World Sports

«Ο αθλητισμός ενώνει»: Το Navarino Challenge μέσα από την κάμερα του BN Sports! (video)

«Ο αθλητισμός ενώνει»: Το Navarino Challenge μέσα από την κάμερα του BN Sports! (video)
Η ελίτ του ελληνικού και παγκόσμιου αθλητισμού ενώθηκε για 11η χρονιά για λογαριασμό του Navarino Challenge σε ένα τριήμερο (13-15 Οκτωβρίου) γεμάτο δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Το BN Sports βρέθηκε εκεί για να σας μεταφέρει εικόνα και ήχο από αύτη την γιορτή που είχε ξεχωριστή σημασία τη φετινή χρονιά μιας και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Αποστολή στο Costa Navarino, Βασιλική Μπαρτζιώτη και Ευτυχία Οικονομίδου 

Για 11η χρονιά η κορυφαία αθλητική διοργάνωση, το Navarino Challenge, άνοιξε τις… πόρτες της για μικρούς και μεγάλους στους χώρους του ξενοδοχείου «Costa Navarino».

Εκεί, το τριήμερο 13-15 Οκτωβρίου έλαβαν χώρα πάνω από 40 αθλητικές δραστηριότητες και 20 ολυμπιακά αθλήματα υπό την επίβλεψη αθλητών του ανώτερου επιπέδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μαθήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις, γιογκα, μαραθώνιος, καθαρισμός παραλίας είναι λίγα μόνο από τα δρώμενα που συναντάει κανείς στην Πύλο αν συμμετάσχει στην διοργάνωση.

Από τους ξεχωριστούς καλεσμένους που τιμούν με την παρουσία τους εδώ και πολλά χρόνια το Navarino Challenge, ήταν ο Τζο Αρλάουκας, ο κορυφαίος Αμερικανός βετεράνος μπασκετμπολίστας, που παρέα με την Αναστασία Κωστάκη, την πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στο WNBA, παρέδωσαν μαθήματα μπάσκετ σε παιδιά από 5 έως 16 ετών στο Κλειστό γήπεδο του ξενοδοχείου.

Παράλληλα δράσεις όπως, καθαρισμός παραλίας, εκμάθηση pilates και γιόγκα, καθώς και ποδηλατάδα και βόλεϊ διαδραματίζονταν σε όλους τους χώρους του «Costa Navarino».

Ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με την σειρά τους είχαν τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο στη διοργάνωση. Συγκεκριμένα, είχαν υπό την επίβλεψή τους τα football clinics που διεξήχθησαν στο γήπεδο 5X5 του ξενοδοχείου.

Οι δύο κορυφαίοι Έλληνες ποδοσφαιριστές έπαιξαν μαζί με παιδιά 5-17 ετών ποδόσφαιρο, αναλαμβάνοντας τον ρόλο προπονητών. Οι ομάδες στη συνέχεια εκτέλεσαν πέναλτι με τους διεθνείς να καθοδηγούν το κάθε παιδί ξεχωριστά, δείχνοντάς τους τον τρόπο με τον οποίον πρέπει να σουτάρουν.

Παιδιά και γονείς μετά το μάθημα είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους δύο αυτούς εκλεκτούς καλεσμένους του Navarino Challenge, οι οποίοι έμειναν αρκετή ώρα μετά για να υπογράψουν αυτόγραφα και να βγάλουν φωτογραφίες.

Το βράδυ του Σαββάτου (14/10), έλαβε χώρα η εκδήλωση για την βράβευση κορυφαίων αθλητών για την προσφορά τους, η οποία ήταν αφιερωμένη στον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη, που «έφυγε» από τη ζωή ακριβώς έναν χρόνο πριν. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, η σύζυγος και η κόρη του, παρέδωσαν το πρώτο βαβείο που φέρει το όνομά του, σε έναν νέο και πετιχυμένου αθλητή του οποίου υπήρξε πρότυπο. Ο επικοντιστής Εμμανουήλ Καραλής ήταν αυτός που επελέγη και βραβεύτηκε πρώτος.


Ο Μιχάλης Μουρούτσος βρισκόταν ανάμεσα στους καλεσμένους του Navarino Challenge, με τον Έλληνα Ολυμπιονίκη του τάεκβοντο να παραλαμβάνει τον έπαινό του.

Ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν ένα εκ των τιμώμενων προσώπων της διοργάνωσης. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής παρέλαβε βραβείο για την πορεία του στον αθλητισμό και τη γενικότερη συνεισφορά του στην Εθνική ομάδα.  

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, αποτελεί ένα τεράστιο πρότυπο για τις νέες γενιές. Η κορυφαία ελληνίδα αθλήτρια παρέλαβε με τη σειρά της το βραβείο για την τεράστια συμβολή της στον χώρο του αθλητισμού. 



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0