World Sports

«Πάτησαν» Αθήνα Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη – Οι πρώτες δηλώσεις τους

«Πάτησαν» Αθήνα Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη – Οι πρώτες δηλώσεις τους

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου και η χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια στο βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έφτασαν στην Αθήνα και έθιξαν το ζήτημα της μη προβολής των συναθλητών τους που δεν κατάφεραν να διακριθούν.

Δεκάδες άνθρωποι περικύκλωσαν την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και τον Μίλτο Τεντόγλου κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Αθήνας μετά την σαρωτική τους εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στην Βουδαπέστη.

Οι ίδιοι έτρεψαν την προσοχή στους συναθλητές τους που δεν κατάφεραν να διακριθούν και δεν τυγχάνουν αντίστοιχης προβολής.

Ο Μίλτος τόνισε στη συνέντευξη Τύπου: «Σε όσους βλέπουν μόνο αυτά τα δύο μετάλλια θέλω να πω ότι εγώ έχω λάβει μέρος σε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα και τώρα πήρα χρυσό, ενώ έχω και ένα αργυρό. Πριν είχα θέσεις όπως τα άλλα παιδιά».

Η Αντιγόνη συμφώνησε λέγοντας: «Έχω λάβει μέρος σε πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα και τώρα πήρα το χάλκινο μετάλλιο, ίσως να είναι και το τελευταίο. Η προσπάθεια όλων είναι πολύχρονη».

Όταν η χάλκινη αθλήτρια έλεγε ότι αυτό ίσως να είναι το τελευταίο μετάλλιό της, ο Μίλτος το αμφισβήτησε με μια χαρακτηριστική γκριμάτσα με την Ντρισμπιώτη να μην το αντιλαμβάνεται  απορώντας έπειτα με την σειρά της, όσο ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι μιλούσε για τα γιαπωνέζικα κινούμενα σχέδια που τον εμπνέουν λέγοντας: «Δεν καταλαβαίνω τι λέει». Ο Γιώργος Πομάσκι είπε το ίδιο ακριβώς, αλλά δυνατά προκαλώντας την ευθυμία σε όλους.

Αμέσως, μετά η κορυφαία Ελληνίδα βαδίστρια αναφέρθηκε και στη δύσκολη χρονιά που είχε φέτος με την αλλαγή προπονητή, αλλά και το γεγονός ότι χρειάστηκε να προετοιμαστεί αρκετά μακριά από την Ελλάδα, στην Αυστραλία. «Πολλοί είπαν ότι απέτυχα στα 20χλμ.. Εγώ ξέρω αν απέτυχα. Το 20άρι ήταν μια δύσκολη μέρα για μένα. Δεν είναι κάθε μέρα καλή μέρα για τους αθλητές. Είμαστε άνθρωποι και όχι υπεράνθρωποι».

Στη συνέχεια ο Τεντόγλου επεσήμανε ότι παρόλο που έχει πετύχει το γκραν σλαμ των μεταλλίων δεν σταματά να βρίσκει κίνητρα για τους αγώνες του: «Δεν θα σταματήσω να προσπαθώ να βγάζω μεγάλες επιδόσεις. Μου αρέσουν τα μεγάλα άλματα, ειδικά σε αγώνες μεταλλίων. Αν είναι δύσκολοι αγώνες, μου αρέσουν ακόμα πιο πολύ».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0