά, ο Άγγελος Βλαχόπουλος έκανε τα γκολ να φαίνονται εύκολη υπόθεση, όντας ο τοπ σκόρερ με τέσσερα εξ αυτών.

Για την «γαλανόλευκη» σκόραραν από μια φορά οι Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης και Στυλιανός Αργυρόπουλος Κανακάκης, από δύο τέρματα πέτυχαν οι Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτριος Σκουμπάκης, Κωνσταντίνος Κάκαρης και Δημήτριος Νικολαΐδης. Δεν μπορούσε να λείψει από το... πάρτι και ο Αρειστίδης Χαλυβόπουλος, πετυχαίνοντας τρία γκολ.

Για την ομάδα της Γεωργίας από ένα τέρμα πέτυχαν οι Βαπένσκι, Νταντβάνι και Μαγκρακβελίτζε, ενώ σκόραραν, επίσης, οι Μπιτατζέ, Γέλατσα και Βάσιτς από δύο φορές. Το ματς έληξε 17-9 υπέρ της μακράν ανώτερης Ελλάδας.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 4-3, 4-3, 5-1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Θ. Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Φουντούλης, Καλογερόπουλος, Δερβίσης, Αργυρόπουλος Κανακάκης, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος, Γκίλλας, Χαλυβόπουλος Αρ.

Γεωργία (Ντ. Στανόγιεβιτς): Ραζμαντζέ, Βαπένσκι, Ναντβάνι, Σουσιασβίλι, Μπιτατζέ, Γέλατσα Γιαχάια, Ντικταρένκο, Ιμναϊσβίλι, Μαγκρακβελίτζε, Βάσιτς, Πιέσιβατς, Καπανάτζε, Αχβεντελιάνι, Τεσασβίλι

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0