World Sports

O 18χρονος οπαδός αποκάλυψε ότι υπήρχε «καθοδηγητής» για την επίθεση στον Ρέντη

O 18χρονος οπαδός αποκάλυψε ότι υπήρχε «καθοδηγητής» για την επίθεση στον Ρέντη

Στην ομολογία του ο 18χρονος υπεύθυνος για τον τραυματισμό του αστυνομικού στον Ρέντη είπε, πως υπήρχε «καθοδηγητής» στην επίθεση.

Ο 18χρονος οπαδός που ομολόγησε ότι αυτός πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό στα επεισόδια στον Ρέντη έχει συλληφθεί κι έχει ασκηθεί σε βάρος ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, αποκαλύφθηκε ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο, ενώ κεντρικό ρόλο στα επεισόδια φέρεται να έχει ο λεγόμενος ως «καθοδηγητής».

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για σχεδιασμένη επίθεση, καθώς όπως είπε ο 18χρονος υπήρχε «γραμμή» από την προηγούμενη ημέρα για παρουσία των συγκεκριμένων ατόμων στο γήπεδο.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 18χρονου, ο «καθοδηγητής», είπε στους οπαδούς ότι θα λάβουν από αυτόν το σύνθημα για την επίθεση. Το σύνθημα ήταν ότι ο ίδιος ο «καθοδηγητής» θα έριχνε την πρώτη μολότοφ, μετά θα έπρεπε να ακολουθήσει και η επίθεση των υπόλοιπων.

Αναφορικά με τον οργανωτή της επίθεσης, οι Αρχές έχουν προχωρήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 35 έως 40 ετών με συχνή παρουσία στις εξέδρες των γηπέδων και είναι οργανωτής των επεισοδίων. Την ημέρα εκείνη φορούσε σκούφο τύπου full face που κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του, ωστόσο υπήρχαν άτομα που έχουν δει το πρόσωπό του.

Την ίδια ώρα, η έρευνα εστιάζει και στους υπόλοιπους οπαδούς που πέταξαν φωτοβολίδες και μολότοφ κατά των αστυνομικών.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0