World Sports

ΑΕΚ: Σημαντική ενίσχυση με την Κουβανή Λισέτ Μπλάνκο

ΑΕΚ: Σημαντική ενίσχυση με την Κουβανή Λισέτ Μπλάνκο
Μεγάλη μεταγραφή για την ΑΕΚ, καθώς η Κουβανή ήταν μια από τις καλύτερες κεντρικους του Πρωταθλήματος, φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ συνεχίζει να... χτίζει το ρόστερ της για τη νέα σεζόν και έκανε μια ακόμα δυνατή προσθήκη. Ο λόγος για την Κουβανή Λίσετ Χερέρα Μπλάνκο, η οποία υπέγραψε με την «Ένωση» για τη νέα σεζόν.

Πέρυσι αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, με την 24χρονη κεντρική να έχει πλούσια καριέρα σε Ελβετία και Γαλλία.

Αναλυτικά:

«Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Liset Herrera Blanco. Η κεντρική αθλήτρια, ύψους 1,92 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας Βόλεϊ του Συλλόγου.

Η 24χρονη αθλήτρια (06/12/1998) είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Κούβας, έχοντας περάσει από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Ξεκίνησε την καριέρα της από την κουβανική Matanzas το 2014, ενώ το 2017 μετέβη στην Ελβετία για λογαριασμό της Volero Zurich, με την οποία κατέκτησε το εγχώριο τρεμπλ (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ). Εκείνη τη σεζόν αγωνίστηκε και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του ευρωπαϊκού βόλεϊ, το CEV Champions League.

Την επόμενη σεζόν μεταγράφηκε στη Γαλλία, προκειμένου να παίξει στην Volero Le Cannet, όπου έμεινε για δύο σεζόν. Το 2020 πήγε στην Ιταλία, ώστε να αγωνιστεί με τα χρώματα της Unet E-Work Busto Arsizio, με την οποία έφθασε ως τα ημιτελικά του CEV Champions League. Κι εκεί έμεινε για δύο σεζόν, ώσπου να έρθει στη χώρα μας για λογαριασμό του ΠΑΟΚ το προηγούμενο καλοκαίρι. Αξίζει να σημειώσουμε πως αναδείχτηκε η καλύτερη κεντρική του περσινού πρωταθλήματος, ούσα και στην καλύτερη 7άδα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία.

Liset, καλώς όρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0