World Sports

Και στο τέλος… κερδίζει ο Τεντόγλου (video)

Και στο τέλος… κερδίζει ο Τεντόγλου (video)

Ο Μίλτος Τεντόγλου στη Βουδαπέστη φύλαξε το καλύτερο για το τέλος. Το έκτο του άλμα ήταν αυτό που του χάρισε το «χρυσό» μετάλλιο, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας Ολυμπιονίκης κάνει κάτι αντίστοιχο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται για τέταρτη φορά στην καριέρα του!

Σχετικά Άρθρα

Ο παγκόσμιος Μίλτος Τεντόγλου πήρε τη νίκη στο… 90’, με επίδοση 8.52, που τον έστειλε στο πρώτο σκαλί του βάθρου της Βουδαπέστης.

Ο 25χρονος άλτης ξεκίνησε μεν πολύ δυναμικά (8.50), στη συνέχεια όμως κόντεψε να χάσει το «χρυσό» μετάλλιο, έχοντας κάνει και ένα άκυρο άλμα.

Στην τελευταία του προσπάθεια όμως «πέταξε» και ο Πίνοκ δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο. Μοιάζει σαν να έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο και μάλιστα πολύ πρόσφατα.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2021, ο Τεντόγλου έκανε 8,41 στην έκτη του προσπάθεια, ενώ μέχρι τότε βρισκόταν εκτός μεταλλίων! Όπως ο ίδιος είπε, πήγε στο τελευταίο άλμα και «έκλεψε» τη νίκη από τον Ετσεβαρία.

Και πριν το Τόκιο όμως, στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2019, είχε γίνει «χρυσός» τελευταία στιγμή, φτάνοντας στα 8,35 μέτρα στο έκτο του άλμα.

Η πρώτη φορά όμως που είχε αφήσει το καλύτερο άλμα για το τέλος, ήταν πάλι το 2019, όταν είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης Κ23, κάνοντας την τέταρτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο, με 8.32.

Η ιστορία λέει, λοιπόν, πως ο Τεντόγλου, μέχρι και το έκτο άλμα δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη…


Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0