World Sports

Ο «Βασιλιάς» επέστρεψε: Ο Βάρχολμ στο πρώτο χατ-τρικ στην ιστορία των 400 μ.!

Ο «Βασιλιάς» επέστρεψε: Ο Βάρχολμ στο πρώτο χατ-τρικ στην ιστορία των 400 μ.!

Ο Νορβηγός Ολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, μετά από έναν χρόνο απουσίας, κατέκτησε το τρίτο του «χρυσό» μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γράφοντας ιστορία.  

Ο Κάρστεν Βάρχολμ έκανε εντυπωσιακό come back! Ο μεγαλύτερος σταρ των σπριντ μετ’εμποδίων της εποχής μας, έδωσε το «παρών» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης υπενθυμίζοντας σε όλους ποιός είναι ο «Βασιλιάς» των 400 μέτρων.

Ο Νορβηγός αθλητής υπέστη σοβαρότατο τραυματισμό στο Diamond League του Ραμπάτ, μόλις έναν μήνα πριν το Παγκόσμιο του Όρεγκον που διεξήχθη το καλοκαίρι του 2022.

Εμφανώς απογοητευμένος από το πως εξελίχθηκε η χρονιά για εκείνον, δήλωσε πως θα έπρεπε να μείνει εκτός για ένα μεγάλο διάστημα, ώστε να αναρρώσει πλήρως και να επανέλθει δυνατότερος.

Έναν χρόνο αργότερα, ο ίδιος επιβεβαίωσε με πράξεις αυτά τα λόγια.

Στο φετινό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, ο 27χρονος σπρίντερ ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, σημειώνοντας χατ-τρικ «χρυσών» μεταλλίων στα 400 μέτρα!

Με χρόνο 46.88, ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ υπερασπίστηκε ξανά τον τίτλο του, και έγινε ο μοναδικός αθλητής του αγωνίσματος που έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει αυτό το σερί νικών.

Για την ιστορία, ο Νορβηγός κέρδισε πρώτη φορά παγκόσμιο το 2017 στο Λονδίνο, ενώ δύο χρόνια αργότερα, το 2019, βγήκε πρώτος και στην Ντόχα του Κατάρ.

Ο Βάρχολμ όντως γύρισε δυνατότερος, άλλωστε είχε ήδη δύο παγκόσμια, γιατί να μην τα έκανε τρία;


Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0