World Sports

Ταεκβοντό ITF: Παγκόσμιες επιτυχίες και αύξηση αθλουμένων και σωματείων κατά 30%

Ταεκβοντό ITF: Παγκόσμιες επιτυχίες και αύξηση αθλουμένων και σωματείων κατά 30%

Ως ένα Εθνικό μας σπορ τείνει να καθιερωθεί το ταεκβοντό ITF, χάρις στις επιτυχίες του, μολονότι δεν τυγχάνει προβολής ανάλογης με άλλα αθλήματα.

Πρόσφατα η Ελλάδα κατέλαβε την 3η θέση στον Κόσμο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όλων των κατηγοριών στην Αστάνα του Καζακστάν, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι είναι από τις κορυφαίες δυνάμεις παγκοσμίως.

Δεν ήταν μια μεμονωμένη επιτυχία καθώς η Ελλάδα συμμετείχε ως ήδη Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2023. Ήταν εντυπωσιακή και ολοκλήρωσε την διοργάνωση με 84 μετάλλια στο σύνολο, 14 χρυσά, 26 αργυρά και 44 χάλκινα, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ανεβαίνοντας στο βάθρο, σε όλα τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Το 2018, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Εσθονίας, η Εθνική ομάδα κατέκτησε την 3η θέση. Το 2019 στην Ιταλία στην ίδια διοργάνωση βρέθηκε στην 2η θέση, στην οποία παρέμεινε και στο Πανευρωπαϊκό που έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το 2022 στην Κροατία κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να κατακτήσει την 1η θέση στην Ευρώπη κάτι που επανέλαβε το 2023 στην Ιταλία, για να έρθει τώρα και η 3η θέση στον κόσμο στο Καζακστάν.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2023 της Αστάνα έλαβαν μέρος περισσότεροι από 900 αθλητές. Η χώρα μας είχε στη σύνθεσή της 118 αθλητές και αθλήτριες. Οι αθλητές αυτοί έζησαν την μεγάλη εμπειρία της συμμετοχής σε διεθνείς αγώνες, σε μια άλλη χώρα, το ταξίδι, τη γνωριμία με συναθλητές τους, τη χαρά της συμμετοχής και οι περισσότεροι την ικανοποίηση της νίκης.

04b.jpg

Η Αθλητική Ομοσπονδία Taekwon-Do Ελλάδος (ΑΟΤΕ) έχει να επιδείξει παράλληλα πολλές και σημαντικές επιτυχίες τα τελευταία πέντε χρόνια, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, στον Ελληνικό και διεθνή χώρο.

- Βρίσκεται πολύ ψηλά στο πρόγραμμα αξιολόγησης ομοσπονδιών (Χίλων) της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με αποτέλεσμα να επιχορηγείται με μεγαλύτερα χρηματικά ποσά.

- Διοργάνωσε το 2021 το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Taekwon-Do ITF στο Ηράκλειο της Κρήτης, μέσα στην πανδημία, με απόλυτη επιτυχία, τηρώντας αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο.

- Έχει αναλάβει από την πολιτεία την διοργάνωση της σχολής Α’ επιπέδου διακριθέντων αθλητών και προπονητών για όλα τα αθλήματα της χώρα μας για την χρονική περίοδο 2023 έως 2024.

- Κατάφερε φέτος να εκλέξει ένα μέλος στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, στην θέση του Αντιπρόεδρου, με τον πρόεδρο της τεχνικής επιτροπής και ταμία της ΑΟΤΕ Βαλασιάδη Αναστάσιο.

Η Αθλητική Ομοσπονδία Taekwon-Do ITF, είναι η εκπρόσωπος του TKD-ITF στην Ελλάδα, τους ενός από τα δύο στυλ του αθλήματος που υπάρχουν παγκοσμίως και είναι μέλλος της Διεθνούς και της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Είναι μια από τις δύο ελληνικές Ομοσπονδίες που έχουν την έδρα τους στη Θεσσαλονίκη. Είναι επίσης μία από τις λίγες Ομοσπονδίες σε παγκόσμιο επίπεδο που θεωρείται πολύ έμπειρη στη διοργάνωση διεθνών πρωταθλημάτων έχοντας οργανώσει ήδη στο παρελθόν δύο Παγκόσμια (1987 και 2003) και τέσσερα Πανευρωπαϊκά (1998, 2006, 2016 και 2021).

Στα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει κατά 30% την δύναμη των σωματείων του και των αθλητών του. Γυμναστήρια σε κάθε πόλη, σχεδόν σε κάθε γειτονιά, προσφέρουν στους αθλητές και στα μικρά παιδιά τη δυνατότητα της άθλησης μέσα από ευγενή άμιλλα.

Σημαντικά πλεονεκτήματα στα παιδιά πέρα από την άθληση

Δεν είναι μόνο ο πρωταθλητισμός. Το TaekWon Do ITF κάνει μια ολοκληρωμένη εκγύμναση και στο σώμα και στο μυαλό. Διδάσκει την πειθαρχία και βελτιώνει την ισορροπία. Κάνει τα παιδιά να έχουν αυτοπεποίθηση. Το άθλημα βοηθάει τα απομονωμένα παιδιά, αντιμετωπίζει τα περιττά κιλά. Και βέβαια, διδάσκει στα παιδιά τον σεβασμό και τα ‘δένει’ με φιλικούς και συντροφικούς δεσμούς μεταξύ τους. Ένα παιδί του TaekWon Do ITF είναι αδύνατο να πέσει θύμα Bulling στο σχολείο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γίνεται επιθετικό. Οι αθλητές του ποτέ δεν χτυπάνε. Απλά αυτό γίνεται χάριν της αυτοπεποίθησης που αποκτούν ώστε να μη δέχονται βία.

Στα γυμναστήρια, τέλος βρίσκονται πιο πολλά κορίτσια από αγόρια. Οι λόγοι έχουν να κάνουν με την ωριμότητα, την αυτοπεποίθηση και την αυτοάμυνα. Η οποία και πάλι πολύ σπάνια θα χρειαστεί αλλά παίζει το ρόλο της και μόνο που υπάρχει, ως γνώση και αυτοπεποίθηση.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0