World Sports

Ερυθρός Αστέρας – Απόλλων Σμύρνης 12-10: Ήττα αποκλεισμός από το Champions League για την «Ελαφρά Ταξιαρχία»

Ερυθρός Αστέρας – Απόλλων Σμύρνης 12-10: Ήττα αποκλεισμός από το Champions League για την «Ελαφρά Ταξιαρχία»

Ο Απόλλων Σμύρνης ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα με 12-10 στο Ανόβερο, έχασε τις ελπίδες πρόκρισης στη φάση των ομίλων του Champions League, ενώ διατηρεί πολλά παράπονα για τη διαιτησία.

Δυνατός ο ρυθμός στο πρώτο οκτάλεπτο με τον Απόλλωνα να δέχεται πρώτος γκολ με πέναλτι, ωστόσο σε παραπάνω και γρήγορη εκτέλεση ο Νίκα Σουσιασβίλι ισοφάρισε κόντρα σε μια ομάδα που γνωρίζει πολύ καλά από το πέρασμα του από τη Νόβι Μπέογκραντ, ενώ ο Αλαμάνος σε παραπάνω από ωραία ασίστ του Μπογκντάνοβιτς έγραψε το 1-2 για την ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη, πριν ισοφαρίσει σε 2-2 ο Μάρκοβιτς. Στο 1:07 της πρώτης περιόδου από το δοκάρι, ο Λούκας Σέμαν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ λίγο μετά η ελληνική ομάδα έχασε ευκαιρία σε παίκτη παραπάνω να ισοφαρίσει.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, με υπομονή στην πρώτη του επίθεση, ο Απόλλωνας ισοφάρισε με ύπτιο του Δίπλαρου τελείωμα από κοντά, με τον Μπογκντάνοβιτς να δημιουργεί τη φάση με ασίστ για το 3-3. Εν τούτοις, με τεχνικό σουτ από δεξιά, ο γνώριμος στο ελληνικό κοινό, Ντούσαν Βάσιτς, έγραψε το 4-3 για τους ερυθρόλευκους του Βελιγραδίου. Κι όμως, η ελληνική ομάδα είχε νέα απάντηση με τον Σουσιασβίλι να δικαιώνεται για την επιλογή του να σουτάρει χαμηλά στο αριστερό χέρι του τερματοφύλακα, γράφοντας το 4-4 στο 6:44. Μάλιστα, σε παίκτη παραπάνω μετά ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι, με τον Νίκολα Μπογκντάνοβιτς να εκτελεί εύστοχα απέναντι στους συμπατριώτες του για το προβάδισμα της ομάδας του Δεληγιάννη με 4-5 στο 6:10! Στην επόμενη φάση, δόθηκε ποινή και πέναλτι, καθώς ο παίκτης της αποβολής δεν βγήκε από το τερέν, με τον Ερυθρό να ισοφαρίζει και στο 4:27 σε παίκτη παραπάνω ο Ντάσκο Γκογκόφ έγραψε το 6-5 για τους Σέρβους με σουτ στην πρώτη γωνία. Εν συνεχεία, ο Απόλλωνας βρέθηκε με διπλό παραπάνω στα 02:10 και παρά το πρωταρχικό σουτ του Μπογκντάνοβιτς που βρήκε στα μπλοκ, ο Τρούλος σκόραρε τελικά με περίτεχνο σκαστό κάτω από τα χέρια των Σέρβων για το 7-6. Στα 01:58 ο Βουκίσεβιτς έγραψε το 8-6, με το 9-6 να ακολουθεί στην κόντρα από τον Γκογκόφ.

Μετά από μεγάλη ευκαιρία του Απόλλωνα να μειώσει στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, οι Σέρβοι κατάφεραν να διευρύνουν σε 10-6 αφού το ριμπάουντ του Μίλος Βουκίσεβιτς που συνοδεύτηκε με βίαιο ξεκόλλημα, δεν υποδείχθηκε σε επιθετικό φάουλ, με τον Απόλλωνα να διαμαρτύρεται προς τους δύο διαιτητές. Με τον Βάσιτς να σκοράρει για το 11-6 στα 05:13 και σε παίκτη παραπάνω για τον Ερυθρό Αστέρα, το κλίμα εντάθηκε όταν ο Μάρκοβιτς οριακά… κατέπνιξε τον Τσαχειλίδη στα 2μ και υποδείχθηκε ποινή και στην συνέχεια αποβολή με αντικατάσταση εις βάρος του Σέρβου (ο οποίος ούτως ή άλλως μετρούσε τρεις αποβολές), με τον Νικόλα Δεληγιάννη να αντικρίζει παράλληλα την κίτρινη κάρτα. Ο Γαρδίκας έδωσε ανάσα στο σκοράρισμα της ελαφράς ταξιαρχίας μειώνοντας σε 11-7 στα 01:54 με δυνατό σουτ πάνω από το κεφάλι του Μίσοβιτς, ενώ ο Τρούλος πανηγύρισε το 11-8 αμέσως μετά σε παραπάνω για τον Απόλλωνα (εκτός με τρεις ποινές ο Βάσιτς). Μόλις 2″ πριν την ολοκλήρωση του τρίτου μέρους, ο Ράντοβιτς σκόραρε για το 12-8.

Εν συνεχεία και με 4:47 να απομένουν, ο Δίπλαρος διαμόρφωσε το 12-9 μετά από πολλές προσποιήσεις στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Μπάμπης Τρούλος σκόραρε με την πρώτη ευκαιρία σε παραπάνω του Απόλλωνα στα 03:53 από κερδισμένη ποινή του Μόκκα για το 12-10! Στα 03:17 και ενώ υποδείχθηκε κόρνερ για τους Σέρβους, οι διαιτητές αποφάνθηκαν… αποβολή για τον Νικόλα Γαρδίκα, σε ένα οφθαλμοφανές επιθετικό φάουλ – όπου τελικά ο Έλληνας περιφερειακός αποβλήθηκε με αντικατάσταση για έντονη διαμαρτυρία προς τους διαιτητές. Ακολούθησε κόκκινη κάρτα (!) εις βάρος του Νικόλα Δεληγιάννη ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον πάγκο του Απόλλωνα. Εν τέλει, ο Μπούρσατς αποβλήθηκε με αντικατάσταση για χτύπημα κολυμπώντας στην επίθεση με τον Σέρβο τεχνικό να αντικρίζει την κίτρινη κάρτα στις τελευταίες φάσεις όπου δεν υπήρξε γκολ.

Πηγή: www.aquafeed24.com

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0